Rys - Ryszard "Lwie Serce"

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 14, 2005 18:35

W ramach podsumowania sklepu w Geanie "Zoo-natura" (dla wszystkich łodzian):
Torba transporterek 120 zl (animalia 60.50 !!)
Grzebień metalowy dla kota 25 zl (animalia 15 zl)
Miska metalowa na gumie (0.45) 12 zl (animalia 9.38zl)
Miska metalowa na wodę (0.45) 22zl (animalia 15 zl).

Ja rozumiem specyfike sklepow internetowych (malo towarow w magazynie, jak jest zamowienie to sciagamy z hurtowni) - ale przebicie dwukrotne na dokladnie tej samej torbie to lekka przesada....

Dobrze ze choc zwirek (super benek) maja w tylko troche "lepszej cenie" 10 zl - 12.50 zl bo ciezko go nosic.... ale i tu sie zastanawiam czy nie lepiej wykorzystac brata z samochodem raz na miesiac....

Do tego dochodza naprawde koszmarne warunki przetrzymywanych tam zwierzat....

Czeka mnie jeszcze objazd łódzkich hurtowni/sklepów - raz na 2,3 miesiace bede musial kupic sucha karme. Ale Ryszard sie jeszcze nie zdecydowal jaka karme chce jesc :).

Pytanie: Czy ktos z łodzian wie gdzie można dostać próbki różnych suchych karm?

peterz

Od: Nie mar 06, 2005 16:24

Post » Pon mar 14, 2005 18:45

ja zawsze prosiłam z zeologicznym i zazwyczaj dostawałam jeśli mieli :D
możesz też napisać maila do producentów z taką prośba, może przyślą. Ja pisałam kiedyś do rc, próbek karm, które chciałam mi ni eprzysłali wszystkich, ale za to dostałam fajną książeczkę o pielęgnacji kota :D
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon mar 14, 2005 18:47

a co do tego sklepu, czasami tam jestem, na zakupach jednak nigdy, ceny maja koszmarne, do tego zawsze denerwuje mnie tłum ludzi stojących wkoło akwarium z króliczkami :cry:
Obrazek

Magija

Post » Pon mar 14, 2005 19:23

i koty w akwarium, 7 tygodniowe, bez rodowodu ale można iść do zwiazku i oni dadzą, książeczke zdrowia sie da załatwić jak bym chciala kupic kociaka, maja straszne warunki: brudno w kuwecie brak wody w misce (sama bylam swiadkiem takich warunkow latem) brak dostępu do światła dziennego....
ale co tam przeciez to tylko towar....
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek

vikus

Od: Sob lut 01, 2003 13:25

Post » Pon mar 14, 2005 19:25

ze jak?koty? w zoologicznym?w akwarium?
jakas paranoja...
Jakie "nierodowodowe"biedaki trzymaja w takich warunkach...

nezumi

Od: Pon sty 31, 2005 22:19

Post » Pon mar 14, 2005 19:51

no wiesz oszklone pomieszczenie ok 1,5 metra kwadratowego powierzchni (po papudze) kilka kociakow i jeszcze bezczelnie kity wciskali ze mozna sobie rodowod dorobić jak sie chce
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek

vikus

Post » Sob mar 19, 2005 12:32 Ryś - po pierwszym szczepieniu

Witam!
Ryszard Lwie Serce (tytulowy Ryś) został dziś zaszczepiony.
Dostal szczepionke Felovax PCT - za miesiac mamy isc na poprawke :).
Okazalo sie niestety ze ma swierzb ...
co prawda jeszcze nie zaawanowany ...
Dostalismy lekarstwo Oridermyl - masc do wpuszczania do ucha kotu....
Ciekawe jak sobie z tym poradze... Pierwsza runda jutro wieczorem.
Jak sie nie odezwe na forum to znaczy ze sie Rys mnie tak pochlastał że nie jestem wstanie używac klawiatury :)

Acha - aby była odpowiedz na moje pytanie - szczepionka i masc kosztowaly razem 48 zl...

