Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 29, 2015 19:38 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

Zrób Agusiu :) To moje pudło to pozostałość po dwupiętrowym domku :) Ale drugie piętro zostało wykończone przez koty - zrobię nowy domek tylko muszę dwa razy zrobić gigant zakupy w zooplus :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lip 29, 2015 19:41 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

Filmik z zabawy - cudo. Ma cudny ogonek. Taki dlugi :) Cala jest cudowna :) Mysle ze jak na to jak krotko u was jest to naprawde dobre postepy :)

Co do Marysi to spokojnie. Przekona sie. Daj jej troszke czasu.

Czytalam was po drodze :) Teraz odpisuje :)
I tez mam :piwa: :D za chwile bede otwierac :D za zdrowie Tosi :)
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Śro lip 29, 2015 19:43 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

Klaudia jak Batmanowi przedstawilismy Rysia te 2 lata temu, to na 3 dni wszedl pod kanape i warczal. Ale mu przeszlo. W koncu zglodnial. Nie stresuj sie :)
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Śro lip 29, 2015 19:53 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

Dziękuję Dziewczynki za zdowie Tosi :) ja też sie napije wina wytrawnego.

Powiem Wam ze każde zachowanie bym zrozumiała od Marysi ale nie takie :((( ona nie je, nie pije tylko śpi jakby wpadła w depresję :( to straszne. Daje jej czas :(

Tosia ma bardzo długie i cienkie nogi i wielka głowę i oczy odkąd ja pierwszy raz zobaczyłam to nie mogłam skojarzyć kogo ona mi przypomina i juz wiem - atomowki :mrgreen: albo Didi z Dextera; p

klaudiafj

Post » Śro lip 29, 2015 19:56 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

Marysia sobie poradzi :) A Tosia bardzo ładnie bryka :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro lip 29, 2015 19:57 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

Spokojnie. Moze to reakcja na stres. Moze lepiej zeby sie przekimala niz by miala warczec, czy byc bardzo niespokojna.

Tosia - atomówka :D Fajnie ;)

PixieDixie

Post » Śro lip 29, 2015 20:00 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

Klaudia jakbym czytalam o Moli. Nie jadła przez 2 dni, miała stres, była zdenerwowana. Wiesz pojawił sie "intruz" trzeba głaskać Marysie, przenosić zapachy.

Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz :ok:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lip 29, 2015 20:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

Ciekawe jak minie noc. Gdzie spi mała? :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lip 29, 2015 20:09 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

Na razie wszystko dobrze. Marysia też da radę, czas, czas, czas :)
Jak tam Wasze napoje wyskokowe? Niczego nie brakuje?:)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro lip 29, 2015 20:28 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

Właśnie nie musze przenosić zapachów bo żaden kot nie reaguje nerwowo na dotyk. Kitusia zajęła budkę od Tosi i jest zadowolona. Po mieszkaniu chodzi i chyba nie rozumie Marysi :( podeszła Kitusia do Tosi i na nią nasyczala ale tak bez przekonania jakby tylko tak by jej prawom stało się zadość i poszła.

Poniewaz Tosia dokazuje ciagle przed pudlem to tam gdzie wcześniej była kuweta dałam Tosi ta mate jakby dla noworodków i Tosia szaleje! Ma to pod ścianą obok nas w ustronnym bezpiecznym miejscu. My leży my na materacu na ziemi i ona jest obok nas. Cudnie się bawi tymi wiszącymi perdulkami :) sama się bawi. Ogólnie od kilku godzin dokazuje przed pudełkiem - jutro zrobię zdjęcia jak szaleje. Ma idealne lokum pod tym stolem.

I też będzie spać w pudełku. Ma tam miękki ręcznik. Z jeden strony kuwetę z drugiej mate. Do pudła wchodzi przez wiele otworów i jest to miejsce gdzie jest osłonięte przed kotami ale jednocześnie wszystko widzi :)

klaudiafj

Post » Śro lip 29, 2015 20:33 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

Ma idealne warunki :) Kitusia pokazuje kto tu rzadzi ;) A Tosia skoro sie bawi to dobrze bo sie oswaja z otoczeniem :)

PixieDixie

Post » Śro lip 29, 2015 20:38 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

klaudiafj pisze:Właśnie nie musze przenosić zapachów bo żaden kot nie reaguje nerwowo na dotyk. Kitusia zajęła budkę od Tosi i jest zadowolona. Po mieszkaniu chodzi i chyba nie rozumie Marysi :( podeszła Kitusia do Tosi i na nią nasyczala ale tak bez przekonania jakby tylko tak by jej prawom stało się zadość i poszła.

Poniewaz Tosia dokazuje ciagle przed pudlem to tam gdzie wcześniej była kuweta dałam Tosi ta mate jakby dla noworodków i Tosia szaleje! Ma to pod ścianą obok nas w ustronnym bezpiecznym miejscu. My leży my na materacu na ziemi i ona jest obok nas. Cudnie się bawi tymi wiszącymi perdulkami :) sama się bawi. Ogólnie od kilku godzin dokazuje przed pudełkiem - jutro zrobię zdjęcia jak szaleje. Ma idealne lokum pod tym stolem.

I też będzie spać w pudełku. Ma tam miękki ręcznik. Z jeden strony kuwetę z drugiej mate. Do pudła wchodzi przez wiele otworów i jest to miejsce gdzie jest osłonięte przed kotami ale jednocześnie wszystko widzi :)

niech się tak powoli oswaja, ma swoje miejsce gdzie moze sie schować, jak nabierze odwagi to dopiero będzie szaleć, będziesz musiała uważać na maleńką

byle jakiego syku Tosia sie nie przestraszy, to tym jak rude na nia syczały :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lip 29, 2015 20:55 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

Dopieszczaj rezydentów,wtedy b3da bardziej laskawi dla nowej......ja tak robilam przy kazdym dokoceniu- bardzo duzoi czasu poswiecalam reztydentom ,a i tak Gucio sie obrazil i przestal mruczec......troche trwalo zanim wpadlam na to jak go przeblagac :lol: za sprowadzenie Rysia :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lip 29, 2015 20:59 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

Ja też od samego rana podczytuje co się u Was dzieje i jestem very happy :D
Ania dobrze pisze. Marysi i Kitusi teraz 2x więcej czasu poświęcaj. Niech wiedzą ze nie straciły że tak powiem na wartości :ok: I za dwa, trzy dni bedzie ok jak u Moli i Fuksika :D
A Tosieńka cudna i brawo dla niej że powolutku się oswaja :D
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro lip 29, 2015 21:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia już u nas :) Mamy trójkę!

Marysia się ode mnie odwraca, nie chce jeść, nie zachowuje się normalnie i nic tu nie pomoże :placz: :placz: przyszła do pokoju i znowu się na mnie obraziła. Nie ma sposobu aby poprawić jej nastrój. Byłam mądra wcześniej a teraz nie rozumiem co Marysia myśli. Wszyscy mówili że Kitusia to odchotuje - oby nie -.ale Marysia mnie przeraża :(((

Poświęcam czas rezydentom, Kitusia jest normalna ale Marysia mnie nie chce :placz:

klaudiafj

[poprzednia][następna]