♥ Marcel i Tosia ♥ cz. 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 24, 2015 15:19 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Małe jest cudowne,nie da się tego ukryć :) Od kilku godzin wszystkie trzy futerka śpią. Marcel na stole,przy laptopie.Tosia na drapaku na samej górze,a rudzielec na kocyku na narożniku ;) Upał okropny,nie ma co się dziwić,że wszystkie trzy leżą plackiem.

Czy Gaja?.Zobaczymy :kotek:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lip 24, 2015 15:20 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Śliczny maluszek :1luvu: :1luvu:
To jakiej płci okaże się nie ma chyba wielkiego znaczenia, ja osobiście uważam że kocie chłopaki są fajniejsze :D
u mnie dogadują się wspaniale i Twoje kotki też muszą poznać się i będzie dobrze :ok: ale przecież to wiesz :D
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt lip 24, 2015 15:22 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Pewnie,że płeć znaczenia nie ma. Często jednak spotykam się z opinią,że kocury,to wredne są,że jak już brać kotka,to kicię,a nie kocurka.Nie uważam żeby tak właśnie było. Nasz Marcel jest naprawdę cudowny!. Tosia zresztą tak samo,a rude jakie będzie,to wyjdzie w praniu 8)

Dokładnie,Marcel z Tosią się super dogadali,więc i ruda kulka się dogada,potrzebują tylko trochę czasu :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Pt lip 24, 2015 15:47 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

To zupełnie od innych ludzi słuchamy opinię nt płci :mrgreen: Ale fakt jest taki, że charaktery trafiają różnorakie, jak na loterii. I zupełnie niewytłumaczalnie wolę kocurki :mrgreen:
Ale cieszę się, że nie ma dla Ciebie znaczenia czy Gaja jest dziewczynką i nie będziesz rozczarowana, jeśli okaże się chłopakiem :ok:
Masz tak cudowne koty (szczególnie Marcelka), iż myślę, że bardzo szybko się ze sobą dogadają. Marcel spacyfikuje Gaję i pokaże Jej, że fajnie jest mieć kocich kolegów :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt lip 24, 2015 17:48 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Marcel robi podchody do małej,ale ona w dalszym ciągu buczy,syczy,warczy 8) Więc Marcel zaczyna wtedy robić to samo co ona. Wikusia dzisiaj kupiła wędkę z piórkami,mała zainteresowana,ale Marcel również wędkę lubi,bawiłam się raz z Marcelem raz z małą,były blisko siebie,nie syczały na początku,później zaczęły,ale było fajnie :ok:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciekawski kotek:

Obrazek

Obrazek

Zabawa:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chłopczyk czy dziewczynka? ;)

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Pt lip 24, 2015 17:57 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Ślicznotka . A te oczyska będa zabójcze . :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Syczeć niedługo przestanie , zadomowi sie . Okreci wszystkich wokół pazurka ... :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt lip 24, 2015 18:15 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Aż poszłam podejrzeć Yuki i Kastorka :mrgreen:
Wydaje mi się, że to jednak chłopak mimo, że to malutkie jeszcze i jajeczek nie widać :roll:
Obrazek

Annaa

Post » Pt lip 24, 2015 18:20 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Powiedziałabym, że powinniście się zastanowić nad innym imieniem :mrgreen:
Ale 100% pewności też nie mam.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt lip 24, 2015 18:32 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Ja mam pewność, że to kotka Obrazek

I do tego przepiękna kotka :) Czy ona jest rasowa, bo jest mocniejszej budowy i ma ten pysio przedłużony :) Trochę inaczej niż u naszych europejskich mieszańców? A może to typowy europejski rudy :)

Marcel cudowny :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Widać, jak się stara aby Gaji było dobrze i żeby zaczęła się bawić. Wspaniały jest :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lip 24, 2015 20:51 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Zdania podzielone, niebawem wizyta u naszej wetki,to już wtedy będziemy mieli 100% pewność :)

Klaudia,Ty jesteś pewna,że to dziewczynka? :)
Poprzednia właścicielka mówiła nam, że mała jest po matce syberyjskiej,ale czy faktycznie tak jest?.Jak brali ją to takie info uzyskałi :)

Malutka śpi już tylko na łóżkach,a nie tak jak po przyjeździe do domu - na płytkach ,przy drzwiach. Już wie gdzie jest wygodnie i najlepiej :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Pt lip 24, 2015 21:03 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Szybko uczy się tego co dobre :D :ok:
Obrazek

