Rysiu odszedl, Batman&Nixon(wszystkie kociaki w DS)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sie 18, 2015 22:32 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Nie cierpie jarzynowej. Zostalo mi to z domu :D
Boli mnie stasznie glowa wiec ide spac. Odezwe sie jutro!
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Śro sie 19, 2015 4:57 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Ja jestem wszystko jedzaca ( do soboty :D ) ale zupy owocowej (juz to wspominałam na forum) nie tknę choćby mi płacili :twisted: jakas masakra

Dzien dobry, lepiej z głowa po odpoczynku?
Super chłodno jest juz nocami, lepiej sie spi :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro sie 19, 2015 9:05 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Moli, a powiedz (i ogólnie Wy wszystkie dziewczyny ;)) co sądzisz o kluskach (makaronie) z truskawkami i śmietaną?
Tak sobie zaczęłam myśleć i przypomniałam, że miałam koleżankę ze Śląska, która podobnie reagowała na te potrawy :P Było to dla niej absolutnym szokiem, że można jeść owoce z makaronem :D Może to regionalna niechęć?
Za zupami nie przepadam. Mogą dla mnie nie istnieć. Sama bardzo rzadko gotuje (wyjątek zupa z soczewicy i chrupiącym pieczywkiem :1luvu: ), jeść moge ze 3-4 razy w roku :roll: Nie mam pomysłu na obiad :? Na domiar złego od dwóch dni nie ma arbuzów w sklepie :evil:
Narobiłyście ochoty na ruskie, muszę Babcię poprosić - Ona ekspertem od pierogów :wink:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro sie 19, 2015 9:44 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Moze. DLa mnie tez smaki nie do polaczenia.
Ja nawet piergow z owocami nie jadam.
Tak samo pyz klusek jak zwal tak zwal. Nie nie nie i nie.

Ja zupy lubie, moj maz tez.
Ja jarzynowa lubie, eksperymentuje z nia duzo :) Wczoraj np dodalam mieso mielone do niej a nie zwykle a potem zamiast smietany dolalam sos paprykowo pomidorowy (dziadek w DE od meza tak robil). I nawet wam powiem ze ciekawie wyszla. A ja jeszcze dobilam pasta paprykowa ostra przywieziona z wegier (w polsce niby tez mozna kupic ale to nie to samo).

Jou jak glowa?
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Śro sie 19, 2015 10:37 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Aia też jestem ze śląska i też zupy owocowe nie brzmią dla mnie zachęcająco - makaronu z owocami nie jadłam, ale ostatnio jadłam pierogi z truskawkami i śmietaną i uważam, że to jest dokładnie tak samo - bo ciasto na pierogi smakuje jak makaron przecież :)

Jou ja w dzieciństwie też nie przepadałam za zupami jarzynowymi - moja mama robiła je na mięsie a warzywa rozgotowywała maksymalnie, ale odkąd sama gotuję to uwielbiam :)
Jak się czujesz dziś?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro sie 19, 2015 14:10 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Hej HO dziewczyny!
Dzisiaj całkiem w porzadku :D Próbuje się przestawić na poruszanie się wszędzie komunikacją miejską. Troche wydłużył mi się czas załatwiania wszystkiego, dlatego dopiero teraz sie odzywam. Powiem Wam, ze pogoda jest cudowna! Strasznie wieje, ale bardzo przyjemnie sie chodzi. Nocami tez jest fajnie. I faktycznie w koncu mozna porzadnie pospac.
Co do makaronu z owocami, to dla mnie tez odpada. Natomiast pierogi z owocami sa cudowne!!! Tylko nigdy ich nie robilam :D
Obrazek

jou

Post » Śro sie 19, 2015 14:20 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

A może czas się zbuntować i kupić sobie auto, co? ;) Można mieć samochód za każdy pieniądz 8) A pokażesz rodzince :smokin:

klaudiafj

Post » Śro sie 19, 2015 14:32 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Aia,
Jako ze jestem z gastronomia związana na codzień, to śmiem powiedzieć ze ludzie nie lubia klusek makaronowych ba słodko, ani z twarogiem ani z owocami. Natomiast uwielbiają ryż z truskawkami/malinami i sosem dodatkowo z tych samych owoców :ok:
Pierogi uwielbiają z owocami moi klienci, szczególnie jagody i truskawka. Ja osobiście wybiorę z truskawka lub z jagoda zamiast ruskich :P kwestia gustu. Do tego troszkę śmietanki i cukier i ja jestem w niebie :mrgreen:

U nas dzis na obiad były
Racuchy z jabłkiem, kluski śląskie, schabowe, karkówka po cygańsku, krem brokulowy, zupa ziemniaczana wiejska, sałatka z łososiem i mozarella :ok:
Obrazek

Moli25

Post » Śro sie 19, 2015 14:36 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Moli brzmi apetycznie :D

Sałatka z łososiem i mozarellą?? :> Cos wiecej?:D

PixieDixie

Post » Śro sie 19, 2015 14:40 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Lodowa- mozarella- pomidor- ogórek- kukurydza- łosoś- rucola na wierzch

To akurat sałata z dodatowym sosem czosnkowym.

Obrazek
Obrazek

Moli25

Post » Śro sie 19, 2015 14:40 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

O jezu ale zes mi smaka zrobila!

PixieDixie

Post » Śro sie 19, 2015 14:46 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Z 20 kg lepimy zawsze :mrgreen:
Obrazek

Tam widać truskawkę :1luvu: a narobiłam sobie smaka, a mam truskawki w zamrażarce :mrgreen: chyba idę robić :mrgreen:
Obrazek

Moli25

Post » Śro sie 19, 2015 14:55 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

I po co tu przyszłam... :201435 teraz jestem dodatkowo głodna, oprócz śpiąca :cowsleep:

klaudiafj

Post » Śro sie 19, 2015 14:59 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Jezu jakiego mi smaka zrobilas na te pierogi... o matko... poslalabys tak a nie tylko zdjecia :D

PixieDixie

Post » Śro sie 19, 2015 15:32 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

O kuuuurde. tez bym zjadla te pierooooogi <3

Klaudia, na razie mam dosc przygod z autem. TZ bedzie robil teraz prawo jazdy i zobaczymy potem co i jak. Pogoda ladna, moge sobie spacerowac. Poki nie mialam prawa jazdy, nie mialam zadnego problemu z waga :D Czlowiek robi sie wygodny, to i kilogramom robi sie u nas wygodnie :D
Obrazek

jou

[poprzednia][następna]