O białym Kaju co szuka domu...domek zaklepany. Pojechał :):)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 31, 2015 20:51 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

Śliczny!
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Nie sie 02, 2015 22:20 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

Kajuś dzisiaj przespał w zasadzie cały dzień :wink: ożywiał się tylko wtedy kiedy serwowałam posiłki :wink: chociaż muszę przyznać, że w jedzeniu zaczyna się robić wybredny - tego nie, tamtego nie, a może masz jeszcze coś innego. Księciunio się znalazł, chyba już w łebku zaczyna się przewracać :twisted:

Dzisiaj wyczesałam z niego tyle futra (strasznie mu wyłazi), że drugiego małego Kaja by z tego futra zrobił :mrgreen:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt sie 07, 2015 20:54 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

Przez te upały koty jedynie śpią całymi dniami, Kaj też :D Wyleguje się kołami do góry, pozycje przyjmuje przeróżne :D byle tylko było chłodniej. A ja chodzę bez przerwy z mokrą szmatką i przecieram koty, żeby je trochę schłodzić. A jako że Kaj dalej nie lubi się myć, to przecierany jest i częściej i mocniej :mrgreen:

Kupiłam mu też kropelki na poprawę futra, dostaje do karmy i nawet ładnie wsuwa wszystko. Tylko że na efekt to trzeba będzie poczekać nieco dłużej :wink:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sie 07, 2015 21:57 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

Zdecydowanie biały kot powinien się myć :D
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Pt sie 07, 2015 22:05 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

marta-po pisze:Zdecydowanie biały kot powinien się myć :D

No właśnie, powinien :D A ja w ogóle nie widzę żeby Kaj się mył :| Nie wiem czy jeszcze się to zmieni, czy tak mu już zostanie :(

Kiedyś przyszła sąsiadka i wypucowałyśmy go trochę w misce. Bardzo był zdziwiony co chcemy od niego, ale że był upał to nawet mu się spodobało takie chlapanie. Potem leżał wtulony na kolankach sąsiadki, przez godzinę nie mogła się ruszyć :mrgreen:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Sob sie 08, 2015 21:09 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

Dzisiaj był masakryczny dzień :strach: :strach: koty leżały jak zwłoki, ja też. A na jutro u nas zapowiadają jeszcze większy upał :201416

Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie sie 09, 2015 7:26 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

A u mnie dziś trochę odpuściło. Nawet popadało przez trzy minuty. Nie ma wyjścia jak przetrzymać te upały
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Wto sie 11, 2015 9:17 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

U nas w niedzielę było apogeum gorąca :strach: miałam nadzieję, że w tym tygodniu będzie odrobinę lżej, a tu nic z tego :evil:

Koty leżą na gołej podłodze, a Kaj rozłożony na progu pokoju, pół kota na panelach, a pół na płytkach w przedpokoju :mrgreen: żeby przejść trzeba go przeskakiwać :mrgreen:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro sie 12, 2015 8:10 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

A moje piecuchy wylegują się na parapetach w pełnym słońcu :D
Jak dotknęłam futerka Dyzia to omal się nie sparzyłam :twisted: One to pewnie po mnie mają, bo ja kocham upały i wcale mnie nie męczą. Martwi mnie tylko spragniona wody przyroda.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro sie 12, 2015 11:24 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

Amika6, zazwyczaj z tymi upałami jest do czasu. Moja mama też kocha upały i sądziła że jej nie męczą, a dzisiaj rano jechała na pogotowie z powodu bardzo dużego ciśnienia i kołatania serca.

zuzia6, życzę Tobie i Twoim kotom poprawy pogody w najbliższym czasie. Sobie zresztą też, bo trudno to wytrzymać.
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Śro sie 12, 2015 14:14 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

Rudalia, ja jestem niskociśnieniowcem i mnie jest wiecznie zimno, więc teraz wygrzewam się na zapas :D
Twojej mamie życzę by był to tylko niegroźny epizod :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro sie 12, 2015 21:57 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

U nas dzisiaj po południu zbierało się na burzę, niebo na chwilę się zachmurzyło, zaczęło wiać i... na tym się zakończyło :evil: A już tak się cieszyłam

Ja też jestem niskociśnieniowcem i ciągle mi zimno w stopy, ale takie upały znoszę fatalnie :strach:

a dzisiaj mam jakiś kłopot z netem, nigdzie nie mogę wejść, nic nie mogę zrobić, może jakie łącza się też przegrzały :evil:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sie 14, 2015 20:35 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

bliżej miski z wodą
Obrazek

i oby do wtorku... :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sie 14, 2015 22:30 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

jaka śliczność :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie sie 16, 2015 14:59 Re: O białym kocurku z działek co to miał być długowłosym...

Pozycja Kajowa antyupałowa :ryk:

Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

[poprzednia][następna]