Znaleziona ruda MCO Warszawa - pilnie szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 15, 2015 23:23 Znaleziona ruda MCO Warszawa - pilnie szuka domu

Prowadzę małą kocią stronkę na FB, napisała do mnie Pani:

Witam, proszę o informację gdzie mogę się zgłosić aby oddać kota w typie main coon na terenie W-wy, koś najwyrażniej go porzucił, a szkoda jest oddać go do schroniska.
Obrazek
dodam tylko, że sprawa jest dość pilna, ponieważ sama mam koty niestety się nie tolerują

Pani chce go oddać bardzo pilnie, na moje pytanie o sprawdzenie czipa:
Kot niestety ma złe nawyki i najprawdopodobniej z tego powodu został wyrzucony...
Też nie chciało mi się wierzyć, że takiego kota mógł ktoś wyrzucić, myślałam, że komuś uciekł, wyskoczył z balkonu, ponieważ wygląda i zachowuję się na kota nie wychodzące. Lecz mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych i praktycznie każdy ma ogródek (tak wiem to jeszcze nic nie znaczy, ale po co męczyć kota w czterech ścianach w takiej sytuacji, tym bardziej, że jest to kot żywiołowy).
Proszę mi uwierzyć, ale on ma tak donośny głos i taką wytrwałość w miauczeniu, że nie ma możliwości żeby osoba szukająca zguby go nie usłyszała, przekonałam się na własnej skórze oraz skórze sąsiadów Emotikon wink
Rozwiesiłam ogłoszenia w okolicy i byłam też u sąsiadów, przeszukałam internet zero śladu i odzewu.
Tatuaża brak, a chipa nie sprawdziłam, ponieważ kot jest dość sporych rozmiarów i nie mieści się do koszyka, który posiadam.
Gdzie w takiej sytuacji najlepiej się udać, aby kot trafił w dobre ręce przynajmniej tymczasowo?

Namawiam panią do przetrzymania, sprawdzenia czipa, nie oddawania do schronu, szukania domu. Czekam na info nt dokładnego miejsca znalezienia. Nie wiem nic na temat ew. kastracji, ale obstawiam, że gdyby nie był kastrowany, to chyba Pani by się skarżyła od razu...
Z drugiej strony kot wygląda na młodego, więc może jeszcze nie jest to jego czas?
MCO chyba późno dojrzewają...

Ktoś kojarzy kota? Ma pomysł, gdzie może znaleźć bezpieczną przystań chociaż na krótko?

19.08:
Jest to kotka, która jest dosyć głośna(sama mam dwa koty i byłam w szoku), wpada w panikę jak zostaję sama (chociaż już jest lepiej niż pierwszego dnia), strasznie drapie dywany, wszędzie włazi i uwielba słodycze. Więc to kwestia czasu i oduczena złych zachowań. Jeżeli coś by się zmieniło z domem dla niej jeszcze się odezwę.

Na razie sąsiadka pani deklaruje wzięcie kota :ok:
Ostatnio edytowano Śro sie 19, 2015 19:27 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob sie 15, 2015 23:36 Re: Znaleziony rudy MCO Warszawa - pilnie szuka domu

zapytaj Panią o kastrację i poproś o wykastrowanie gdyby nie był.
niekastrowany, za darmo to prezent dla pseudo.

fajny kot i wygląda na mlodego

edit
podrzucę hodowcom, może ktoś skojarzy
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob sie 15, 2015 23:44 Re: Znaleziony rudy MCO Warszawa - pilnie szuka domu

piękny jest ;)
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Od: Czw cze 27, 2013 11:52

Post » Sob sie 15, 2015 23:44 Re: Znaleziony rudy MCO Warszawa - pilnie szuka domu

Szalona, pisz do Iwony66 ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob sie 15, 2015 23:45 Re: Znaleziony rudy MCO Warszawa - pilnie szuka domu

Mocno sugeruję pani wizytę u weterynarza, sprawdzenie czipa i faktu kastracji. Zobaczymy, pani wydaje się mocno zniechęcona, ale ogłoszenia rozwiesiła, więc może coś się uda...

