» Pt lip 31, 2015 11:57
Re: Szukam DT na ok. rok! Leniwe koty nadmorskie
Nie wiem, czy mnie to bardziej wnerwia czy śmieszy.
Że lepiej jest zaadoptować razem dwa kociaki, bo nie będą się nudzić, bo będą prawidłowo rozwijać międzykocie relacje - z tym się zgadzam. Ale twierdzić, że nie będą niszczyć??? Wmawiać to komuś, kto nie miał nigdy dwóch małych kociaków? Będą niszczyć i to dwa razy więcej. Gdy jednemu nie wpadnie do małego łebka jakaś psota, to wpadnie drugiemu. I tak na zmianę. A gdy będą szalały razem, wtedy zmiotą wszystko, co znajdzie się na ich drodze.
Warto namawiać na adopcję parki, bo obserwowanie radosnych wspólnych zabaw kociaków jest bezcenne. Ale nie wciskajmy ludziom głupot.
Gabryśka uwielbia integrować się z moimi kurduplami. Raz, że można pogonić, dać łapą dla rozrywki, dwa, że mają takiego smacznego kittena w miseczce. Właśnie zauważyłam jej zainteresowanie jedzeniem maluchów, więc odstawiłam na chwilę miskę na półkę. Ale dla Gaby to żadna przeszkoda. Wystarczył moment nieuwagi i już zrzuciła miseczkę na podłogę. I teraz cała czwórka pracowicie sprząta. Bo z podłogi smakuje lepiej. I super.
Ostatnio edytowano Wto sie 04, 2015 15:53 przez
jaaana, łącznie edytowano 1 raz