No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 27, 2015 20:48 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

Pandora już ma szczotke- oddalam jej moją lubi czesanie. Ps jak to jest z tym korzystaniem z kibelka jest to możliwe

Fusia

Od: Pt lip 17, 2015 20:47

Post » Pon lip 27, 2015 21:24 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

Jakoś nie widzę zeby kot sie załatwiał do toalety :roll:
Wole kuwety sprzątać i wyrzucać do toalety niż czekać w kolejce za kotami :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon lip 27, 2015 21:31 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

Moli25 pisze:Jakoś nie widzę zeby kot sie załatwiał do toalety :roll:
Wole kuwety sprzątać i wyrzucać do toalety niż czekać w kolejce za kotami :lol:
no w sumie choć teoretycznie jest to realne czy nie bardzo? mizianko po brzuszku mrrrrrrrObrazek no a czemu przestałaś miziiać??Obrazek śliczna kicia jestemObrazek prześwietkone -oczka ma ładniejsze w realuObrazek co ona tam czytaObrazek Obrazek

Fusia

Post » Pon lip 27, 2015 23:12 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

Da się kota nauczyć korzystania z ludzkiej toalety, ale zastanów się czy na pewno chcesz.
Po pierwsze- względy higieniczne. Osobiście wolę, żeby ani kot nie łaził po moim kibelku (na łapach roznosi bakterie z ludzkiego kibelka po domu, sam też je zlizuje, myjąc łapki) ani ja nie mam ochoty korzystać z kociego wc.
Po drugie- co istotniejsze- mając kuwetę i sprzątając ją- masz istotny wgląd w kocie zdrowie (widzisz, czy siku i kupa prawidłowe, bez krwi, bez robali, bez rozwolnienia, ile i jak często kot wydala i czy wydaliny są prawidłowe).
Powodzenia w odchowywaniu kociej śliczności :ok:

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Wto lip 28, 2015 4:26 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

Też jestem przeciwko uczeniu kotów załatwiania się do ludzkiej toalety. Ja osobiście nie toleruję podniesionej klapy sedesu, a tu musiałaby być, bo kot jej przecież sam nie podniesie. A jakby wpadła do muszli i potem wszystko z muszli rozniosła po całym domu? No i jak pisze Olat kwestia kontroli kociego zdrowia.
A Pandorka coraz piękniejsza :1luvu:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lip 28, 2015 15:48 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

macie racje kiepski pomysł z tym kibelkiem :D , zostaje mi kuweta z budą -górą zamykana bo najmłodsze dziecię pcha łapy do żwirku :( :roll: :strach: a ślicznotka jest coraz ładniejsza jeszcze czesana teraz jest to lśni jak czarny diament.
Kupiłyśmy dziś z córkami wętki dla kota teraz mąż się bawi z kotem.

Fusia

Post » Wto lip 28, 2015 17:05 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

Kryta kuweta to doskonały pomysł. Tylko najpierw zdejm drzwiczki, nie każdy kot od razu wie, jak przez nie przechodzić. Jak się nauczy, to założysz.
Obrazek

miszelina

Post » Wto lip 28, 2015 17:11 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

kotek mi kicha - jak wejdzie gdzieś za tapczan -tam trochę kurzu bo nie odsuwam tak często, po piciu wody ale pare razy bez powodu -martwić się i biec do weta-nos czysty-żadnej wydzieliny oczy wyleczone kociak je normalnie-sporo bawi sie jak szalony skacze biega ...

Fusia

Post » Wto lip 28, 2015 17:19 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

Ja podałabym betaglukan (immunodol cat, można kupić w zoologach). Na razie bez paniki, ale jakby coś, to lecieć do weta. U maluchów wirusy szybko się rozwijają.
Obrazek

miszelina

Post » Wto lip 28, 2015 17:28 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

miszelina pisze:Ja podałabym betaglukan (immunodol cat, można kupić w zoologach). Na razie bez paniki, ale jakby coś, to lecieć do weta. U maluchów wirusy szybko się rozwijają.

ale co powinno zaalarmować? miała zapalenie spojówek bakteryjne ale wyleczone już

Fusia

Post » Wto lip 28, 2015 17:34 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

Jakby przestała jeść, przestała się bawić, była osowiała. Niepokojące też powinno być łzawienie z oczek czy wyciek z noska, biegunka.
Obrazek

miszelina

Post » Wto lip 28, 2015 17:43 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

oczka jeszcze zakrapiamy-końcuwka antybiotykoterapii ale nos czysty ! dzięki to bedę obserwować

Fusia

Post » Wto lip 28, 2015 17:53 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

Jak całkiem wydobrzeje, to ją zaszczepcie.
Obrazek

miszelina

Post » Wto lip 28, 2015 20:35 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

miszelina pisze:Jak całkiem wydobrzeje, to ją zaszczepcie.
na które szczepić a co sobie odpuścić bo wychodziła nie będzie a szczepienie jednak obciąża organizm :( no i czym obcinacie pazurki ?

Fusia

Post » Wto lip 28, 2015 20:45 Re: No to mam kota i co teraz...nieśmiało witam się

Szczepienie koniecznie na: panleukopenię, kaliciwirozę i koci katar. Szczepionki są zintegrowane, więc za jednym kłujem ;)
Białaczkę możesz szczepić dopiero gdy kotu zrobisz test (a najlepiej dwa testy, w odstępie czasowym) i upewnisz się, że nie jest nosicielem białaczki (FelV).
Wściekliznę możesz spokojnie sobie odpuścić u kota niewychodzącego.

Obcinam paznokcie takim cusiem http://www.wszystkodlazwierzat.pl/obcin ... -tech.html
Ale w zasadzie nie ma wielkiego znaczenia jaki rodzaj cążek wybierzesz. Byle Ci było wygodnie nimi operować.
Modeli jest mnóstwo. https://www.google.pl/search?q=miko%C5% ... ta&imgrc=_

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

[poprzednia][następna]