OKI, piszę :ok: :201494

Szalony Kot

Post » Sob sie 15, 2015 23:47 Re: Znaleziony rudy MCO Warszawa - pilnie szuka domu

Sama bym go zachachmęciła, gdyby nie brak paru m2 ;)
Iwonka, myślę, że go gdzieś upchnie - w końcu ma słabość do rudych i dużych :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie sie 16, 2015 7:11 Re: Znaleziony rudy MCO Warszawa - pilnie szuka domu

OKI pisze:Iwonka, myślę, że go gdzieś upchnie - w końcu ma słabość do rudych i dużych :mrgreen:

:ok: 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie sie 16, 2015 7:28 Re: Znaleziony rudy MCO Warszawa - pilnie szuka domu

Złe nawyki? znaczy co?
Przeczytałam "złe wyniki" ale dalszy tekst dał mi do myślenia.

Też jestem za Iwonką. Perfidnie powinna zostać powaidomiona.Sama bym kota zgarnęła gdyby nie brak miejsca. Piękny jest.

Mam obawy ,że pani zniechęcone "trudnościami" odda kota pierwszemu lepszemu. Wątpię czy ew kastrację zrobi.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie sie 16, 2015 7:36 Re: Znaleziony rudy MCO Warszawa - pilnie szuka domu

ASK@ pisze:Złe nawyki? znaczy co?
Przeczytałam "złe wyniki" ale dalszy tekst dał mi do myślenia.

Też jestem za Iwonką. Perfidnie powinna zostać powaidomiona.Sama bym kota zgarnęła gdyby nie brak miejsca. Piękny jest.

Mam obawy ,że pani zniechęcone "trudnościami" odda kota pierwszemu lepszemu. Wątpię czy ew kastrację zrobi.

Też tak przeczytałam :wink:
Zawiadomienie Ciotki to świetny pomysł :mrgreen:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie sie 16, 2015 8:00 Re: Znaleziony rudy MCO Warszawa - pilnie szuka domu

Pracuje nad pomyslem tylko co to te zle nawyki? Moze znaczy teren?

edit: ok, jeśli będzie ujemny, to mamy DT :mrgreen:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sie 16, 2015 9:28 Re: Znaleziony rudy MCO Warszawa - pilnie szuka domu

:mrgreen:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie sie 16, 2015 9:51 Re: Znaleziony rudy MCO Warszawa - pilnie szuka domu

alix76 pisze:Pracuje nad pomyslem tylko co to te zle nawyki? Moze znaczy teren?

Ja zrozumiałam, że on tak się drze, że nie idzie z nim wytrzymać. Wypowiada się dużo i donośnie ;)

Chyba, że faktycznie "złe nawyki" nie zostały w ogóle nazwane przez osobę piszącą ogłoszenie/prośbę.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie sie 16, 2015 9:59 Re: Znaleziony rudy MCO Warszawa - pilnie szuka domu

Na panią to bym nie liczyła, nawet nie ma transportera ....
AnielkaG

Post » Nie sie 16, 2015 10:11 Re: Znaleziony rudy MCO Warszawa - pilnie szuka domu

Pani ma transporter, ale nie na tak dużego kota - powiedziała, że w jej przenosce kot się nie mieści. Co zresztą jest w pierwszym poście ;) Ma pożyczyć coś większego.

Jutro ma z nim pojechać do weterynarza, sprawdzić kastrację i czipa.
Nad adopcją zastanawia się sąsiadka, ja mocno podkreślam, żeby go najpierw wykastrować (o ile nie jest), powiedziałam też, że mamy prawdopodobnie dom tymczasowy, więc żeby nie wahała się odezwać, gdyby sąsiadka się nie zdecydowała.

Szalony Kot

Post » Nie sie 16, 2015 12:57 Re: Znaleziony rudy MCO Warszawa - pilnie szuka domu

.

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

[następna]