Żywopłotki i kotki z doniczki w DS. Powrót z adopcji ;(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 17, 2015 14:51 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

Jeszcze się mieszczą na dłoni ale nóżki im wystają :mrgreen:
Dzisiaj byłam do południa z Panią Anią, jutro ma być Pani Ela a ja chyba dopiero w srodę się wybiorę :ok:
Po południu jest doktor Asia także jesli masz tylko ochotę to smiało - tylko ostrzegam... mnie pochłonęło tam na 2,5 godziny a mam wrażenie ze wszystko biegiem robiłam.
Maluszki są już na tyle kontaktowe, że wystarczy wyciągnąć rękę a same podchodzą :ok:
Jest tylko problem z kuwetką... pijawki sikają gdzie popadnie a potem strasznie krzyczą, więc trzeba się zaopatrzyć w zapas papieru :mrgreen: Zostawiłam jedną rolkę na klatce :wink:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto sie 18, 2015 16:00 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Na ogłoszeniach dziesiątki kliknięć, są obserwujący, a telefonu zero :?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Wto sie 18, 2015 21:14 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

Na dłoni mieści się sam brzuchol, reszta majta w powietrzu :mrgreen: Nogi przy chodzeniu jeszcze nie pewne są, rozjeżdżają się... Wspinanie się po klatce króliczej za to opanowały :wink: Miałyśmy (byłam z koleżanką) niezły ubaw patrząc na nieporadne zwiedzanie pokoju czy zapasy.
Zetka chyba miała dość pijawek, bo wskoczyła na górę, pod sufit.

Natomast Opera i Oda chyba się nas wystraszyły. W pewnym momenie mała schowała się za fotel, a mama za kartony. Wyszły jak usłyszały głosy z gabinetu. Opera dała się w końcu przekonać do głaskania, ale nie była tak do końca rozluźniona. Oda się kręciła obok, ale pogłaskać się nie pozwoliła. Przydałaby się wędka albo jakieś piórka na patyczku do zabawy, może wtedy Oda bardziej dałaby się podejść.

O żwirek dla szarańczy nie trzeba się martwić. Mają w co robić ;)

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro sie 19, 2015 10:59 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

Niteczka 1 pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Na ogłoszeniach dziesiątki kliknięć, są obserwujący, a telefonu zero :?

Nieprawdopodobe, że nikt nie dzwoni o te słodziaki :( Co my zrobimy z tymi okruszkami jak się domki nie znajdą :(
Może jakąs profesjonalna sesję fotograficzną im zafundować ??
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro sie 19, 2015 11:04 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

Alyaa pisze:Na dłoni mieści się sam brzuchol, reszta majta w powietrzu :mrgreen: Nogi przy chodzeniu jeszcze nie pewne są, rozjeżdżają się... Wspinanie się po klatce króliczej za to opanowały :wink: Miałyśmy (byłam z koleżanką) niezły ubaw patrząc na nieporadne zwiedzanie pokoju czy zapasy.
Zetka chyba miała dość pijawek, bo wskoczyła na górę, pod sufit.

Natomast Opera i Oda chyba się nas wystraszyły. W pewnym momenie mała schowała się za fotel, a mama za kartony. Wyszły jak usłyszały głosy z gabinetu. Opera dała się w końcu przekonać do głaskania, ale nie była tak do końca rozluźniona. Oda się kręciła obok, ale pogłaskać się nie pozwoliła. Przydałaby się wędka albo jakieś piórka na patyczku do zabawy, może wtedy Oda bardziej dałaby się podejść.

O żwirek dla szarańczy nie trzeba się martwić. Mają w co robić ;)

Dzięki za odwiedzinki u maluszków :ok:
Zetka faktycznie ma chyba dosć tych pijawej i chowa się przed nimi - na szczęscie ma gdzie :ok:

Opera i Oda chowają się w pierwszym kontakcie, szczególnie przed osobami, których nie znają. Do mnie czy do Pani Eli Opera sama podchodzi i sama dopomina się o głaski. Odę zazwyczaj trzeba capnąć i usadzić na kolanach a wtedy poddaje się miziankom :mrgreen:

Dziękuję bardzo za dostawę żwirku pisze PW w tej sprawie :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw sie 20, 2015 20:07 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

