Oszustwa wystawowe czy tzw. "pomyłki" - klasy

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro sie 05, 2015 8:13 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

Witek Nowak pisze:
cyrtocara pisze:Zapewne wiele osób widziało że byłam stewardem na wystawach na których wystawiałam swoje koty połowicznie bo tylko w panelu.

Czy steward może prezentować SWOJE koty w panelu BIS?

Nie nie może, i jest pilnowany porządek by się tak nie działo.
Nie prezentowałam swoich kotów w panelu BIS.

PS. jeśli masz jeszcze jakieś zarzuty zapraszam na PW, odpowiem na wszystkie Twoje pytania, wątpliwości czy oskarżenia. nie widzę sensu by były w tym wątku kontynuowane personalne wycieczki co do moje osoby.
Ostatnio edytowano Śro sie 05, 2015 8:16 przez cyrtocara, łącznie edytowano 1 raz

cyrtocara

Od: Pon maja 10, 2010 15:30

Post » Śro sie 05, 2015 8:15 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

cyrtocara pisze:Doskonale wiesz że duża liczba osób które wystawia koty są też stewardami, również Kasia.

Kasia nie wystawia swoich kotów.

Qrde, mogłem się pomylić i Behemotowi zacząć karierę od SC...

A czepiam się i będę się czepiał bo przez takie "pomyłki" ktoś komuś zabiera certyfikat. I to jest świństwo.
Nie o to chodzi by człowiek miał kota ale o to by kot miał człowieka...
Obrazek

Witek Nowak

Od: Pon lut 18, 2008 22:08

Post » Śro sie 05, 2015 8:25 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

Witek Nowak pisze:
cyrtocara pisze:Doskonale wiesz że duża liczba osób które wystawia koty są też stewardami, również Kasia.

http://catshow.eu/2014-06-np/index.php?nom=11

nr katalogowy 23 ERSKINE MOCIO*PL, Br: Katarzyna I Witold Nowak PL, owner: Nowak Katarzyna

cyrtocara

Post » Śro sie 05, 2015 8:26 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

cyrtocara pisze:
PS. jeśli masz jeszcze jakieś zarzuty zapraszam na PW, odpowiem na wszystkie Twoje pytania, wątpliwości czy oskarżenia. nie widzę sensu by były w tym wątku kontynuowane personalne wycieczki co do moje osoby.

Ja nie mam pytań bo nie byliśmy w konkurencji. Mam nadzieję, że ci, którym bezprawnie zabrałaś certyfikaty podejmą jakieś działania.

Wybacz, ale ja nie wierzę w pomyłki...
Obrazek

Witek Nowak

Post » Śro sie 05, 2015 8:27 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

cyrtocara pisze:
Witek Nowak pisze:

nr katalogowy 23 ERSKINE MOCIO*PL, Br: Katarzyna I Witold Nowak PL, owner: Nowak Katarzyna

Czy tam jest napisane, że Katarzyna Nowak wystawiała swojego kota w BIS?
Obrazek

Witek Nowak

Post » Śro sie 05, 2015 8:29 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

Witek Nowak pisze:
cyrtocara pisze:

Ja nie mam pytań bo nie byliśmy w konkurencji. Mam nadzieję, że ci, którym bezprawnie zabrałaś certyfikaty podejmą jakieś działania.

obydwa moje koty były same w klasie, nie zabrały nikomu certyfikatu.

Nie widzę sensu kontynuowania dyskusji.Zarzucasz nie sprawdzając faktów. Czepiasz się.

cyrtocara

Post » Śro sie 05, 2015 8:35 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

Byłam na wielu wystawach gdzie Paulina wystawiała swoje koty i nigdy nie widziałam aby w panelu BIS trzymała swoją kotkę czy też kastrata lub innego kota rywalizującego z nimi w danej kategorii. Zawsze czekała grzecznie z boku :)
Obrazek

karolcia_nfo

Od: Nie paź 10, 2010 20:33

Post » Śro sie 05, 2015 8:36 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

Witek Nowak pisze:
cyrtocara pisze:
Witek Nowak pisze:

Czy tam jest napisane, że Katarzyna Nowak wystawiała swojego kota w BIS?

nie jest ponieważ nie miało być, dla mnie 'wystawianie' kota to zanoszenie go do oceny i porównań, w panelu 'prezentuje' się koty sędziom. Może inaczej interpretujemy słowa i sformowania.
Nie zarzucam nic Kasi, to miła i sympatyczna osoba, a na kociaka zerkałam czy wszystko jest w porządku gdy Kasia stewardowała.

