Kotki z chorymi kociętami - Gdańsk- Potrzebna pomoc!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 30, 2015 22:19 Kotki z chorymi kociętami - Gdańsk- Potrzebna pomoc!

Poniżej zamieszczam link do ogłoszenia z OLX.
Chore kocięta

Dzwoniłam do dziewczyn, które zamieściły ogłoszenie. Jedna z nich ma 18 lat i są bezradne.
Potrzebna pomoc w odłowieniu towarzystwa.
Na posesji w Gdańsku przy ul. Czajkowskiego 1 są trzy kotki z kociętami.
Dziewczyny rozmawiały z właścicielką posesji i ustaliły, że kotki tam rodzą, ona im pozwala być i można je zabrać na sterylkę.
Sytuacja jest opisana w ogłoszeniu. Kocięta są chore i wymagają leczenia.
Dzwoniłam do TOZ - Pani Kasia (inspektor) powiedziała gdzie darmową sterylkę dla kotek zrobić. Dziewczyny pisały do fundacji, ale na razie nie dostały odpowiedzi.
Uzyskałam tel. do dwóch osób z fundacji KOTangens, mam przekazać dziewczynom numery, ale oni też tylko w sterylce pomogą. Potrzebna pomoc w odłowieniu i zapewnieniu leczenia.

Proszę o kontakt osoby z Trójmiasta.

Inezka-Pinezka

Od: Sob sie 09, 2014 19:25

Post » Czw lip 30, 2015 23:36 Re: Kotki z chorymi kociętami - Gdańsk- Potrzebna pomoc!

Siknę do góry ;)

Masz coś na fejsiku? Czy po prostu udostępnić ogłoszenie?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lip 30, 2015 23:45 Re: Kotki z chorymi kociętami - Gdańsk- Potrzebna pomoc!

Dzięki za wyręczenie z FB :) Wiszę na telefonach, by ogarnąć pomoc dla tych maluszków.

Inezka-Pinezka

Post » Czw lip 30, 2015 23:47 Re: Kotki z chorymi kociętami - Gdańsk- Potrzebna pomoc!

Na razie udostępniłam ogłoszenie, zrobić coś więcej?
Wydarzenie czy cuś? Namiary te z ogłoszenia, czy na Ciebie?

OKI

Post » Czw lip 30, 2015 23:54 Re: Kotki z chorymi kociętami - Gdańsk- Potrzebna pomoc!

Namiary na mnie i z ogłoszenia. Dzięki OKI za pomoc.

Inezka-Pinezka

Post » Czw lip 30, 2015 23:55 Re: Kotki z chorymi kociętami - Gdańsk- Potrzebna pomoc!

Się polecam ;)

Edit: jeszcze się określ, jaka konkretnie pomoc jest potrzebna:
- dt/ds dla kociąt?
- finansowanie sterylek (na jakie konto?)?
- przetrzymanie po zabiegach?
- co znaczy pomoc w odłowieniu? Wystarczy pożyczenie klatki-łapki i instrukcje, czy coś więcej?
- co z transportem?
- itd?

OKI

Post » Pt lip 31, 2015 0:39 Re: Kotki z chorymi kociętami - Gdańsk- Potrzebna pomoc!

OKI

Post » Pt lip 31, 2015 1:10 Re: Kotki z chorymi kociętami - Gdańsk- Potrzebna pomoc!

OKI pisze:Się polecam ;)

Edit: jeszcze się określ, jaka konkretnie pomoc jest potrzebna:
- dt/ds dla kociąt? - TAK
- finansowanie sterylek (na jakie konto?)? Sterylki mają być darmowe, ale to jutro potwierdzę na 100%
- przetrzymanie po zabiegach? - Podobno lecznica wykonująca zabieg przetrzymuje - to informacja od inspektora TOZ (potwierdzę)
- co znaczy pomoc w odłowieniu? Wystarczy pożyczenie klatki-łapki i instrukcje, czy coś więcej? - Pomoc w łapaniu dosłowna :) Ja tego nigdy nie robiłam, dziewczyny z ogłoszenia też nie.
- co z transportem? - Transport trzeba ogarnąć
- itd?

OKI - jeszcze raz dziękuję. Pierwszy raz organizuję coś takiego i to jeszcze w Trójmieście, gdzie prawie nikogo nie znam.
Ustalę:
- numer konta
- sprawę transportu
- w sobotę zrobię wizje lokalną i zdjęcia

Inezka-Pinezka

Post » Pt lip 31, 2015 9:22 Re: Kotki z chorymi kociętami - Gdańsk- Potrzebna pomoc!

Podrzucę.

Czy ktoś z Trójmiasta może pomóc na miejscu ogarnąć sytuację?
Inezka-Pinezka nie ma żadnego doświadczenia, a ja jestem ciut za daleko.
Organizacje obiecały pomoc, ale wiadomo, że w szczycie sezonu kociakowego i w środku wakacji wszyscy mają problem z czasem :|

OKI