Łódź 1992+223 - Bianka Malowanka bis - str.101

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 17, 2015 18:04 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

zdjęcie malucha, natychmiast !!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Pon sie 17, 2015 18:49 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

wiesiaczek1 pisze:zdjęcie malucha, natychmiast !!!!!!!!!!!!!!!

:D popieram! Ewuniu? :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sie 17, 2015 18:57 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

no to Wam przedstawiam małolata

Obrazek
- Mamo, czemu on jest taki malutki?
Obrazek
Obrazek
a to było tak
wieczorem zadzwoniła do mnie koleżanka i powiedziała, że zadzwoniła do niej jej koleżanka, do której to zadzwoniła p. Agnieszka
no i ta p. Agnieszka zadzwoniła i powiedziała, że znalazła na trawniku kociaka, co to ma jeszcze nie wyschniętą pępowinę
no i ta p. Agnieszka powiedziała, że wyglądała sobie przez okno i zobaczyła, że sroki coś atakują
no to wyszła zobaczyć co
no i do domu z kociakiem wróciła
a było tak ok. 22:oo
to to zaczęły się poszukiwania
koleźanka koleżanki i sama koleżanka zajęły się fejsbókiem
a ja rozsiadłam się z piwem, papierosem i telefonem
no i w nocy już wstępnie było wszystko załatwione
p. Agnieszka powiedziała, że da radę karmić kociaka do rana
tak ok. 1o:oo było, kiedy okzało się, że pierwsze miejsce odpadło
na drugim miejscu była Czarna Mamba, tylko, że Krzysiek nie miałby czasu pilnować czy kociak je, i czy pozostała tam jeszcze dwójka nie będzie odpychać malca od cyca
z Krzyśkiem się p. Agnieszka umówiła na popołudnie
no to dzwonię do Joli Dworcowej po poradę
- czy zabrać już od niej tę dwójkę
- czy może zostawić, a nuż się kotka nie zorientuje
a Jola mi na to:
- przywieź go do mnie
bardzo nie chciałam dokładać jej następnego kota
ale to było najlepsze rozwiązanie, bo:
- Sonia jest łagodna
- jeśli by Go nie przyjęła, to Jola dałaby radę Go wykarmić
- no i przede wszystkim Jola ma ogromne, prawie 3o letnie, doświadczenia w kotlogii
no więc kociak wylądował u Joli
przez telefon Jola powiedziała mi, że Sonia prychnęła tylko raz
potem maluch dossał się do cyca i tak dossany spędził 45 min.
potem Sonia go wylizała
no i tym sposobem kocica została matką czwóreczki
---
ponawim prośbę o wsparcie finasowe
Fundacja For Animals - Łódź
71 1020 2313 0000 3802 0442 4040
z dopiskiem - Sonia i jej maluchy

---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon sie 17, 2015 19:29 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

nawet kolorystycznie pasuje :1luvu:
Obrazek

wiesiaczek1

Post » Pon sie 17, 2015 19:30 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

wiesiaczek1 pisze:nawet kolorystycznie pasuje :1luvu:

a tym starszym to się uszy wyprostowały :1luvu:
Obrazek

wiesiaczek1

Post » Pon sie 17, 2015 20:25 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

z ostatnich wplat bazarkowych poszlo dzis na Sonie , juz prawie wszystkie wplaty z licytacji obrusowej mam i pytanie tez na Sonie czy moze jakis inny kot,podpowiedziec mi bardzo :D prosze

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Pon sie 17, 2015 20:25 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

Obrazek
zgadniecie, nie, dziś dostałam zdjecie HIRKA,/obecnie Czarusia/ z podziękowaniem za skarb :1luvu:
tego co był na Adamieckiego,
jeszcze raz wielkie dzięki dla dr Justyny za ratunek skarbu :201494 :201494 :201494
Obrazek

wiesiaczek1

Post » Wto sie 18, 2015 8:01 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

kocka pisze:z ostatnich wplat bazarkowych poszlo dzis na Sonie , juz prawie wszystkie wplaty z licytacji obrusowej mam i pytanie tez na Sonie czy moze jakis inny kot,podpowiedziec mi bardzo :D prosze

na rudą Smarkatke? rachunek ponad 800 wisi...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto sie 18, 2015 8:35 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

kalewala pisze:
kocka pisze:z ostatnich wplat bazarkowych poszlo dzis na Sonie , juz prawie wszystkie wplaty z licytacji obrusowej mam i pytanie tez na Sonie czy moze jakis inny kot,podpowiedziec mi bardzo :D prosze

na rudą Smarkatke? rachunek ponad 800 wisi...

albo na na moje kociaki?
nawet nie pytam ile mam długu
---
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Wto sie 18, 2015 9:17 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

bardzo dziękujemy lilian08 za karmę dla Soni i jej maluchów
kotka wciągnęła nosem całą puszeczkę - musi dobrze jeść, bo ma trochę mało pokarmu
z kocim oseskiem wszystko OK
wieczorem wybieramy się z wiesiaczkiem1 do Joli - będą nowe foty
---

ewa_mrau

Post » Wto sie 18, 2015 10:02 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

to na pół pójdzie

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Wto sie 18, 2015 11:30 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

Kolejne dziś - czyli wtorek, 18 sierpień 2015. Nie pisałam - przepraszam. Ale naprawdę na opisywanie tego, co się dzieje, trzeba by mi kilku dodatkowych godzin doby, i to codziennie … Bo i historia Smarkatki, i to miejsce, gdzie łazić nie trzeba, a które na mocno „rozwojowe” niestety wygląda…

Inne też…

Najpierw Smarkatka - będę po prostu przytaczać smsy.

