"I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 29, 2015 14:04 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

We Wrocławiu lustro Bercika skąd?! Kochany pysio.
Dziewczyny parę słów wyjaśnienia. dostałem od Was wielką pomoc.Dziękuję. sytuacja jest zła. po wyjścu ze szpitala zastałem Mamę w stanie terminalnym. Schizofrenia, galopująca.
ja już stoję pod ścianą. moje choroby to guma..Agacie trzeba pomóc. Kotki umieścić.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro lip 29, 2015 18:54 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Villen, zadam Ci pytanie bezpośrednie i brutalne.
Czy po śmierci Twojej Mamy była by szansa na powrót kotów do Ciebie?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw lip 30, 2015 4:54 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Mocno bijesz Meganko... Tak.chciałbym, ale po.bo koty też kocham.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Czw lip 30, 2015 6:34 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Villentretenmerth pisze:Mocno bijesz Meganko... Tak.chciałbym, ale po.bo koty też kocham.

Rozumiem obie strony, bo za bardzo zgęstniała tu na wątku atmosfera i trzeba coś z tym zrobić...
To nie znaczy Villenie,że będzie ktoś życzył Twojej Mamie szybkiego odejścia tylko Meg chce pozyskać jak najwięcejinformacji do analizy sytuacji.
A, przepraszam,że zapytam, stan Twojego zdrowia i finansów będzie Ci pozwalał na dalszą opiekę nad Muszkieterami?
Bo jeśli tak to warto, mimo wszystko, szukać DT z opcją powrotu kotów w bliżej nieokreślonym czasie do Ciebie.To z Tobą koty mają najlepszą więź, Twój dom jest ich domem i Tobie są one tak samo bardzo potrzebne jak Ty im.
To jest , oczywiście tylko moje skromne zdanie, jeśli kogoś uraziłam to przepraszam,nie miałam takiego zamiaru.
ObrazekObrazek

isiaja

Od: Śro gru 28, 2011 13:36

Post » Czw lip 30, 2015 6:55 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Nie piszę, ale cały czas rozpytuję wśród "krewnych i znajomych królika".
Villenie, przykro mi, że masz taką ciężką sytuację. Przytulam mocno.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw lip 30, 2015 8:14 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

A u kociaków wszystko dobrze. Nakarmione, drzemią (Odi i Maru) i zaglądają gdzie-tylko-się-da (Bercik). :201461

agatag

Od: Sob sie 30, 2014 19:08

Post » Czw lip 30, 2015 21:58 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Villentretenmerth pisze:Mocno bijesz Meganko... Tak.chciałbym, ale po.bo koty też kocham.

W kwestii dobra zwierząt jestem rzeczowa i bezpośrednia, nie gniewaj się.

isiaja pisze:Rozumiem obie strony, bo za bardzo zgęstniała tu na wątku atmosfera i trzeba coś z tym zrobić...
To nie znaczy Villenie,że będzie ktoś życzył Twojej Mamie szybkiego odejścia tylko Meg chce pozyskać jak najwięcej informacji do analizy sytuacji.
A, przepraszam,że zapytam, stan Twojego zdrowia i finansów będzie Ci pozwalał na dalszą opiekę nad Muszkieterami?
Bo jeśli tak to warto, mimo wszystko, szukać DT z opcją powrotu kotów w bliżej nieokreślonym czasie do Ciebie.To z Tobą koty mają najlepszą więź, Twój dom jest ich domem i Tobie są one tak samo bardzo potrzebne jak Ty im.
To jest , oczywiście tylko moje skromne zdanie, jeśli kogoś uraziłam to przepraszam,nie miałam takiego zamiaru.

Tak, konkretne informacje, bez zbędnych szczegółów, oczywiście; to właśnie chciałam uzyskać, zanim się wyrwę z propozycją dania kotom dt. Bo jak chyba większości wiadomo, mam dom wychodzący, a DS szukany jest niewychodzący; poza tym mam zbyt daleko do weta, by na stałe opiekować się Odim. Nie mniej jakiś czas koty mogły by mieszkać w pokoju po Juniorze, ale wiadomo, że nie w nieskończoność.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw lip 30, 2015 22:21 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

odiś i maru potrafią sie nawet przytulićć zato bercik żadnejsza fie niedaruje.kochany wścibol.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto sie 04, 2015 18:29 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Pozdrowienia dla Smoka, dwóch Przytulaków i Wścibola. No i oczywiście dla tymczasowej przytulaczki Muszkieterów.