Mimo że mnie atakujesz, nie mam również nic do Ciebie, widocznie czujesz taką potrzebę.

cyrtocara

Post » Śro sie 05, 2015 8:46 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

szczerze mowiąc włos mi staje dęba
jeśli juz doświadczeni hodowcy,stewardzi oblatani "gubią się"i nie wiedza ile razy zabierają kota na wystawę
to co dopiero nowicjusze
wystarczy po czasie przeprosić ..i po sprawie 8O
bo prawo pewnie nie działa wstecz
eehh
Obrazek

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Śro sie 05, 2015 8:55 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

cyrtocara pisze:
Witek Nowak pisze:
cyrtocara pisze:

obydwa moje koty były same w klasie, nie zabrały nikomu certyfikatu.

Nie widzę sensu kontynuowania dyskusji.Zarzucasz nie sprawdzając faktów. Czepiasz się.

Oprócz certyfikatów są BIS-y, BOS-y. Ja podobnie jak Witek w pomyłki nie wierzę. Było sporo czasu na uczciwe naprawienie swoich "błędów" i co.... dopiero dyskusja na forum dopinguje wystawców do uczciwości, wcale mi się to nie podoba.

Czas jakiś nie bywałam na wystawach, wróciłam a nie znaczy to, że biegam z wystawy na wystawę, nie liczę zdobytych certyfikatów, dokładnie wiem kiedy i gdzie mogę wystawić moje koty, bo pewnych zasad nie zapomina się nawet po prawie 4-letniej przerwie.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Śro sie 05, 2015 8:59 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

karolcia_nfo pisze:Byłam na wielu wystawach gdzie Paulina wystawiała swoje koty i nigdy nie widziałam aby w panelu BIS trzymała swoją kotkę czy też kastrata lub innego kota rywalizującego z nimi w danej kategorii. Zawsze czekała grzecznie z boku :)

Paulina nie prezentowała w panelu BIS swoich kotów, za to prezentowlala np. moją Deja vu Sirkad*PL DVM, DSM za co jestem jej bardzo wdzięczna

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Śro sie 05, 2015 9:07 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

Jestem jedyną osobą z wymienionych która zabrała głos w dyskusji na forum mimo że inne osoby są zarejestrowane i zapewne dyskusję czytają. W ich geście jest jak się zachowają czy podejmą kroki w celu przyznania się do błędu i skorygowania, nie mi oceniać te osoby, każdy robi jak uważa. oczywiście nic nie usprawiedliwia, tego co się stało i tłumaczeń, liczą się fakty.Ja podjęłam kroki, poinformowałam o tym, jeśli niektóre osoby nadal czują chęć kontynuowania to nie mam na to wpływu. Każdy wyciągnie lekcję i własne wnioski. dziękuję Basi i Karolinie, że zabrały głos.

cyrtocara

Post » Śro sie 05, 2015 9:16 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

A ja mam tylko taką refleksję po przeczytaniu tego wątku...

Czy czasami nie warto zatrzymać się w tej pogoni za tytułami, z jazdami z kotami co tydzień na inną wystawę, z wystawami we wszystkich możliwych federacjach, w całej Europie?
Dać odpocząć kotom i sobie? Dać kotom pożyć w spokoju, bez kąpieli, tony kosmetyków, stresu wystawowego?
Dać sobie czas na uporządkowanie papierów, zastanowienie się nad kolejnym ruchem wystawowym? Zastanowić się po co właściwie się to robi?

Czy naprawdę tak ma wyglądać hodowla? Wieczna pogoń za sukcesami? Nie w tej federacji, to w innej?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro sie 05, 2015 9:19 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

cyrtocara pisze:Jestem jedyną osobą z wymienionych która zabrała głos w dyskusji na forum mimo że inne osoby są zarejestrowane i zapewne dyskusję czytają. W ich geście jest jak się zachowają czy podejmą kroki w celu przyznania się do błędu i skorygowania, nie mi oceniać te osoby, każdy robi jak uważa. oczywiście nic nie usprawiedliwia, tego co się stało i tłumaczeń, liczą się fakty.Ja podjęłam kroki, poinformowałam o tym, jeśli niektóre osoby nadal czują chęć kontynuowania to nie mam na to wpływu. Każdy wyciągnie lekcję i własne wnioski. dziękuję Basi i Karolinie, że zabrały głos.

I super Paulina, że coś zrobisz, że miałaś odwagę, za to duży plus, tylko wielka szkoda, że dopiero po prawie roku, kiedy fakt złamania regulaminu wystawowego został ujawniony. Występowałaś o tytuły GIC, GIP dla kotów i co nie zauważyłaś, że coś nie gra z ich ilością?
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Śro sie 05, 2015 9:21 Re: Oszustwa wystawowe - klasy

MariaD, zenia, szkoda, że nie ma opcji "like" pod postami..!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

[poprzednia][następna]