Kolejne tygodnie minęły i znów kontrolne badanie Chudego.
Jest lepiej - mocznik spadł do 110, krea do 3,1 i fosfor jest cudnie malutki - 3,8

Nadal leki i dieta, ale jest zdecydowana poprawa i stan bliższy normalnemu.
Mam nadzieję, ze kreatynina też spadnie w końcu choć w pobliże 2 ...
Na razie wstrzymuję sie z szukaniem domu Chudemu - no bo kto by chciał kota, u którego trzeba będzie bardzo pilnowac nerek?
Na dom wciąż czeka łaciaty Listek, który obecnie okupuje u mnie pokój. Dostał go na wyłączność, bo nadal nienawidzi innych kotów. Jest kompletnie bezproblemowy - nie potrzebuje ani dużo miejsca, ani specjalnej uwagi człowieka. Wiekszość czasu spedza sam, bo jednak nie jest u mnie jedyny i musze sprawiedliwie obdzielać koty swoją uwagą

Liściu to kot, który w domu nic nie zniszczy, nie skubnie kwiatka, nie wskoczy na szafę, nie nabroi tez z nudów, bo on godziny samotności spędza na spaniu albo wypatrywaniu przez okno. Postawiłam w jego pokoju kamerkę, wiec jak u niego nie siedzę to podglądam co robi. Otóż nic nie robi
Ale jak słyszy ruch kamery, podchodzi do niej i wali baranki w obiektyw
Zrobiłam mu też badania krwi parę dni temu - wszystkie idealne, wiec zdrowy, młody i jednocześnie spokojny kot.
Dymek za to zrobił ogromne postepy! Nadal pomieszkuje w moim garażu (razem z rezydującym w garażu Machem).
Jest przefajnym kotem - przede wszystkim bezstresowym i zgodnym. Cały czas by się bawił! Nowe koty sa dla niego interesującym przezyciem - zero syków czy burczenia, podchodzi odważnie, obwąchuje, nie ma w ogóle ochoty na jakies narzucanie swojej woli. Bardzo szybko nauczył się chodzić w szelkach (dostał takie dla największych kotów, bo jest naprawde duży! )
W związku z tym zdecydowałam się zabrać go w ten weekend na wystawę - jeśli ktoś z okolic Rybnika chciałby poznać Dymka (Dimę) osobiście, zapraszam (hala przy Grunwaldzkiej, 10-17). Nie wiem, jak sie zachowa - jeśli nie będzie sie dobrze czuł, więcej nie pojedzie. Raczej nie jest typem takim jak Radecki, czyli pewnie nie będzie spał na klatce wystawiając brzuch do miziania - on jest zbyt ruchliwy i zabawowy. Będzie reklamował swoich kocich kumpli do adopcji - Listka, Chudego, Radka i dwa małe czarne diabełki-podrzutki i oczywiście promował adopcję kotów nierasowych.
O Dymka jest najwięcej zapytań - nie ma to jak urodzić się kotem o nietypowym umaszczeniu ...