OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś "

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 23, 2015 10:12 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

Żuczkowe światełko (*)

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie sie 23, 2015 13:10 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

Dziękuję za światełko dla Żunia i za pamięć o Nim.
Czas leci nie ubłaganie.

Usiadłam dziś do ogłoszeń i nie dałam plamy. :oops: Zero nowych bo mi się na odnawianiu i dodawaniu fot zeszło. Nie przypilnowałam terminów i stadnie powygasały.A zapał zgasł. Zresztą u mnie o ugaszenie jakiś chęci nie jest trudno.
Malunie po kolei nam chorują. Jeden wirus ,dziad jakiś, się plącze po nich. Po kolei łykają (mało) radośnie tabletki.

Nie podoba mi się też Mila. Nie wiem czy nery znów sie nie odezwały. W tygodniu badania będziemy musieli zrobić.
Tami też się posypała. Antybiotyk jednak zapodany bo uodparniacze i krople do oczu tylko chwilowo pomogły.

Znalazłam dziś jeden z zaginionych hamaczków i ranek spędziłam na mocowaniu. Techniczna nie jestem ale udało się. Radocha wielka.

Ranki ciemnie i chłodne są. Odziać muszę dodatkowo sweterek bo mnie aż ściska do środka. Wsysa małe co nie co. :mrgreen:
Ucapiłam sobie przy nerach, znaczy się krojeniu :wink: , parę paluszków i paznokci a dziki dziś zastrajkowały. Pokręciły nochalem nad miskami i odeszły zdegustowane. Nie ta puszka domieszana? Nie taka porcja? Nery nie wprost ze sklepu?
Kociska rozpuszczone cholernie. Pozbierałam , umyłam miski pod kranem blokowym i trzęsąc z obrażenia torbami poszłam do domu. Niech jedzą chrupy co im nasypałam. :? Jutro prócz puch nic innego nie będzie. Bo ner niet.

Wróciłam i ległam.Pospałam sobie deczko. Tylko jeszcze malce na pokojowe kolonie wypuściłam. Dałąm leki. Nakarmiłam. Sprzątnęłam pokój i klatki.Kuwetki też. Jeszcze woda i chrupy by stały. Jeszcze pranie wyjęte trzeba powiesić. I już mogę zalec. Więc zaległam.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie sie 23, 2015 13:52 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

Co to jest blokowy kran? Mam krany tylko w łazience, ona nie jest publiczna.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sie 23, 2015 14:20 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

MalgWroclaw pisze:Co to jest blokowy kran? Mam krany tylko w łazience, ona nie jest publiczna.

W fasadzie bloku jest wyprowadzona woda na zewnątrz. Można nabrać jeśli jest taka potrzeba. Myję tam miski i uzupełniam wodę dla ptaków i kotów.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 24, 2015 10:47 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

Wróciłam z rezonansu. Było strasznie i śmiesznie.
Długo wyczekiwane badanie. Dobrze, że rano bo by mnie nerwy zjadły. Wzięłam dzień wolny bojąc się czy na czas z pracy mnie puszczą a i jak się potem będę czuła też mnie niepokoiło .
Więc...
Zgłosiłam się na czas z plikiem badań i dokumentów pomocniczych. Głodna i pozbawiona ozdób. Mówię o ozdobach nabytych a nie o mej urodzie :wink: Zdjęcie obrączki deczko czasu mi zajęło. Mydląc pluniek by koło ściągnąć w myślach widziałam jak mi na kostkach utkwiła i amputacja konieczna. Lub jak wpada mi w odpływ umywalki i Janusz demoluje hydraulike. Ale wsio się udało choć z paluchem przeniosłam się nad blat. :mrgreen:
No dobra, ciąg dalszy. Wypełnioniłam ankietę gdzie waga, wiek i ciąża troszkę mnie zbiły z pantalyku.
Pani technik poprosiła mnie. Rozdziać nakazała bo spódnica i cyckonosz metalowe dodatki mają. Ułożyli na wyrze i...okazało się, że słuchawki mi na sagan, znaczy głowę, właża ale całość nie mieści się w ramkach. Dostałam zatyczki do usz. Cholera, miałam problemy z utkaniem ich. Prosząco łypie na technika i jojcze " pomoże mi pan wsadzić?". Chłopina spłonił się i odmówił grzecznie. Miła pani co weszła udzieliła instrukcji jak się z zatyczkami obchodzi. Gmerając przy uszach pomyślałam " tampon łatwiej mi założyć niż te cholerne uszne zatyczki " . Podniosłam głowę i...napotkałam 8O wywalone oczy pomocników. No tak, głośno pomyślałam :oops: Rozdziawiłami usta w uśmiechu :D, dopchałam uszy i grzecznie położyłam się.Pilnując by mi alarm podali w łapkę. 40 minut leżenia w tubie na płasko udupiło ( sorki) mój żołądek. Dźwięki jakie wydawał aparat były bolesne. Jakbym na weselu aborygenów była. By przetrwać durne słowa układałam. Nie do powtórzenia :oops: Uff, udało się.
Biegusiem wyciągnęłam na się ciuchy i wpadłam z gabinetu. Zaliczyłam rygoletto i kuruję migrene kosmiczną.Blondynki delikatne są z natury.Oryginalne łupanie w stylu mojego żołądka nie jest :|
Teraz upraszam o kciuki by nic nie wyszło.

