Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 30, 2015 12:55 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:naleśniki nie! :twisted:

A dlaczemuż to nie?

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw lip 30, 2015 13:06 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

a sprawdź sobie ile to ma kalorii..
Prawie 230 10 dkg. Sam naleśnik. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lip 30, 2015 13:11 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:a sprawdź sobie ile to ma kalorii..

A jak zrobisz z mąki kukurydzianej? I co Ty tam dodajesz do tego naleśnika? Albo innej? Ciemnej? I nie dodajesz cukru. I smażysz prawie na suche patelni. Naleśnik sa pyyyyszne :)

Sihaja

Post » Czw lip 30, 2015 13:15 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:
kalair pisze:a sprawdź sobie ile to ma kalorii..

A jak zrobisz z mąki kukurydzianej? I co Ty tam dodajesz do tego naleśnika? Albo innej? Ciemnej? I nie dodajesz cukru. I smażysz prawie na suche patelni. Naleśnik sa pyyyyszne :)

Ja naleśnik robię tylko z mąki i mleka. Żadnych jajek nie daję. Cukru absolutnie.Z mąki kukurydzianej przypuszczam będą jeszcze bardziej kaloryczne, ale na pewno smaczne. Nie robiłam. Naleśniki uwielbiam, a jakże.. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw lip 30, 2015 19:24 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Też robię na suchej patelni, ale moje na pewno nie mają tyle kcal co Bożenki ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lip 30, 2015 19:33 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ja tez myślę, że nie mają kalorii :)

Sihaja

Post » Czw lip 30, 2015 19:54 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

klaudiafj pisze:Też robię na suchej patelni, ale moje na pewno nie mają tyle kcal co Bożenki ;)

Też robię na suchej patelni, bez jajek. :mrgreen: Kalorie podaję ogolnie naleśnika, no to zapewne moje akurat mają mniej. :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw lip 30, 2015 19:55 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Ja tez myślę, że nie mają kalorii :)

Ja nie myślę, sprawdzam w fachowej literaturze.. 8) I strwierdzam, że jednak z mąki kukurydzianej będą w ogóle zdrowsze, muszę spróbować. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw lip 30, 2015 20:40 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

E tam kalorie :ryk:
Ja dzis narobiłam naleśników z twarogiem do sernika z truskawkami jak dla wojska, dodałam cukru waniliowego i klienci mowi ze były PYSZNE.
Szczęśliwi ludzie kalorii NIE liczą :twisted:

Czesc ładne kotki, a Duza Was tez odchudza? :twisted:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt lip 31, 2015 6:57 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Moli25 pisze:E tam kalorie :ryk:
Ja dzis narobiłam naleśników z twarogiem do sernika z truskawkami jak dla wojska, dodałam cukru waniliowego i klienci mowi ze były PYSZNE.
Szczęśliwi ludzie kalorii NIE liczą :twisted:

Czesc ładne kotki, a Duza Was tez odchudza? :twisted:

O to, to! Kalorii sobie liczyć nie będę.
Natomiast nie wiem, co zrobić z kaloriami przy Joachimie. Po tym, jak straszliwie schudł przed zdiagnozowaniem cukrzycy wydaje się, że teraz chce kilogramy stracone nadrobić. Trzymam mu dietę cukrzycową, podaję jedzenie w odpowiednich odstępach czasu i nie przekraczam ilości zalecanych do spożycia (chociaż chłopak ewidentnie jadłby więcej), a jednak chłopak tyje i tyje. Wczoraj ważyłam - 7,10 kg 8O
Rusza się także więcej niż jesienią czy zimą, gania się z Morfeuszkiem, balkon jest często otwarty, poluje na owady które nieopatrznie wlecą do domu no i biega za sznureczkiem.... Jak zatrzymać jego tycie???
p.s. Naleśników mu nie daję :mrgreen:

Sihaja

Post » Pt lip 31, 2015 7:27 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Mimo że zarzekasz się, iż Joachimowi naleśników NIE dajesz, oczami wyobraźni ujrzałam go z widelcem nad naleśnikiem :lol:

PS: Zapomniałam Ci napisać, że jakiś czas temu poznałam netowo człowieka o tym samym imieniu, jakie Twój Dupoklepek nosi :)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Pt lip 31, 2015 7:30 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

floxanna pisze:Mimo że zarzekasz się, iż Joachimowi naleśników NIE dajesz, oczami wyobraźni ujrzałam go z widelcem nad naleśnikiem :lol:

PS: Zapomniałam Ci napisać, że jakiś czas temu poznałam netowo człowieka o tym samym imieniu, jakie Twój Dupoklepek nosi :)

Taaakk... Joachima łatwo sobie tak wyobrazić - :)
Fajny? Wolny? Kociowaty? Może mnie z nim poznasz? :mrgreen:

Sihaja

Post » Pt lip 31, 2015 8:41 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Śmiem twierdzić iż Bożenka sprawdziła w fachowej literaturze ile naleśnik na kalorii, ale nie przeczytała jaki to naleśnik - wielkości stołu pewnie :D

Dorotko a Joachimek próbował tego whiskasa? Kurcze nie wiem co Ci poradzić. Szkoda, że Joachimek nie może dostać więcej jedzonka jak ma ochotę :( Z drugiej strony co to jest 7 kg. Widziałam kota co miał 15 a był z tych drobnych. To było straszne ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lip 31, 2015 9:26 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:
O to, to! Kalorii sobie liczyć nie będę.

bo nie musisz! :P

Doberek Słonka! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lip 31, 2015 9:27 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

klaudiafj pisze:Śmiem twierdzić iż Bożenka sprawdziła w fachowej literaturze ile naleśnik na kalorii, ale nie przeczytała jaki to naleśnik - wielkości stołu pewnie :D

A w doopkę chcesz?? :twisted: :mrgreen:
o za baby.. no przecież ja kocham naleśniczki, niestety... :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]