Obrazek

29.07.2015 godz.11.56 - mięsko zjedzone z krzykiem daj, daj jeszcze, daj
29.07.2015 godz.13.27 - mamy małe porcje co 2godz, zwrotu póki co nie było, a kupa gęściejsza - nie było słychać, tylko czuć.
01.08.2014 godz.15.42 - Mila siedziała przy mnie na kanapie, Kocia patrzyła na nią z wyższością leżąc w koszyku i miała minę pt. „no też coś”. Kacperek siedział pod drzwiami do pokoju i patrzył tak zezowato, jak rzadko kiedy, a jego mina zdawała się mówić: „ja pier...”. Nagle Mila zerwała się i z sykiem zaatakowała Kacperka, ganiając go po pokoju. Została deportowana do przedpokoju na piernaty. Muszę w spokoju wypić herbatkę
01.08.2014 godz.15.46 - leżenia nie będzie właśnie coś spadło w kuchni - Milka maszeruje po szafkach, musiałam ją zdjąć.. Chyba zmieni ę jej imię na Rumcajsa, bo to straszna rozbójnik jest )))
02.08.2015 godz.17.58 - wszystkich pogoniła, Kocię też, i śpi na kanapie, gdzie leżę i czytam.
08.08.2015 godz.15.55 - piegowata Pipi super przytulak zasnęła na moim ramieniu Normalnie hardcore taki upał, a ona i Feluś kleją się do mnie. Felek dosłownie przytulił się i wyglądałam jak wilkołak cala w sierści )))
A potem M musiała pójść na kilka dni do szpitala…. Smarkatka– Milka – Rumcajs i ostatecznie chyba Pa-Ryżanka musiała zostać pod opieką sąsiadki, mocno zbulwersowanej dodatkowym awanturniczym kotem…. By ułatwić je opiekę nad domowym stadkiem, M postanowiła wpakować rudą do klatki - „wyszła z klatki zanim ja wyszłam i nie miałam serca aby ja tam wkładać z powrotem - dyszała jak ryba wyjęta z wody”.
Wczoraj M wróciła - więc zaraz do niej poleciałam sprawdzić, co z nią i co z kotką. Okazało się, że kotka sąsiadkę oczarowała, prowadziła ją do miseczki, tłumacząc, że głodna, przymilała się - to wielki pieszczoch.

Obrazek * Obrazek

Towarzyszyła nam przy stole - z apetytem zjadła saszetkę, potem deser - w postaci kawy z lodami - z mojej filiżanki. . Kawa Inka, więc nie powinna jej zaszkodzić.
Siedziała z nami długo - najpierw wypucowała się po posiłku, a potem już było widać, że bardzo zmęczona, oczka się kleiły, ale jak tu zostawić ludzi - przecież może jeszcze pogłaszczą…
To już zupełnie inny kot - futerko ładniejsze, wypucowane. troszeczkę nabrała trochę ciałka, już nie zahacza się o kręgosłup. Staramy się teraz pozbyć kokcydiów. Ale nadal chudzinka - dostaje ciągle convalescense, niej więcej 2 saszetki na 3dni. Mięsko, saszetki - trochę wybredna jest, nie każde zje, czasem raczy nieco chrupek. No i jej oddech - ciągle ciężki, widać, jak mocno musi pracować całe ciałko, by zaczerpnąć oddech…..

Obrazek* Obrazek

Jeszcze poproszę o pomoc finansowa dla niej - convalescence to ok.10zł jedna saszetka, koszt leczenia to w sumie 930zł - 200zł zapłacone bezpośrednio w lecznicy przez panią, którą okotę znalazła, i 730zł faktura… A na „koncie” Smarkatki - 190zł…
Jeszcze trzeba będzie zdiagnozować przyczynę tego bardz ciężkiego oddechu..

Tak jak poprzednio -
Fundacja For Animals Oddział Łódź
40-384 Katowice, 11go Listopada 4
nr konta nr 71 1020 2313 0000 3802 0442 4040
z dopiskiem - ruda Smarkatka.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto sie 18, 2015 16:37 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

W domach Wacia z Wacława, Mniszek, Topcia - ostatnia z Bandy Paszczaka, Krysia jednak zostaje w ds, Meliska, Oskar, Calineczka,

Obrazek *Obrazek * Obrazek * Obrazek * Obrazek * Obrazek * Obrazek *

Szukają domów

Obrazek * Obrazek* Obrazek * Obrazek * Obrazek * Obrazek *

kalewala

Post » Śro sie 19, 2015 20:17 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

na wątku Joli Dworcowej
wiesiaczek1 pisze:Ewa wczoraj robiła fotki, nie wiem dlaczego jeszcze nie ma :evil:
dziś byłyśmy z Jolą i z Sonia u lekarza, Jola wzięła jedno małe żeby Soni było raźniej,
doktor Małgosia nie stwierdziła nic niepojącego, a maluch okazał się dziewczynką :201461

a wiesz, ja też...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i wisienka na torcie
Obrazek
----
w telegraficznym skrócie:
matka oseska miała martwe płody w brzuchu
wczoraj miała operację
nie straciła pokarmu - kociaki przyjęła
jest opcja, żeby osesek wrócił do matki
---

ewa_mrau

Post » Śro sie 19, 2015 20:54 Re: Łódź 1992+147 - psiak błaga o dom, chora kotka - str

nie
Obrazek

wiesiaczek1

[poprzednia][następna]