Czarna ze St. Jabłonek uratowana przed śmiercią- znalazła DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 25, 2015 11:04 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek

tabo10 pisze:mam za duże zdjęcia rudego,na Adopcje miau tylko do 1MB,a nie umiem tego zmniejszyć :evil:

Nie mam kiedy zajrzeć. tyle co z komórki i to na swoje. Mozrusek i miauk nie przyjmuje za dużych fot.
Wjeżdżasz na fotę co masz gdzieś w folderze(ja zakładam każdemu folder i tam wrzucam fotki i teksty) .Klikasz na daną fotę. Potem najeżdżasz na "otwórz za pomocą"... klikasz na Paint...
Pokazuje się fota. Na górze po naszej lewej jest opcja zmień rozmiar. Klikasz na nią i wpisujesz cyferki . Po każdym wklepaniu fota zmniejsza się. Trzeba pamiętać ,ze czym niższa cyfra ( np. 25) tym mniejsza fota. Na górze masz dwie niebieskie strzałki. Jak rozmiar nie pasi to powracasz do poprzedniego stanu dzięki tym strzałkom. Ja opanowałam tobie też się uda.

Grażynko, dzięki za pośrednią pochwałę :| moich tekstów.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lip 25, 2015 12:06 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek-RUDY SZUKA DS

Taka prawda :)
Mnie sie czasem - rzadko- zdarzalo dac placzliwe ogloszenie, ale po tym, jak sie panie splakaly nad ogloszeniem, a potem zrezygnowaly z kota z powodu swierzbu - nigdy więcej! I dobrze, ze zrezygnowaly :mrgreen:
Dzięki za szkolenie w zmniejszaniu fot, bez sensu korzystałam z fotoedytora online.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Sob lip 25, 2015 12:23 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek-RUDY SZUKA DS

Nie daję płaczliwych ogłoszeń i mało kiedy historię kota opisuję. Takie adopcje są mało fajne i mało kiedy dochodzą do skutku. Dlatego FB omijam ze swymi wypocinami. Mnie nie trzeba porywu .Trzeba normalnego domu.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lip 25, 2015 13:19 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek-RUDY SZUKA DS

A oto jak zmieniło się futro wyłysiałej kotki ze Starych Jabłonek po 2mcach :mrgreen: .

Było tak:
Obrazek

Jest tak,piękne,błyszczące jak u czarnej pantery:

Obrazek
Obrazek

Od spodu było tak:
Obrazek
Jest tak:
Obrazek
Obrazek

Niestety cały czas ma biegunkę lub luźną kupę.Fakt,że obżera się niemiłosiernie.Jak tylko wstanę,wyjdę z jakiegokolwiek pomieszczenia,nie tylko z kuchni od razu krzyczy o żarcie :twisted:
Ostatnio edytowano Sob lip 25, 2015 13:26 przez tabo10, łącznie edytowano 1 raz

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Sob lip 25, 2015 13:25 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek-RUDY SZUKA DS

A tak dziś dobierała się do resztki maślanki w kubku.Nie dała rady wsadzić łebka,to moczyła w nim łapkę i wylizywała :twisted:

Obrazek

Obrazek

Czy lamblie/kokcydia można przeleczyć bez badania kału? Czy jest jakiś środek ,który można podać prewencyjnie?Nie miałam nigdy takiego przypadku u swoich tymczasów i nie mam doświadczeń. Kurczę z badaniem próbki to znowu kilkadziesiąd złotych :roll: Nie wiem czy to kwestia obżarstwa czy toczy ją jakiś robal :roll:

tabo10

Post » Sob lip 25, 2015 13:35 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek-RUDY SZUKA DS

A oto jak rudy radzi sobie z upałami.Na upał najlepsza chłodna umywalka :mrgreen: Podpatrzył patent u mojej długowłosej kocicy i przejął jej miejscówkę :twisted:

Obrazek

Obrazek

ASK@ dzięki za podpowiedzi.Ja korzystałam z tynypic i wklejam kod na forum. A tak normalnie nie umiem zmniejszać zdjęć.Będę ćwiczyć :D
Arcana dzięki za wspomaganie ogłaszaniem,nie ustawaj proszę,może wspólnemy siłamy :wink: damy radę go gdzieś upchnąć .Choć dziwi mnie ta cisza.Zwykle rude mają wzięcie.

tabo10

Post » Sob lip 25, 2015 17:03 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek-RUDY SZUKA DS

Piękne zdjęcia pięknych kotów!
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Sob lip 25, 2015 19:05 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek-RUDY SZUKA DS

lamblie to metronidazol. Kokcydia to Procox.
Procox podajemy każdemu kotu z mety.

Piękne koty :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pon lip 27, 2015 13:41 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek-RUDY SZUKA DS

Obrazek

tabo10

Post » Pon lip 27, 2015 13:59 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek-RUDY SZUKA DS

A Rudy wie, że szuka? Tak mu dobrze u Ciebie :lol:
Żartowałam, szuka domu :!:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lip 27, 2015 14:13 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek-RUDY SZUKA DS

Wczoraj był bardzo kochany :1luvu: .Przyszedł sam do mnie do pościeli.Przytulił się i pięknie mruczał. Nawet kotów nie lał.Choć one już same uciekająjak tylko nadchodzi.Albo zaczynają warczeć ostrzegawczo.A wczoraj nawet on sam nie wiedział o co im chodzi,bo taki był grzeczniutki. Aniołeczek :aniolek: wprost.

tabo10

Post » Pon lip 27, 2015 17:08 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek-RUDY SZUKA DS

Dwa rude na kanapie :)
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Wto lip 28, 2015 10:48 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek-RUDY SZUKA DS

Tabo, pieska tez ogłaszasz? Fajny byłby dwupak, ale trudność wyadoptowania na pewno większa niż z kocim dwupakiem.
Jesli oglaszasz psa, dodaj tez foty z kotem i napisz, ze kumpel dla kotow, zaprzyjazniony z kocim tymczaskiem. Przy adopcji psów ludzie też często biorą pod uwagę, jak pies będzie się odnosil do ich kota.
Tabo, dodaj na OLX te nowe fotki rudego, trzeba cos zmieniac, jak jest cisza. Ja będę pilnować Gumtree, na innych portalach za jakis czas moze wrzucę nowe ogłoszenia. Może napisac w ogłoszeniu, że jest dominantem w stosunku do starszych kotów, a z młodymi się zaprzyjaźnia? Moj rudy łobuz też tak ma.

Arcana

Post » Wto lip 28, 2015 11:47 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek-RUDY SZUKA DS

Proszę zaznacz,że on tylko na jedynaka.Nie oddam go do jakiegokolwiek kota,nawet uległego.Bo leje wszystkie bez wyjątku.Nie będę ryzykować zwrotu z adopcji. Do łagodnego psa może iść.
A pies z foty też do adopcji:)To mój tymczas.

tabo10

Post » Wto lip 28, 2015 12:30 Re: Dramat kotów ze Starych Jabłonek-RUDY SZUKA DS

To faktycznie chuligan :evil:

Arcana

[poprzednia][następna]