Moderator: Moderatorzy
ASK@ pisze:Nie musisz od razu całej convy rozrabiac jeśli jest problem ze zjedzeniem całości. Wystarczy np na 2 strzykawki. Zawsze to świeże.
Kciuki
ASK@ pisze:Zaczął warczec bo go boli i piecze. Smaruj mu mascia, jeśli chodzi w kołnierzu.
Do convy i zamiast wody podawałam/ dodawałam dziecięcy Orsalit. To elektrolity. Wetka nam poleciła kiedyś i stosujemy z powodzeniem. Rozrabiam część i dodaję do wszystkiego. Najlepiej sprawdza się malinowy. Koty doskonale je tolerują.
Satirra pisze:Mój kocur po no-spie w zastrzyku kulał na łapkę, w okolice której go dostał... a jak się go dotykało to cały się trząsł i spinał...
Jestem pewna, że to było po tym zastrzyku, (dostał go, bo miał luźniejsze kupki).
Może lepiej podawać tabletki?
Z przeciwbólowymi najlepiej uważać, bo są nefrotoksyczne... Metacam jest wydalany przez nerki i nie można dopuścić, żeby kot był odwodniony, bo wtedy ryzyko uszkodzenia nerek jest większe. Podejrzewam, że tolfine itp. działają dokładnie tak samo...
ASK@ pisze:Nie odstawiaj mu nospy. Trzymaj się z dala od takich decyzji. Obolaly jest nie z powodu tylko zastrzykow. On ma się źle i jest pokuty na maksa. Nospa w iniekcji jest bolesna. Ale szybciej działa. Kot ma już jakieś " nasycenie " lekiem i może zamień na tabletki.Ale nie odstawiaj! Będzie gorzej.
Każdy lek zostawia ślad ale w przypadku kota tak chorego jest wóz albo przewóz. Steryd np wywołać może cukrzycę ale jak trzeba to się podaje i już.O resztę martwić się bedziesz potem byleby przeżył. Porobisz badania.Nie możesz jednak skazać go teraz na ból . Ma marną jakość życia teraz a jeszcze mu dokopiesz.Kot zamyka się w sobie i choć cierpi to nie okazuje tego. A na pewno cierpi.
anka1515 pisze:jak musicie podawać no-spe to bym przeszła na podskórny.ja podaje podskórnie.
lukrecja K pisze:Jednak są momenty,że było lepiej i z tego cieszymy się razem z Wami![]()
Wiatraczki w upały są fajne,ale jeśli macie inne sposoby na schłodzenie futrzaków w upały,piszcie
Cezar siusia raz dziennie,to chyba nie jest normalne. Jje teraz saszetkę mokrego dziennie i mało pije. Wetka nie kazała go dopajać,bo jje mokre,ale sama już nie wiem. Ile powinien pić kot w takich warunkach? U nas wczoraj spalił się zaokienny termometr![]()
Przesyłamy podrapywanka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości