❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)i Milo

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 14, 2015 20:34 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤znowu kot....

Annaa pisze:Mała już w swoim domu :dance: :dance2: :dance:
Bardzo mnie to cieszy, bo nie spodziewałam się że uda się tak szybko :D
Pojechała prosto od weterynarza i na razie siedzi pod kanapą, ale to normane.Tam jest już kotka i piesek i musi być dobrze.
Wetka oceniła ją po ząbkach na ok.2 lata, jak widać mała była dość zabiedzona :( miała mnóstwo pcheł, ale to też zostało już rozwiązane.Zrobiła też jej USG i stwierdziła, że nic tam nie widzi, poza jakimiś niewielkimi zmianami, więc może być bardzo wczesna ciąża.
U mnie mała była bardzo grzeczna i spokojna, załatwiła się do kuwety.Widać było, że to domowa kotka, więc ktoś ją ewidentnie wywalił :evil:
A moje koty :roll: były bardzo zainteresowane nią, Kastor nawet pełnił dyżur pod drzwiami pokoju :lol:

A ja bardzo, bardzo cieszę się, że udało nam się znaleźć dla niej dom i pomóc jej :1luvu:

ale fajnie ,ze tak szybko poszło z domkiem :D
powodzenia malutka :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lip 15, 2015 16:58 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤znowu kot-ma dom !

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon lip 20, 2015 18:20 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤znowu kot-ma dom !

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lip 24, 2015 14:27 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤znowu kot-ma dom !

Cześć kochane :1luvu:
Dziękuję za kciuki dla koteczki :1luvu: przydają się i myślę, że w nowym domku radzi sobie super :D ale o niej za chwilkę.
A moje koty przez cały dzień leżą plackiem i co dziwi mnie najbardziej wcale w te upały nie straciły apetytu 8O
Od samego rana jak tylko otworzę oczy widzę bandę czekającą aż wstanę :lol: a potem biegiem do kuchni i szał przy miskach
w ciągu dnia Oskar wciąż przypomina mi, że on jest już głodny.
I tłumaczę mu, że przecież przed chwilą właśnie jadł :mrgreen: może on ma już sklerozę :roll:
Przed chwilą wzięłam się za sprzątanie, myślę sobie koty śpią to szybciej mi pójdzie :rudolf: ale uaktywnili się prawie natychmiast i miałam niechcianych pomocników :roll:
Rude zakłaczają mi się.
Wczoraj dostali świeżą trawkę, a potem sprzątałam pawiki ze sporą ilością kłaczków.Niedawno oddałam do schroniska dużą tubkę pasty której nie chcieli jeść, ale mam jeszcze mniamora takie malutkie saszetki i to smakuje im bardzo, ale chyba nie za wiele pomaga :roll: Oskara wyczesuję i to takie ilości futra wychodzą z niego, że mogłabym zrobić poduszkę :ryk:
Oskarek ma bardzo gęste futerko i myją się wspólnie z Karmelkiem, więc zapychają się obaj.

Moje kwiatki na parapecie :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt lip 24, 2015 14:36 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤znowu kot-ma dom !

Cudne te Twoje kwiatki Aniu :1luvu: :201461
Czytałam o koteczce znalezionej na klatce!.Cudownie,że znalazłyście jej domek :1luvu: Piękna kicia!.
Aniu,jaką trawkę kupujesz,w czym ją sadzisz?.
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lip 24, 2015 14:52 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤znowu kot-ma dom !

Cześć Aniu :1luvu:
aannee99 pisze:Aniu,jaką trawkę kupujesz,w czym ją sadzisz?.

Zazwyczaj przynoszę im świeżą młodziutką trawkę ze spacerów, jeśli uda mi się być gdzieś daleko od ulic.
mam zamiar kupić na rynku owies i wysiać dla nich w skrzynce, tylko nie wiem czy tym razem urośnie, bo kiedyś pleśniał.
Ale spróbuję, bo tak byłoby bezpieczniej i wygodniej :)
Obrazek

Annaa

Post » Pt lip 24, 2015 14:54 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤znowu kot-ma dom !