Fotorelacja z wczoraj :ok:
Któras pijawka udrapała Hassana w oczko i mamy ropę. Okruch dostał kropelki z antybiotykiem i dzisiaj ropki już nie było ale oczko przymrużone.
Generalnie pijawki już jedzą jedne lepiej drugie gorzej ale dziubdziają :ok: Szaleją na całego, wspinają się, gryzą i drapią. Nie maja jeszcze wyczucia w łapkach, wszędzie zaczepiają się pazurkami stąd takie wypadki się zdarzają jak z Hassankiem. Są strasznie pocieszne, wystarczy wejsć do ich pokoiku szarańcza nagle obstępuje i wspina się po nogach na kolanka. Tylko kochać, przytulać, miziać i całować. Az nie chce mi się wierzyć, że nikt nie dzwoni z ogłoszeń 8O
Maluszki są dziwacznie umaszczone bo niby czarne a tu zaczynają się prążki i kropeczki pojawiać. Szczególnie jest to widoczne u Onyksa - czarny kot w czarne kropki i paseczki - taki to wynalazek :mrgreen:

Obrazek

Szafirek

Obrazek

Hassan i Onyks

Obrazek

Hassan

Obrazek

Szafirek i Onyks

Obrazek

Dumna mama nadzoruje sesję fotograficzną :mrgreen:

Obrazek

Morion - mała modelka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Morion zjada ucho Jaspiska

Obrazek

Morion

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw sie 20, 2015 20:08 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

Hassan

Obrazek

Jaspis

Obrazek

Jaspis i Morion

Obrazek

Obrazek

Jaspis

Obrazek

Onyks

Obrazek

Jaspis

Obrazek

Morion i Jaspis

Obrazek

Morion

Obrazek

Jaspis

Obrazek

Szafirek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw sie 20, 2015 20:08 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

Szafirek ze swoja charakterystyczną miną pt. "Aa czego chcieli ?" :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szafirek i Morion

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pasibrzuchy się pasą :mrgreen:

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw sie 20, 2015 20:09 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

Onyks z mamusią, znaczy się było jedzenie i trzeba było biegiem do mamusi lecieć, żeby buzię umyła :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Jaspis - największy pasibrzuch :mrgreen:

Obrazek

Morion i Hassan

Obrazek

Hassan

Obrazek

Morion

Obrazek

Obrazek

Najukochańsza na swiecie mamusia :1luvu:

Obrazek

Mamusia z pijawką imieniem Onyks

Obrazek

Chudzinka mamusia :(

Obrazek

Którego brakuje ?

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sie 20, 2015 20:49 przez fiona.22, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw sie 20, 2015 20:09 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

Zagadka :kotek: Kto odpowie prawidłowo wygrywa nagrodę główną w postaci słodziutkiego kociaczka :ryk:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw sie 20, 2015 20:23 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

Ja się odpowiedzi nie podejmuję, rozróżniam tylko Jaspisa :oops:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw sie 20, 2015 20:32 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

Alyaa pisze:Ja się odpowiedzi nie podejmuję, rozróżniam tylko Jaspisa :oops:

A może rodzice chrzestni się popiszą :mrgreen:
Można próbować, nie ma kar za błędne odpowiedzi za to nagroda główna z górnej półki :ryk:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw sie 20, 2015 20:40 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

Dla fanów krówkowej częsci naszych hotelikowców :mrgreen:

Widok po otwarciu drzwi co raz wspanialszy :1luvu:

Obrazek

Młoda dama :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bezsprzeczny dowód na to,że koty to jednak małpki :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Niszczę fotel... a co kto płaci ten wymaga :smokin:

Obrazek

Obrazek

Jako ozdoba na półeczce :mrgreen:

Obrazek

I kochana mamusia, tulasna i miziasta :1luvu: Tylko kochać :!:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw sie 20, 2015 20:44 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

Bardzo dziękuję rodzicom chrzestnym za wpłaty dotarło w sumie 100 zł za które bardzo serdecznie dziękuję :1luvu:
Fakturki za zabiegi będę powoli uzupełniała :oops:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt sie 21, 2015 9:00 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu- błagamy o każdą pomoc

Obrazek

... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

[poprzednia][następna]