Malina znów chora.39,5 , bolesność ciałka, wymioty, brak apetytu i ganianek ... Szlag.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 24, 2015 12:27 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

Kciuki za wyniki :ok: :ok: :ok: .
I spóźnione światełko dla Żunia [*]. Aż trudno uwierzyć, ze to już 3 lata...

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Pon sie 24, 2015 13:08 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

Parę lat temu byłem na rezonansie kręgosłupa i nie pamiętam żeby mi jakieś słuchawki czy inne "tampony" do uszu dawali. Maszyna też nie hałasowała.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon sie 24, 2015 13:35 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

piotr568 pisze:Parę lat temu byłem na rezonansie kręgosłupa i nie pamiętam żeby mi jakieś słuchawki czy inne "tampony" do uszu dawali. Maszyna też nie hałasowała.

Bo ja delikutaśna blondynka jestem :mrgreen:
I wyglądałam widać na potrzebującą " tamponady " :roll:
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 24, 2015 20:56 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

Proszę poczytajcie o naszym forumowym Domku Tymczasowym
http://www.informator-stolicy.pl/artyku ... i-reportaz
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 25, 2015 7:14 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

To super, że sie takie artykuły ukazują !
Jeszcze lepiej by było by się ukazywały w ogólnokrajowej prasie.. ech..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto sie 25, 2015 7:50 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

ASK@ pisze:Proszę poczytajcie o naszym forumowym Domku Tymczasowym
http://www.informator-stolicy.pl/artyku ... i-reportaz

Fajny artykuł. Ciepły.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto sie 25, 2015 11:53 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

Prawda, że fajny. Ciepły, oszczędny w ahah przez co bardzo to dobrze wygląda.

Wczorajszy dzionek uważam za stracony. Przez aborygenów (rezonans :mrgreen: ) i dentystkę. Bo oczywiście jak katować się to w parze. Moja P.Kinga jest przy nadziei i trzeba biegusiem zaczęty zębol uzupełniać bo potem rozgrzebana paszczęka mi zostanie.A zwlekałam już kilka miesięcy z tymbo ciągle gdzieś, coś ważniejszego było.

Wczoraj wracając od niej, widnym wieczorkiem jeszcze, polazłam uzupełnić wodę ptakom. Zawsze rano wracajac od dzikunów i po pracy też to robię. Janusz stał i toreb pilnował. On za stróża robił a ja za wodonosza. Popędziłam go do piwnicy ,bo mnie jego bezrobocie mierziło :wink: ,by uzupełnił zapasy domowego żwiru. Przyszedł wreszcie bo już na resztakch doopy kocie jechały.
Z kraniku w ścianie nalewam jedną, drugą, trzecią ... miseczkę. Łażę w te i we wte a gołębie i wronidła za mną. Deczko dalej kotoś też wystawił przy ławce pojemnik .Ale na tym się skończyła jego łaskawość. Woda wypita, wylana, wyschnięta została i tyle. Na ławce siedzą 3 kwoki. 2 stoją obok. Pytlują, gadają, obmawiają. Widząc mnie z wodą usłyszałam radosne
Nareszcie się ktoś nad ptakami ulitował, one tak się kręcą i kręcą
Kwoki opasłe, emerytki w sile wieku, dobrze wyglądające
przecież panie też mogły nalać wody , to nie kosztuje a ptaków żal
rano była
ale teraz nie ma, rano ja nalałam,nie szkoda wam ptaków
a tutaj jeden pan chodzi i leje wodę
jaki pan?
a taki tamuj chodzi
ale tu nie leje bo bym wiedziała
bo to nie... jego rejon
to napojenie ptaków ma rejonizację, nie wiedziałam
...

Wszystkie kwoki zagdakały do siebie ignorując moją skromną postać.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 25, 2015 12:02 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

U mnie na podwórku trzeba było więcej mich nastawiać bo z kocich poideł gołębie sobie zrobiły wannę kąpielową. Rano i wieczorem czyszczę i dolewam bo takiego błota naniosą że hej, jakby się dwa tygodnie nie myły :twisted: Mam tylko nadzieję że koty z tej wanny nie piją wody :strach:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024

piotr568

Post » Wto sie 25, 2015 16:48 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

"Moje" koty mają w miejscu karmienia michy. Gołębie i insze pijoki mają pijalnię :wink: w okolicach placyków gdzie dzulczą i skubią co im się rzuci. Fakt, bajzel robią straszny.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 25, 2015 17:07 Re: OTW14- a my ciągle lepsiejszych dni czekamy ;( foty s.8

"Moje" gołębie pakują się wszędzie, pod samochody, pod kontenery ze śmieciami, wszędzie dopadną kocie żarcie. :evil: Kot je suche a pół metra od niego wianuszek "sępów" się wlampia w jego poruszającą się paszczękę :mrgreen: A więcej osób sypie ptaszyskom niż wynosi kotom.

piotr568

[poprzednia][następna]