Witaj Lukrecjo

Byliśmy u lekarza i jest znaczna poprawa jeżeli chodzi o stan zapalny pęcherza. Bardzo zmniejszyła się ilość leukocytów. W moczu nie ma już białka ,erytrocytów i bakterii.
Kotek czuje się znacznie lepiej, ale nadal poprawy z siusianiem nie ma, czyli robi siusiu bardzo często i małe ilośći. Dzisiaj rano wyjątkowo biegał jak kot z pęcherzem. Siusiał nam wszędzie, w kuchni, w pokoju, u lekarza też sobie siknął

Powoli odstawiamy steryd. Tamiś będzie brał coraz mniejsze dawki sterydu, bo tak się odstawia. Powoli. Również odstawimy Furaginum. Będzie brał antybiotyki i suplementy, przeciwbólowy i osłonę na żołądek.
We wtorek jedziemy do weta na pobranie krwi do badań.
W badaniu USG coś sobie jeszcze pływa , 2 sztuki "czegoś". Trudno bylo okreslić, co to jest. Lekarz podejrzewa, że może to są małe struwity? Drobne kamyczki?
Dziewczyny, czy istnieje taka możliwość, że w osadzie moczu nic nie wychodzi, a jednak tworzą się struwity?Chcemy powtórzyć USG całego układu moczowego i z wynikiem udać się do urologa dr Jonkisza.
Poprawa jest więc czekamy, że również poprawi się u Tamisia oddawanie moczu.
Pozdrawiamy serdecznie z Tamisiem i Tornadkiem

Głaski dla Cezarka

Zapomniałam napisać dlaczego zrezygnowałam z Acany i Orijen. Otóż, Tamisia przestawiłam na karmę mokrą, chociaż teraz jak w pęcherzu coś sobie pływa, to będzie dostawał również karmę suchą RC Urinary HD To tak na razie przez 3 tygodnie, i zobaczymy, czy to "coś" nadal będzie pływało w pęcherzu.
Pamiętam jak pierwszy raz nam się zatkał, to też był na karmie RC Urinary, mokrej i suchej i poprawiało się Tamisiowi. Brał również antybiotyk.Teraz mokrej Urinary już jeść nie chce, więc będzie na suchej, plus karma mokra z dolewką wody.
Tornadek jest wielbicielem karmy suchej, ale on pije wodę, i jak na razie nie mamy z nim żadnych problemów. Po Acanie miał nieładnie kupki, a jadł tę karmę ponad rok. Teraz je Biomill i poprawiły się kupki i są mniej cuchnące. Mało się wyczuwa, że coś jest w kuwecie i również chroni układ moczowy. Tornadkowi bardzo smakuje.