Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 19, 2015 21:46 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Ja mam w domu ręczniki i jjakieś jedzonko od Doroty do podania. Podam przez Martę bo nie wyrobie się przed wyjazdem z podjechaniem. W domu mikrokotek, takiego malucha jeszcze nie miałam, mój osobisty ma cos z sikaniem, chyba że to stres przez maluchy ale musze go przebadać przed wyjazdem.

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Czw sie 20, 2015 5:31 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Czy ktoś już umówił Agatkę na zabieg? Jeśli nie, to się tym zajmiemy i zawieziemy ją do weterynarza.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Czw sie 20, 2015 6:55 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

fruciu pisze: mój osobisty ma cos z sikaniem, musze go przebadać przed wyjazdem.

Może prostata, to już ten wiek :ryk: :ryk: :ryk:

ARO
8)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw sie 20, 2015 9:27 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

fruciu pisze:Ja mam w domu ręczniki i jjakieś jedzonko od Doroty do podania. Podam przez Martę bo nie wyrobie się przed wyjazdem z podjechaniem. W domu mikrokotek, takiego malucha jeszcze nie miałam, mój osobisty ma cos z sikaniem, chyba że to stres przez maluchy ale musze go przebadać przed wyjazdem.

u mnie przy każdych maluchach Rudzia sika w buty (nie moje) :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sie 20, 2015 10:03 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Agatka ma umówioną operację przepukliny w Lupusie na wtorek.

Maciek ją zawiezie i odbierze.
Na rano musi być przegłodzona, czyli od poniedziałku wieczorem nie może dostawać jedzenia. W związku z tym mam pytanie - co w tej sytuacji? Czy powinna zostać odizolowana? Czy możemy ją wziąć do siebie na noc i zawieźć rano do kliniki?

FElunia

Post » Czw sie 20, 2015 10:17 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

The Szops pisze:
fruciu pisze: mój osobisty ma cos z sikaniem, musze go przebadać przed wyjazdem.

Może prostata, to już ten wiek :ryk: :ryk: :ryk:

ARO
8)

hahaha dobrze ze tomek nie czyta forum :ryk:

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Czw sie 20, 2015 10:19 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Można zabrać miski z suchym na trójce w poniedziałek wieczorem, przez jedna noc nic im nie będzie :wink:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw sie 20, 2015 11:08 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

a wiecie,że są dwa Korki a może nawet trzy?
widziałam dwa w poniedziałek i jeden chyba się czaił w kamieniach,ciemno było...czy Korek był sterylizowany bo wydawało mi sie,że ten co uciekł to mógł być dzieciak....

Agnieszka2015

Od: Sob kwi 11, 2015 9:13

Post » Czw sie 20, 2015 14:40 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Rano wszystko ok
Niki i Laki pojechały do domu-umowa w witrynce. Państwo myśleli żeby dobrać do nich Siwego bo bardzo ich ujął, ale nie od razu tylko może za jakiś miesiąc adoptować. No ale wiadomo różnie bywa. To i zdanie mogą zmienić.

Tusia pojadła sobie jedzonko z Aminką, a Aminka jak tylko pojawiłam się na zdrowej od razu wyskoczyła z drapaka i z ogonkiem do góry miaucząc podeszła do drzwi woliery. Widać że lepiej się tam czuje i jest bardzo otwarta. Nie ta sama kotka. Zostawiłam im tackę z jedzeniem.
Miga dzisiaj bardzo złośliwa :roll: Poza tym na zdrowej ok

Kosz z brudnymi rzeczami jest koło klatki łapki na zdrowej.Wszystko z niego wylatuje :(

Na kw spokój.
Siwy tylko ma pupkę umorusaną jakby miał biegunkę-ale w kuwecie były tylko kupki twarde. Trzeba go odrobaczyć.

Maluchy czarne zjadły całą miseczkę karmy Carny to im najbardziej chyba smakuje bo oby dwa zajadały się ze smakiem.

Janka przeniosłam do boksu po Lunie a Mamuśce powiększyłam boks na górze bo to co ona wyprawia z miskami to szok

Wczoraj rano zamiast wody miała żwirek, dzisiaj zamiast wody miała suche :? Czyli właściwie nic nie miała przez całą noc do jedzenia i picia. Miski najlepiej w dużych odstępach od siebie stawiać, wodę z dala od kuwety.
Chyba ma luźną kupkę?

Puszki (złom) dawajcie pod szafkę na kw pod zlew tam jest reklamówka na nie. Nie na przedsionek. Bo tam się już o wszystko można przewrócić.

Poza tym ok. Na trójce też spokój.

Chyba tyle.
Ostatnio edytowano Czw sie 20, 2015 18:20 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 20, 2015 18:11 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Ja jutro przywiozę do kociarni młodziutką kotkę chyba nawet nie ma roku z 4 maleńkimi kociakami - kotka z kociętami jest w fatalnych warunkach mieszka z kociętami w okienku piwnicznym w jakimś syfie gruz , stare śmieci i nie wiem co :( w szkole od tyłu zamurowanym blisko ruchliwej ulicy - przed wczoraj właziłam do gródka przez płot żeby zabrać jej maluszka który tam został i leżał kilka godzin bez jedzenia - miałam tylko nadzieję że nie przyjedzie Policja i mnie nie aresztuje za włamanie się na teren ogródka :( Miałam ją już złapać wcześniej ale akurat gdzieś się wałęsała a maluszki były same.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sie 20, 2015 18:19 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Teresko boks na dole jest wolny :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 20, 2015 18:37 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Nie chce się wywnętrzniać, ale widze że w tym przypadku problem PP znika?:)....od 2 tygodni mówię o mamie z 2 młodymi, które śpią na chodniku przy ruchliwej ulicy....i dla nich miejsca nie ma:).....nie mówie tego złośliwie i nie przeciwko komu kolwiek:)..żeby nie było wiem i rozumiem że Teresa przez tyle lat udziela się w Stowarzyszeniu że nie musi pytac:)..wiem też że już kilka kotów w tym sezonie przywiozłem i nikt nie oponował, ale to nie znaczy że te ma szlak trafić.

Kuba_Karolina

Od: Wto cze 17, 2014 10:20

Post » Czw sie 20, 2015 19:46 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Aga, też mi się tak wydawało - że albo Korek się rozdwoił, albo jest wyjątkowym cwaniakiem i przychodzi po dwa razy ;)

Kuba - na pewno da się to ogarnąć. To tylko kwestia organizacji. Szkoda tych koteczków od Was. Cały czas się zastanawiam, że skoro Luna była z kalici, to one też mogą być.

Może ktoś spróbuje jeszcze zidentyfikować po zdjęciach Wolierowce na stronce Schroniska? Biało-bure są załatwione, ale burych nie potrafię rozróżnić. Tak sobie myślę, że może gdy będzie wskazana płeć i imię, to może będą bardziej wpadać w oko niż jako numerki...

FElunia

Post » Czw sie 20, 2015 19:48 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Wolierowce zabieram jutro do M1.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw sie 20, 2015 19:55 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 32 odsłona

Cookie1706 pisze:Wolierowce zabieram jutro do M1.

jeden z nich, a w zasadzie jedna jedzie jutro do domku.Przyjedzie też pani zainteresowana Boryskiem.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

[poprzednia][następna]