Mali Partyzanci,Monia i Michaś już w domku.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 31, 2015 5:51 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Monia chora.

Monia ma się chyba dobrze, leki zadziałały błyskawicznie, ale trzeba będzie kontynuować kurację, dziś wiec znowu do weta na zastrzyki.Oby tylko pozostałe nie złapały niczego.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lip 31, 2015 9:37 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Monia chora.

Trzymam kciuki za zdrowie w Partyzantce :ok:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Pt lip 31, 2015 10:51 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Monia chora.

Dziękuję :1luvu: To takie słodziaki :1luvu: Wet mówi, że siedmiotygodniowe.Są malutkie.Monia i cała reszta śpią teraz, najedzone, wymiziane, wybawione.Najbardziej rozmruczana i miziasta jest Majka, malutka tygryska z białą końcówką ogonka.Ma jednak problemy z brzuszkiem, robi rzadkie kupki i to mnie martwi.Nie jest to biegunka, ale nie podoba mi się.Poza tym jest jak szatan, wariuje, biega, bawi się z Fredkiem, co wygląda przezabawnie, bo gdzie proporcjum, mocium panie? :mrgreen: Najmniejszy, ale najbardziej "pękaty" jest Michaś.Klon Majki, jak nie widzę ogonka to nie rozróżniam.Monia jest obiektywnie najpiękniejsza, bo bardzo kolorowa, ale ja je wszystkie kocham jednakowo.Najbardziej rozczula mnie kocia mama, Malwa.To kotka jaka tylko może się przyśnić.Jest grzeczna do nieprzyzwoitości, opiekuńcza, miziasta, przeprasza, że żyje.Zje coś, wymyje się, wyliże swoje dzieci i kładzie się na posłanko, często obok malców właśnie.Oczywiście w pełni kuwetkowa.Ona niczego nie zrzuca, nie łazi po meblach, koci ideał, po prostu.

ewar

Post » Pt lip 31, 2015 10:55 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Monia chora.

Wiesz co, ja też złapałam taką kotkę cud z młodymi do sterylizacji, też taki koci ideał .... No i mija nam trzeci rok ... :-)
Trzymam kciuki za malca.

lilian08

Od: Wto gru 04, 2012 20:08

Post » Pt lip 31, 2015 16:59 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Monia chora.

Nie, u mnie są tylko tymczasami.
Wróciłam dzisiaj od weta, Monia ma jeszcze gorączkę, ale już poniżej 40 stopni.Jutro też mam ją zanieść na zastrzyki.Wczoraj były trzy, dzisiaj dwa.powinna już być znaczna poprawa.Klara od razu Monię dokładnie umyła.Chyba ją lubi najbardziej ze wszystkich maluchów, w końcu to też tri, prawda? :D

ewar

Post » Nie sie 02, 2015 6:21 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Monia chora.

Monia już na szczęście lepiej, była jak szmatka, tylko leżała i już naprawdę się o nią martwiłam.Codziennie chodziłyśmy do weta, dostawała zastrzyki, ale wczoraj już nie miała gorączki, dostała więc tylko antybiotyk, w poniedziałek mam nadzieję pójdziemy już ostatni raz.
Oto Monia.
Obrazek
Pozostałym kotom nic nie dolega i oby tak dalej, ale to kociaki i z nimi to nigdy nic nie wiadomo.Są urocze, wesołe, rozbrykane, ale grzeczne.Jedzą jak smoki, mają pękate brzuszki, tak jak być powinno.Najmilsza jest Majka, ona jest bardzo proludzka, wystarczy ją dotknąć, a już mruczy jak traktor.To ulubienica Fredka.Kocie stado mi się podzieliło.Starsze koty leżą na parapetach albo na hamaczkach na balkonie i robią się coraz grubsze :oops: , zwłaszcza Gucia i Benia.
Obrazek
Młodsze lubią być w "dużym" pokoju, gdzie mają plac zabaw.Szaleją, bawią się w chowanego w tunelu, a potem zmęczone zasypiają na kanapie.Obok malców bywa Malwa, Klara i Fredek, ale wszystkie się nie zawsze mieszczą.Klara bardzo kocha Monię, najbardziej kolorową kotkę, ale tygryski też wylizuje i przytula.
Obrazek
Najsłodszą, najmilszą z kotek jest Malwa, kocia mama.To spokojne, delikatne stworzenie.Już nie boi się innych kotów, opiekuje się maluchami, ale daje im dużo swobody.Uwielbia być głaskana, ale nie narzuca się.Lubi leżeć na parapecie okiennym, ma świeże powietrze, no i zawsze coś za oknem jest ciekawego.To będzie piękna kotka już niedługo, a charakter ma cudowny.
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon sie 03, 2015 7:45 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Monia chora.

Malwa została dzisiaj powtórnie odrobaczona, nie podobało jej się to, ale nie było przeproś, tabletkę łyknąć musiała.Teraz sobie śpi na fotelu, najedzona, fajna jest, naprawdę.
Maluchy odkryły uroki balkonu, dałam im tam tor z piłeczką, Benia się też nimi zajmuje.Fredek oczywiście im towarzyszy, no bo jak inaczej? Melcia na leżaczku patrzy na kocie towarzystwo z góry.Bardzo się cieszę, bo słońce i świeże powietrze to jest to, czego potrzebują.Monia już chyba zdrowa, dzisiaj ostatnia, mam nadzieję wizyta u weta.

ewar

Post » Pon sie 03, 2015 19:37 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Monia chora.