Też będę musiała spróbować z tą trawką :)
Obrazek

aannee99

Post » Pt lip 24, 2015 15:03 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤znowu kot-ma dom !

A to jest kicia u siebie :D
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsze dni w domu to była walka z robalami, pcheł miała tak dużo że po kropelkach na kark aż zaroiło się od nich na całej główce w uszach :strach: ale dali radę.
Mała bardzo grzecznie pozwoliła wyczesywać się i nawet wykąpać, bo była też bardzo brudna.
Dostała na imię Sajgonka :D a jej koleżanka to Gumbałka jak widać wielbiciele chińszczyzny :mrgreen: :ryk:
Jest też piesek młody jamnik i on bardzo lubi koteczki i wciąż chce bawić się z nimi one trochę mniej :roll:
Ale ogólnie jest całkiem dobrze, tylko trochę jeszcze syczą na siebie.
Obrazek

Annaa

Post » Pt lip 24, 2015 15:20 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤znowu kot-ma dom !

Kicia cudowna jest.Bardzo się cieszę,że tak szybko znalazła wspaniały domek <3 :)
Obrazek

aannee99

Post » Pt lip 24, 2015 15:29 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤znowu kot-ma dom !

Ja też bardzo cieszę się z tego, bo ja już nie mogłam jej zabrać, a ciężko byłoby patrzeć jak taki cudowny kot wciąż jest bezdomny :( ona przybiegała jak tylko usłyszała kogoś a jak zaczęłam ją dokarmiać to prawie pchała mi się do domu.
A do schroniska nie chciałam jej odwozić, to zawsze jest ostateczność :(
Dobrze, że to tak szybko poszło :D a to dzięki mojej Sandrze :1luvu:
Obrazek

Annaa

Post » Pt lip 24, 2015 18:26 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤znowu kot-ma dom !

Jedni mają kwiatki z liściami, inni z igłami, jeszcze inni z kolcami, a my mamy z sierściuchą :twisted: Maciuś też miał takie futro, śmialiśmy się, że drugiego kota można ulepić :)

Super historia z koteczką :) Moje po ponad roku na siebie syczą - dzień bez nasyczenia dniem straconym :) ale oprócz tego bawią się razem i stykają dziubkami :D Także na pewno wszystko się ułoży :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob lip 25, 2015 21:34 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤znowu kot-ma dom !

klaudiafj pisze:Jedni mają kwiatki z liściami, inni z igłami, jeszcze inni z kolcami, a my mamy z sierściuchą :twisted: Maciuś też miał takie futro, śmialiśmy się, że drugiego kota można ulepić :)
:

Klaudia patrząc na zdjęcia to Maciuś miał chyba jeszcze bardziej gęste futerko niż Oskar :)
Oj bardzo współczuję im teraz tego futra, mi nawet przeszkadzają i za bardzo grzeją rozpuszczone włosy :roll:

Była burza i to nawet dwa razy, całkiem mocno popadało, nawet trochę ochłodziło się na dworzu, ale w domu wciąż gorąco.
Zawsze myślałam, że lubię ciepełko, ale w tym roku chyba moja tolerancja na wysokie temperatury wyczerpała się :roll:
ale u mnie w centrum miasta jest naprawdę bardzo duszno od nagrzanych domów i ulic.
Nawet zbliżając się do parku czuć wyraźną różnicę w powietrzu.
A w domu wciąż chodzi wentylator i chyba popsuł mi się termometr, bo pokazuje 23 stopnie, a jest baaaardzo ciepło.
Koty trochę ospałe i chłodzą się na gołej podłodze w przedpokoju i w łazience.
Wstawiam do wanny dużą miskę, nalewam trochę wody i zostawiam żeby sobie kapała i mają atrakcję :roll:
Obrazek

Annaa

Post » Sob lip 25, 2015 21:58 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤znowu kot-ma dom !

Mury się muszą wychłodzic . U mnie też duszno :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]