Ryś i Yoko w jednym stali domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 17, 2015 20:16 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Ło, rety! Chcę, chcę, chcę tam pojechać! Ale pięknie!
A autorka to chyba córkę na zdjęciach pokazuje :wink:
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon sie 17, 2015 20:26 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Cudowne miejsca :1luvu:

Kot zamkowy jest jednak najpiękniejszy :love: :smiech3:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon sie 17, 2015 20:28 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Polajzłam na 1. stronę wątku (7 stron w dwa lata, no, no, masz pani letkie pióro do pisania :twisted: ) i obśmiałam się, i wzruszyłam przeczytawszy w jakim tempie Ryś załatwił sobie miejscówkę :ok:
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon sie 17, 2015 20:40 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

mb pisze:Cudowne miejsca :1luvu:

I mnie ten kot ujął najbardziej. I jeszcze warkocze :wink:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon sie 17, 2015 20:43 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Też od razu przeczytałam cały wątek.

Yoko i Ryś są przepiękni :1luvu:
Yoko dzięki plamce na nosku przypomina mi kotkę mojego kuzyna, Czesię.

mb

Post » Pon sie 17, 2015 20:45 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Jarka pisze:
mb pisze:Cudowne miejsca :1luvu:

I mnie ten kot ujął najbardziej. I jeszcze warkocze :wink:

Warkocze też. I w ogóle 8)

mb

Post » Pon sie 17, 2015 21:03 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Bardzo serdecznie dziękuję za zachwyty :oops:
Yoko i Rysiowi oczywiście przekazuję, że się podobają.
A swoją drogą to Ryś znowu na koloniach zbałamucił dziadka, łaził za nim jak ciele, robił maślane oczy i symulował śmierć głodową jak tylko dziadek był w kuchni i oczywiście tu wędlinka tu paróweczka tu coś, na szczęście rzygnął tylko raz przez cały pobyt. Yoko za to trzy dni burczała, że jej się to wszystko zdecydowanie nie podoba i dopiero później się formalnie odobraziła.

Że 6 stron w wątku w 2,5 roku to nic nie poradzę, jakoś tak wena za często nie przychodzi :roll:

A z warkoczami to chodzi o to, że jak mi się nie chce włosów myć a już mam takie nie do końca halo to warkocze są idealnym rozwiązaniem maskującym :wink:
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Pon sie 17, 2015 21:20 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Może Ryś dostawał od Dziadka zbyt skromne posiłki i dlatego musiał podjadac :roll: :lol:

mb

Post » Wto sie 18, 2015 7:59 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Fantastyczne :) Setka zamków? Coś niesamowitego, nawet nie wiedziałam, że ich tam tyle jest.
I właśnie, jak na staż na forum się spojrzy, to chyba w podstawówce swoją przygodę z Miau zaczynałaś ;)

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Wto sie 18, 2015 12:53 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Sabianko, cudowną wycieczkę miałaś :D
Dziękuję za odświeżenie moich wspomnień z podobnej, odbytej w wieku 19 lat, a za 2 lata minie 50 lat!!! jak podziwiałam kilka z tych zamków 8O
Najbardziej wtedy na mnie wrażenie zrobiły Chenonceau i Chambord ............
Francja jest cudowna , a Paryż moim ukochanym miastem :1luvu:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Wto sie 18, 2015 16:55 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Bryska4 pisze:Fantastyczne :) Setka zamków? Coś niesamowitego, nawet nie wiedziałam, że ich tam tyle jest.
I właśnie, jak na staż na forum się spojrzy, to chyba w podstawówce swoją przygodę z Miau zaczynałaś ;)

Setka jest udostępniona do zwiedzania, a wszystkich zamków jest ponad 300, praktycznie w każdej, nawet najmniejszej dziurze jest jakiś zamek lub zameczek.
Za komplementa dziękuję :oops: ale jak zaczęłam przygodę z miau to już po studiach byłam :D

gisha pisze:Najbardziej wtedy na mnie wrażenie zrobiły Chenonceau i Chambord ............
Francja jest cudowna , a Paryż moim ukochanym miastem :1luvu:

Mnie najbardziej podobał się Villandry, przez te ogrody mające trzy poziomy, staw, labirynt :1luvu:
I Usse taki bardzo klimatyczny, może przez tego kota :wink:
Chenonceau ponoć przepięknie wygląda nocą, jak światła z zamku odbijają się w wodzie

Paryża nie lubię, za dużo turystów, za duży ruch, za duży zgiełk, ale ja generalnie nie przepadam da dużymi miastami.
Uwielbiam za to małe miasteczka na południu Francji, tam mogłabym się przesiedlić na emeryturze :wink:
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Wto sie 18, 2015 17:02 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Chciałam sie przywitać pierwszy raz :oops:
Nieskromnie napisze ze poczułam sie jak w bajce jakiejś oglądając te wspaniałe zdjecia.
Niesamowite wakacje :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto sie 18, 2015 17:22 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Hej :)
Też chciałam powiedzieć, że cudne foty i piękne, bajkowe wakacje :)
A Sabianka śliczna :1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto sie 18, 2015 17:23 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Moli25 pisze:Chciałam sie przywitać pierwszy raz :oops:
Nieskromnie napisze ze poczułam sie jak w bajce jakiejś oglądając te wspaniałe zdjecia.
Niesamowite wakacje :1luvu:

Witam :D ja i zwierzaki
Fakt, było tam bardzo bajkowo :D

Zobaczenie tych zamków zawsze było moim marzeniem ale jakoś się wcześniej nie poskładało.
Na studiach jeździłam do Francji w wakacje dzieci opiekować ale to całkiem na południu i nie było za bardzo jak się wyrwać na dłużej w interesujące mnie rejony.
Nie chciałam jednak tego odkładać do nie wiadomo kiedy i w tym roku tak się wszystko poukładało, że się udało, jedno marzenie z listy podróżniczej mniej :)
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Wto sie 18, 2015 17:35 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Mieszkałam przez rok w Paryżu, ale to daaawno było, teraz podobno już tak romantycznie nie jest ,pełno emigrantów i brudno :(
Nawet miałam plany by znów pojechać w zeszłym roku, ale zdecydowałam, ze może lepiej zachować dobre wspomnienia i zamiast do Paryża poleciałam do Barcelony :wink:
A południe Francji faktycznie urocze :)

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

[poprzednia][następna]