Odwiedziła mnie dzisiaj p.Iza.Mówiła, że maluchy urosły i to sporo.Najbardziej rozczulił ją widok Klarci wylizującej małą tri, czyli Monię.
Koty już najedzone, chociaż maluchy co chwilę podchodzą do misek i coś tam jeszcze sobie skubną.Jak one mają siłę szaleć w taki skwar?
Malwa, czyli kocia mama jest przekochana :1luvu: To słodkie, spokojne, grzeczne bardzo stworzenie.Obawiam się, że była krzywdzona, bo boi się, ale kiedy podejdę spokojnie, wezmę ją na ręce to jest taka zadowolona, przytula się, barankuje, naprawdę jest fantastyczna.Maluchy próbują ją ssać i ona na to pozwala.Sądzę, że to je uspokaja, zapewnia poczucie bezpieczeństwa.Nie jestem zadowolona, że mam tyle kotów, ale są tego dobre też strony.Otóż, Klara nauczyła się od maluchów, że fajnie jest się pobawić, potoczyć kulkę z folii, czy pobiec za laserkiem.Maluchy z kolei nauczyły się wzorowo korzystać z kuwetki i drapaczków.Podcinam im pazurki, przyzwyczajam do szczotkowania i odbywa się to bez protestów.Najbardziej śmiała jest wciąż Majka, tworzą z Fredkiem zgrany duet.Najbardziej nieśmiały jest Michaś, ale z kotami bawi się świetnie, tylko mnie jeszcze nie do końca ufa.Oczywiście biorę go na ręce, ale nie mruczy jak siostry, myślę, że to przyjdzie z czasem.

ewar

Post » Wto sie 04, 2015 19:04 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Monia chora.

Przeurocze towarzystwo,ale Monia wyjątkowo łapie za serducho :1luvu:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Śro sie 05, 2015 13:09 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

Najbardziej żywiołowa jest Majka, najbardziej nieśmiały Michaś, ale one wszystkie są słodziutkie.
Zapraszam na bazarek, link w moim podpisie.

ewar

Post » Sob sie 08, 2015 9:12 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

Kociaki, jak i ich mama są zdrowiutkie.Uszka już wyleczone, jeszcze tylko Malwa musi mieć zapuszczany oridermyl przez kilka dni.Ona jest zachwycająca, już się bawi, uwielbia być czesana, opiekuje się maluszkami i ma ogromny apetyt.Nadal Majka ją ssie, pozostałe już nie, na szczęście.Malwa jest pięknie umaszczona, jest taka beżowa z nikłymi prążkami, nie jest typową buraską.To dość mała kotka, ale już troszkę przytyła.Jest nieprawdopodobnie dobrze wychowana, grzeczniutka, niczego nie zruca, nie niszczy, pięknie korzysta z kuwetki.
Maluchy rozrabiają okrutnie, ale to przywilej młodości.Są w ciągłym ruchu, a aktywność zaczynają o świcie.Tak jest do wczesnych godzin przedpołudniowych, potem najedzone śpią jak zabite aż do wieczora.Jedzą jak smoki, lubią wszystko, w dużych ilościach.Przy nich pozostałe koty mają większe apetyty i trochę za bardzo tyją :( To jest skutek uboczny tymczasowania.Wszystkie koty lubią tę kocią dzieciarnię, Klara najbardziej przywiązała się do Moni, Fredek przepada za Majką, ale i Michasia przytuli i Monię wyliże, nie zapomina też o Malwie.Dawno nie był tak szczęśliwy jak teraz, kiedy ma tyle kotów, z którymi może poszaleć i które bardzo pokochał.Dzieciaki nauczyły się wielu rzeczy od dorosłych kotów.Wzorowo korzystają z kuwet, odkryły uroki drapaka, a chowanie się w tunelu jest przednią zabawą.Na balkon wychodzą rzadko, częściej śpią na parapecie przy otwartym oknie.Mają kilka niań, bo i swoją mamę, Klarę, która je bardzo lubi, Benię i dwóch wujków, Freda i Bohuna.Wydają się być bardzo szczęśliwe, a to dobrze wróży na przyszłość.Jeszcze raz będą odrobaczone i po dwóch tygodniach zaszczepione.Proszę się zachwycać kociakami :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Sob sie 08, 2015 13:25 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

A tak śpią moje koty
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Sob sie 08, 2015 13:30 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

To już nie mogłaś Fredkowi większego pudełka załatwić? :roll: :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob sie 08, 2015 15:35 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

jak slodko :1luvu:
O rany, mamy swoj watek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171300 :201446
Wspieram Powszechna Sterylizacje - robie zakupy przez Fani Mani https://fanimani.pl/sklepy/A Ty?

cessy

Od: Pon wrz 22, 2014 13:01

Post » Sob sie 08, 2015 16:00 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia, Majka i Michaś.

felin pisze:To już nie mogłaś Fredkowi większego pudełka załatwić? :roll: :wink:

Właśnie o to chodzi, że małe to fajne :mrgreen: Benia też próbowała tam wejść, ale ona jest za duża :D
cessy pisze:jak slodko :1luvu:

Nie ma nic piękniejszego niż śpiące dzieci, kociaczki i szczeniaczki, prawda?
Partyzanci podjedli i znowu śpią, ale już zdjęć nie będę robiła.

ewar

[poprzednia][następna]