ŚLEPACZKI cz.VIII PROSIMY O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 22, 2015 18:52 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- podsumowanie lipca , Nocka [*] :-((

:cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro lip 22, 2015 19:01 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- podsumowanie lipca , Nocka [*] :-((

co za dzień .....
dla Nocki [*]
tez dziś pożegnaliśmy naszego Lucka [*], nagły atak padaczkowy, potem duszności i cała masa objawów z OUN, nie udało nam się go uratować ...
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Śro lip 22, 2015 19:53 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- podsumowanie lipca , Nocka [*] :-((

Biedna kocia...
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Śro lip 22, 2015 20:28 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- podsumowanie lipca , Nocka [*] :-((

smutny dziś dzień
na pocieszenie -Timurka od Alienor
kicia zdrowieje, ma apetyt i zaczyna brykanie i zabawy z myszką

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro lip 22, 2015 20:39 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- podsumowanie lipca , Nocka [*] :-((

Witamy ponownie
Pamiętacie koteczkę z wybitym oczkiem
Obrazek
Teraz wygląda tak
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Ze względu na umaszczenie dostała na imie Kropka jest bardzo pogodna i uwielbia biegać
Nie kaprysi wszystko zjada i bez problemu trafia do talerza opiekuna .
Szukamy domku .
Kotka jest wyleczona i zdrowiutka zostało tylko szczepienie .
Jest ogłaszana na moim profilu na FB do adopcji ale prosimy również o wsparcie przy ogłaszaniu
Ja to skleciłem tak (chyba należy poprawić jakoś nie wychodzi mi opisywanie ogłoszeń)
W celach promocyjnych wszystkie zdjęcia koteczki są do Waszej dyspozycji .
Kropka kotka w wieku około dwóch miesięcy bardzo ciekawe umaszczenie
Została uderzona w oczko, które wypłynęło stworzył się guz.
Oczko zostało odjęte blizna się zarosła, na chwile obecną kotka jest zdrowa.
Ze względu na wiek jeszcze nieszczepiona ani sterylizowana,
jedynie odrobaczona. Kociak jest radosny uwielbia zabawy i bieganie
głaskanie i już wchodzi na stół do obiadu. Brak oczka nie przeszkadza jej w normalnym życiu
Uwaga kotka potrzebuje miłości a nie litości . Chcesz ją mieć to zapraszam .
Obowiązuje umowa adopcyjna na KTOZ Kraków, zastrzegam sobie prawo wyboru
opiekuna i kontroli, nie wydaje kotów na wieś ani domków wychodzących
Jesteś zainteresowany dzwoń 606 135 362
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro lip 22, 2015 21:04 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- podsumowanie lipca , Nocka [*] :-((

Tak trochę nie w temacie.

Nie macie na stanie jakiegoś potrzebującego zwierzaczka:

http://olx.pl/oferta/wozeczek-dla-zwier ... 027d3bc09a
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Czw lip 23, 2015 12:45 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- podsumowanie lipca , Nocka [*] :-((

Kropeczki ogłoszenie przekazuje dalej do wstawienia na ja pacze :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lip 24, 2015 14:15 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- podsumowanie lipca , Nocka [*] :-((

Z cyklu kocie przemiany - dzisiaj Fozzy :1luvu:
było:
ObrazekObrazek

a tak jest :D
ObrazekObrazekObrazek
Jeszcze trwa rekonwalescencja, jeszcze kotulec najlepiej czuje się w swoim azylu - klatce, ale mamy nadzieję, że wreszcie polubi świat poza nią!!! Bo siły i zdrowie wracają!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pt lip 24, 2015 14:20 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII-kocie przemianyFozzy,wielkie kciuki Pi

bardzo potrzebne kciuki, ciepłe myśli i Wasza pozytywna energia!!!
Pinki :1luvu:

- nasz mały niewidomy podopieczny zabrany z kieleckiego schroniska walczy z ciężką chorobą. Dotąd nie udało się postawić diagnozy, choć weci wspominają o FIP (badanie USG pokazało początki zbierania się płynu w jamie brzusznej). Kotek, poza tym, że nie widzi, miał kłopoty z poziomem mocznika we krwi (te udało się opanować dzięki kroplówkom), nadal walczy z leukocytozą, a przede wszystkim z padaczką. Niestety, pomimo podawania leku, od wczoraj ataki są coraz silniejsze i częstsze :(

Nasz ślepek jest teraz wraz z opiekunką w lecznicy, gdzie będzie pobrana krew by sprawdzić elektroforezę białek i ostatecznie rozprawić się z podejrzeniem FIP. Zaklinamy los, by to podejrzenie się nie potwierdziło... Jeśli płyn w brzuszku jest obecny, lekarz zrobi test Rivalty.
Jeżeli uda się wykluczyć ten potworny wirus, następnym krokiem na drodze do diagnozy będzie rezonans magnetyczny.
Z padaczką można żyć, nawet domek opiekuńczy, cudowny już czeka.
Jednak stan kotka jest bardzo poważny, bardzo...
Pinki się nie poddaje!!
Potrzebuje sił, potrzebuje szczęścia... Zaciśnijcie kciuki za tę kruszynę, prosimy!!
Gdy padaczka odpuszcza jest wesołym, przesłodkim kociakiem, który cieszy się życiem, ma doskonały apetyt na jedzonko, ale przede wszystkim na życie!!!
Trzymaj się, Pinki :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Pt lip 24, 2015 14:36 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII-kocie przemianyFozzy,wielkie kciuki Pi

Mały Pimki w podróży do dt u Zosi /Białystok
Mądry i kochany kociaczek, własnym ciałkiem ogrzewał Calineczkę[*] , tak bardzo chciał jej pomóc żyć ...
ObrazekObrazek

i Staś z balkoningu w dt u Anielki G
Obrazek

Gdyby ktos zechciał zostać ślepaczkowym domem tymczasowym(wikt my , opierunek dt :wink: ) -zapraszamy do kontaktu
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Pt lip 24, 2015 17:44 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII-kocie przemianyFozzy,wielkie kciuki Pi

Pinki został wprowadzony w stan śpiączki farmakologicznej.
Stan jest bardzo poważny :(
Zaklinamy los, a dzielnego, kochane dziewczyny na miejscu walczą...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lip 24, 2015 17:57 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII-kocie przemianyFozzy,wielkie kciuki Pi

Walcz malutki!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]