Kurka wodna tylko 1 osoba trafila! 1! rekord 35 mln do 1 osoby! Masakra!! Ja tez chce!
Oczywiscie nie ja! :/
POwiem wam jaka nas niespodzianka wieczorem spotkala. Pixus sie zachowywal jak stary dobry Pixus !!:) Przyszedl na mizianie, 1 zaraz potem 2. Do mnie, do meza... po czym zmeczony zasnal z glowa na mojej nodze

Rano przywitalo mnie bodniecie w czolko z mrukiem na ustach
Wczoraj az sie poplakalam. Chcialabym by tak juz to wrocilo do normy! Moj kochany "stary" Pixie
Przepis dla cierpliwych
Przepis:
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
2 łodygi selera naciowego
1 większa marchewka
oliwa z oliwek
100g boczku pokrojonego w kosteczke
0,5kg mięsa mielonego w przepisie wołowego ja miałam wieprzowe
szlanka wina czerwonego
1kg pomidorow (ja mialam ciut wiecej) - tylko najlepiej z jakiegos targu tylko nie z marketu bo wrazenia beda jak by sie trawe jadlo
Sol, pieprz, galka musztakalowa.
Boczek posmazyc nastepnie cebule pokroic w cieniutka kosteczke. Dodac do boczusia i smazyc az sie cebula nie zeszkli. W miedzy czasie dodac drobno posiekany czosnek. Gdy boczek, z czosnkiem i cebula jest ok dodac starta na cienkich oczkach marchewke i drobno pokrojony seler naciowy. Wszystko razem przesmazyc. Dodac mieso mielone podsmazyc. Gdy mieso sie 'zetnie' zalac wszystko winem. Przykryc przykrywka (z malym wylotem) i na malutkim odniu dusic.
W miedzy czasie do osobnego garnka wlac lyzke oliwy z oliwek. Pokroic pomidory w cwiarki i wrzucic do garnka z oliwa. I cierpliwie czekac:D Od czasu do czasu mieszajac. Po jakims casie w garnku sie zrobi ciapa z sokiem pomidorowym:D Doprawic sola, pieprzem. Zblendowac. Gdy wino sie zredukuje. Dolac nasz zblendowany sos pomidorowy i znowu czekac az sie zredukuje. DO malej ilosci plynu. Gotowe
Makaron:
na kazde 100g maki pszennej - 1 jajko. Ja mialam 350g maki i 4 jajka bo jajka mialam malutkie.
Po zagieceniu ciasta,zawinac w folie odstawic na minimum pol godziny.
Potem przepuscilam przez maszynke do walkowania makaronu.
Pokroilam nozem w mniej lub bardziej foremmne paski
1 czesc przepuscilam przez maszynke z funkcja nitek i mam dzisiaj do rosolu