Annaa

Post » Pt lip 24, 2015 21:54 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

W sumie dla was to chyba nie ma znaczenia czy to będzie Gaja czy Gajek bo ważne że teraz to wasz kotek. :1luvu:
Ma śliczny wzorek na futerku i niesamowity wyraz pysia.
Co dzień będzie się coraz bardziej ośmielać a gdy minie pierwszy szok i zaciekawienie Marcelka i Tosi i wrócą do utartego rytmu dnia i przywykną do obecności rudaska wszystkie kociaki zaczną wspólnie się tolerować i bawić. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt lip 24, 2015 22:37 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Aniu piękny kotek :1luvu:
Swietnie pomalowana jest :1luvu: uwielbiam rudzielce, maja cos w sobie.
Ostatnio szlam po chodniku i taka dziewczynka Ruda szła na przeciwk! No tak śliczna była ze aż sie odwróciłam za jej włosami :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Życzę duzo zdrowia, duzo radości i pociechy z nowego domownika :201461 :201461 :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob lip 25, 2015 11:11 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Dzień dobry

Druga nocka za nami,ja spałam już normalnie w sypialni,Wiki u siebie,a koty miały do dyspozycji salon + przedpokój,zostały same ;) Nie słyszałam ich w nocy więc sobie radziły,a rano mała płakała troszkę pod naszymi drzwiami. Wczoraj wieczorem Marcel z Tośką robili podchody do małej,ale syki i prychy jeszcze są.Nie mniej jednak potrafią się do siebie zbliżyć,tak samo w zabawie - zbliżą się do siebie,w pewnym momencie syk i odchodzą,a teraz np. Marcel z rudą się zaczepiają,jedno z boku kanapy,a drugie za rogiem i polują na siebie,no szok!. Syki są,ale wygląda to bardziej na zabawę,na zapoznawanie :D

O tak to przed chwilą wyglądało:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardziej spodziewałabym się zabawy z małą po Tosi,ale jednak Marcel chętniej z rudą się zapoznaje :ok: a Tosieńka niestety dalej syczy na małą,podchodzi i uszy kładzie po sobie szykując się do ataku,ale spoko,mają czas :ok:

Ewa L. pisze:W sumie dla was to chyba nie ma znaczenia czy to będzie Gaja czy Gajek bo ważne że teraz to wasz kotek. :1luvu:
Ma śliczny wzorek na futerku i niesamowity wyraz pysia.
Co dzień będzie się coraz bardziej ośmielać a gdy minie pierwszy szok i zaciekawienie Marcelka i Tosi i wrócą do utartego rytmu dnia i przywykną do obecności rudaska wszystkie kociaki zaczną wspólnie się tolerować i bawić. :ok:

Dokładnie,nie ma znaczenia Ewcia czy to dziewczynka czy chłopczyk,ale sprawdzić trzeba by 100% pewność mieć aby wiedzieć jakie imię być powinmno :)

Moli25 pisze:Aniu piękny kotek :1luvu:
Swietnie pomalowana jest :1luvu: uwielbiam rudzielce, maja cos w sobie.
Ostatnio szlam po chodniku i taka dziewczynka Ruda szła na przeciwk! No tak śliczna była ze aż sie odwróciłam za jej włosami :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Życzę duzo zdrowia, duzo radości i pociechy z nowego domownika :201461 :201461 :201461

Uwielbiam rudy kolor włosów :ok: :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Sob lip 25, 2015 11:16 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Hej Aniu :)
Ja jestem tutaj pewna, bo wygląda to identycznie jak na obrazku - ot i cała moja wiedza :D

No właśnie tak mi wyglądało na coś pomieszane z inną rasą :) Ciekawe co wyrośnie z kotka, w sensie jaką będzie miała posturę i wagę :)

Faktycznie ten pysio i mocne łapki na to wskazują :)
https://www.google.pl/search?q=kot+syberyjski+rudy&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIg5WJroX2xgIVRQ4sCh2MSgw4&biw=1600&bih=1044

Pięknie się bawią - Marcel jest cudny, tak się stara małej ułatwić start w Waszej rodzinie :) Czy Gaja miała inne kotki do towarzystwa? Teraz ma dwa cudne kotki do zabawy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Piękny widok :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Mojemu m. też się japa uśmiechnęła na te obrazki :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia][następna]