Barbasia

Od: Wto sty 26, 2010 21:26

Post » Wto sie 04, 2015 18:53 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

O, Barbasiu, jak się czujesz?

Negocjowałam wczoraj dom dla Alberta - teraz decyzja w rękach przyszłego domu. Albert kontra kociak ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro sie 05, 2015 22:35 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Smoku,czytam historie Twoich kotow od poczatku. Albercik, Odis i Marutek sa mi tak bliskie jak moje koty.Pieknie pisales o nich, nie raz lza z oczu sie potoczyla..
Dlatego teraz nie moge za bardzo pojac co sie stalo? Wiem, mama chora, ty tez w nie najlepszej kondycji.. Ale jest az tak zle, ze ukochane trzy koty, przyzwyczajone do Ciebie musza szukac nowych domow? Trzymaj sie..!

buuenos

Od: Śro gru 05, 2012 19:56

Post » Czw sie 06, 2015 11:27 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

buuenos pisze:Smoku,czytam historie Twoich kotow od poczatku. Albercik, Odis i Marutek sa mi tak bliskie jak moje koty.Pieknie pisales o nich, nie raz lza z oczu sie potoczyla..
Dlatego teraz nie moge za bardzo pojac co sie stalo? Wiem, mama chora, ty tez w nie najlepszej kondycji.. Ale jest az tak zle, ze ukochane trzy koty, przyzwyczajone do Ciebie musza szukac nowych domow? Trzymaj sie..!

No niestety, sytuacja jest na tyle zła, ze koty nie mogą wrócić do Villena :(
Bardzo potrzebne choć tymczasy dla nich - nikt o nie nie pyta, czas opuszczenia obecnego DT się zbliża nieubłaganie ...

Proszę reklamujcie kocurki gdzie sie da!
To miłe, zgodne kociska!
Obrazek

Avian

Post » Pon sie 10, 2015 9:57 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Agatag, wiem, ze jestes pochłonięta przygotowaniami do przeprowadzki, ale może choć kilka nowych fotek smocząt? :oops:

Nikt o chłopaków nie pyta :(
Teraz najwazniejsze jest znaleźć dla nich kolejne domy tymczasowe - na wspólny raczej nie ma co liczyć. Łatwiej upchnąć dodatkowego jednego kota nawet w zakoconym po kokardę domu ...

Przypomnę, ze jest jeszcze trochę kasy w smoczej skarpecie, więc domy tymczasowe nie zostaną same z problemem. Ja jestem gotowa objąć wirtualną opieką Maru (bo to mój adoptuś w końcu). Kotylion też pomoże DT, który weźmie Odisia.
Kocurki sa ogłaszane, ale jak wiadomo wakacje nie są dobrym czasem na adopcje, szczególnie dorosłych kotów :(

Cała trójka zaszczepiona, odrobaczona, wykastrowana. To spokojne i zgodne koty, potrzebują tylko kącika, gdzie bedą mogły poczekać na nowe domy!

Transport oczywiście do dogadania.
Obrazek

Avian

Post » Pon sie 10, 2015 10:29 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Megana pisze:

W kwestii dobra zwierząt jestem rzeczowa i bezpośrednia, nie gniewaj się.

isiaja pisze:Rozumiem obie strony, bo za bardzo zgęstniała tu na wątku atmosfera i trzeba coś z tym zrobić...
To nie znaczy Villenie,że będzie ktoś życzył Twojej Mamie szybkiego odejścia tylko Meg chce pozyskać jak najwięcej informacji do analizy sytuacji.

Tak, konkretne informacje, bez zbędnych szczegółów, oczywiście; to właśnie chciałam uzyskać, zanim się wyrwę z propozycją dania kotom dt. Bo jak chyba większości wiadomo, mam dom wychodzący, a DS szukany jest niewychodzący; poza tym mam zbyt daleko do weta, by na stałe opiekować się Odim. Nie mniej jakiś czas koty mogły by mieszkać w pokoju po Juniorze, ale wiadomo, że nie w nieskończoność.

Czy pokój u Megany nie jest ciekawą propozycją?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon sie 10, 2015 10:32 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Megana ma dom wychodzący.
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]