DWA koty Pilnie szukają domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 30, 2015 16:52 DWA koty Pilnie szukają domu

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Pilnie poszukuję domu dla dwóch kotów. Jeden to kot, bialo-czarny ma około 3-4miesiące i słabo widzi na jedno oczko, mimo wszystko uwielbia się bawić i równie mocno lubi pieszczoty przy których głośno mruczy.
Drugi to kociczka, ktora ma prawie rok, jest koloru czarno szarego (ciężko określić barwę), ma tylko jedno oko jednak w niczym jej to nie przeszkadza, jest bardzo uczuciowa tzn musi sie przytulic jak ktos wraca do domu i czesto przychodzinsie tulić.
Obydwa koty zgarnęłam z ulicy niestety jestem w ciężkiej sytuacji i pilnie potrzebuję domu dla nich. Osoby zainteresowne proszę o kontakt email, wówczas wyślę zdjęcia. Transport kotów zapewniam ja.
Mój email: joasia924@gmail.com
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

joasia924

Od: Czw lip 30, 2015 16:37

Post » Pt lip 31, 2015 18:24 Re: DWA koty Pilnie szukają domu

Rób im ogłoszenia. Tutaj trudno o domy bo większość z nas zakocona na amen. Trudno o dom.
Jeśli jednak coś by się trafiło musisz popracować nad wątkiem. pisać o kotach.Wklejać foty...Musi się coś dziać. Twój wątek spadł już na odległą stronę i przypadkiem go znalazłam.
Rób ogłoszenia!
Wklej tutaj foty i tekst o kotach. Opisz ich charaktery.
FB nie wystarczy bo wielu miaukowiczów nie ma tam kont.

Ale najważniejsze są ogłoszenia!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt lip 31, 2015 20:59 Re: DWA koty Pilnie szukają domu

Bardzo dziękuję za radę. Umieściłam dodatkowe ogłoszenia, ale niestety ogłaszam się od bardzo dawna i często dostaję odpowiedź typu "wzięłabym ale bez oka wygląda okropnie", albo "kot bez oka jest odrażający". Niestety kocica jest bez oka ale do wszystkiego można przywyknąć.
Jeśli chodzi o kotki to poszukują domu, w którym będą kochane, ponieważ obydwa kociaki potrzebują pieszczot i odrobiny zainteresowania.
Biało-czarny kocurek jest wiernym towarzyszem zawsze przychodzi i prosi o wzięcie go na kolanach, na których uwielbia ucinać sobie drzemki. Jest kotem pełnym energii, którą wykorzystuje podczas zabaw, do których wystarczy mu nawet kawałek suchej karmy:). Kotek jest dość "cichy" ponieważ nie miauczy, związane jest to z uszkodzeniem krtani, które zostało wyleczone ale pełen głos nie wrócił, jedyne odgłosy "miauczenia" są podczas bójek oraz podczas proszenia o mięsną karmę.
Natomiast kocica ma troszkę inny charakter. Na kolana przychodzi jak się ją zawoła, chociaż czasem zdarzy się iż przyjdzie z własnej inicjatywy. Pieszczot domaga się jeśli zostanie chociaż na chwilę sama, wówczas pierwsza osoba która wejdzie musi ją pogłaskać a ona musi się połasić i poprzytulać. Jest dość spokojna, chociaż czasem najdzie ją ochota na zabawy co często jest u niej bardzo spontaniczne.
Poniżej dodaję kilka zdjęć kotów.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

joasia924

Post » Sob sie 01, 2015 10:44 Re: DWA koty Pilnie szukają domu

Wszystko zależy także od tego jak piszesz o kotach. Nic proszalnego. Zalety, cudny charakter...podkreśla się. Tytuł też ważny jest bardzo. Wesoły, z przymrużeniem oka. Podkreśla się, że oczko tylko jedne dodaje uroku i wdzięku.... Znaczy się ja tak piszę. Kochasz je i musi to być widać. Osoby dzwoniąc o " trefnego " kota nie robią mi łaski. Muszą dobrze się postarać by go dostać. Zawsze podkreślam miłość i przywiązanie do ludzi. Jakiego dom zyska cudnego przyjaciela.
Niestety, czasem czeka się dłużej albo długo na domy. Puszczam ogloszenia na kilku portalach. Potem piszę nowe i daję następne i następne...Odnawiam, zmieniam tytuły, kolejność fot.
Niestety, czasem trzeba się naklepac by efekt był.
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 01, 2015 11:00 Re: DWA koty Pilnie szukają domu

Jak można pisać, że kot bez oka jest odrażający?? Ludzie są okropni...Sama mam kotkę bez jednego oka i jest to najśliczniejsze stworzenie na ziemi :1luvu: Wszystkim moim gościom tez zawsze zawróci w głowie swoją gracją i wdziękiem.
Twoja kicia też jest cudna!!! Niczego jej nie brakuje - życzę dla niej takiego domu, który zauważy jej urok i nie będzie traktował inaczej z powodu braku oka. :ok:

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06

Post » Sob sie 01, 2015 11:04 Re: DWA koty Pilnie szukają domu

Bo na kota patrzy się sercem. A ci co urodę chcą nie są warci mieć takiego cuda. Takie teksty są do chorutkow5, bez łapek czy ogonków czy oczek. Albo wiek lub kolor nie pasują. Olac ich.
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 01, 2015 11:42 Re: DWA koty Pilnie szukają domu

W pełni się z Wami zgadzam. Kot czy z okiem jednym czy z dwoma jest tak samo kochany, tak samo potrzebuje miłości. Kicia która która obecnie u mnie jest i szuka domu napewno nowemu właścicielowi ciagle będzie "puszczała oczko". Po tym jak została wywalona na ulice okazuje człowiekowi dużo miłości i wdzięczności za to co ma.

joasia924

Post » Pon sie 10, 2015 8:52 Re: DWA koty Pilnie szukają domu

Zdziś biało-czarny kocurek znalazl dom juz stały w Krakowie. Mieszka z psem, papugą i trzema kotami. Po okolo 30minutach czuł się jak u siebie i inne zwierzęta zupełnie mu nie przeszkadzala. Niestety kotka bez oczka wciąž czeka na dom, gdzie zostanie doceniona jej wyjątkowa uroda oraz charakter.

joasia924

Post » Pon sie 10, 2015 12:33 Re: DWA koty Pilnie szukają domu

Napisz do Pirka. To taki jednooki celebryta. Na swojej stronie zamieszcza też posty kotów szukających domu. https://www.facebook.com/Pirek7610?fref=ts
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32