peterz

Post » Sob mar 19, 2005 13:14

oridermyl ja mialam na co innego... (ale slyszalam ze na swierzba tez przepisuja) lola na swierzba dostala otisan i bardzo ladnie jej po tym przeszlo... :) pozdrawiam
Obrazek

vikus

Post » Sob mar 19, 2005 13:20

Mam nadzieje, ze jednak bedziesz mogl pisac wieczorem :-) Kotuszkowi szybkiego pozegnania ze swierzbem zycze :-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob mar 19, 2005 14:36

poradzisz sobie, poradzisz :D
a Rysiu w dobrych rękach jest to szybko sobie z tym świerzbkiem poradzi :ok:

apropo, będziecie na łódzkim spotkaniu?

podobno Zosia drzwi Wam przed nosem zatrzasnęła??Niedobra kobieta;)
Obrazek

Magija

Post » Sob mar 19, 2005 18:12 Re: Ryś - po pierwszym szczepieniu

peterz pisze: Jak sie nie odezwe na forum to znaczy ze sie Rys mnie tak pochlastał że nie jestem wstanie używac klawiatury :)
Magija pisze: podobno Zosia drzwi Wam przed nosem zatrzasnęła??Niedobra kobieta;)
To miałes dziś ciężki dzień... Mało, że kot Cię podrapie, to jeszcze ta Zosia... Ech, ja wiem jak ona potrafi przyłozyć, współczuję :roll: :P
ObrazekWszystkie prawa do używania, kopiowania, przechowywania oraz rozpowszechniania zdjęć są obwarowane zastrzeżeniami dotyczącymi praw autorskich.

ziemowit

Od: Wto wrz 07, 2004 19:06

Post » Sob mar 19, 2005 20:14 Re: Ryś - po pierwszym szczepieniu

ziemowit pisze:
peterz pisze: Jak sie nie odezwe na forum to znaczy ze Rys mnie tak pochlastał że nie jestem wstanie używac klawiatury :)
Magija pisze: podobno Zosia drzwi Wam przed nosem zatrzasnęła??Niedobra kobieta;)
To miałes dziś ciężki dzień... Mało, że kot Cię podrapie, to jeszcze ta Zosia... Ech, ja wiem jak ona potrafi przyłozyć, współczuję :roll: :P

:D :D Trzeba się przyzwyczaić tak to już jest z kobietami...

Na szczescie dopiero od jutra mam mu to podawać - dobrze ze w poniedziałek idę na 14.00 do pracy to zdąże sie opatrzyć.
:D

Mała historyjka dzisiejsza:
Wybierając sie w droge - przez 10min. wkładałem Ryszarda do torby, przez to uciekł mi autobus i musieliśmy się wrócić :evil:
Po czyszczeniu uszek i szczepieniu pani doktor Ewa położyła torbę na stole i powiedziała do Rysia "no to wskakuj" - a on .. nic...
No to "Wskakuj bo ci jeszcze raz uszy przeczyszcze" - Rysiek natychmiast wlazł do torby 8O

:D 8O :D 8O

peterz

Post » Sob mar 19, 2005 20:44

Magija pisze:poradzisz sobie, poradzisz :D
a Rysiu w dobrych rękach jest to szybko sobie z tym świerzbkiem poradzi :ok:

Mam nadzieje - zreszta nie jest on narazie duzy....
Magija pisze:apropo, będziecie na łódzkim spotkaniu?

Zobaczymy - a to spotkanie to razem z kotami ?
Magija pisze:podobno Zosia drzwi Wam przed nosem zatrzasnęła??Niedobra kobieta;)

A to sie wiesci szybko rozchodza :D Prawde mówiąc to zapomniałem o tym, tak byłem przejęty wizytą u pani doktor :) Chciałem zaprzeczyć ale teraz sobie przypomniałem, że faktycznie było małe zamieszanie przy wchodzeniu :). Ale jak można mnie tak szybko zidentyfikowac ?

peterz

Post » Sob mar 19, 2005 21:17

peterz pisze:

Zapraszamy serdecznie , może uda mi się drzwi nie zatrzasnąć!:D
Magija pisze:podobno Zosia drzwi Wam przed nosem zatrzasnęła??Niedobra kobieta;)

peterz pisze:A to sie wiesci szybko rozchodza :D Prawde mówiąc to zapomniałem o tym, tak byłem przejęty wizytą u pani doktor :) Chciałem zaprzeczyć ale teraz sobie przypomniałem, że faktycznie było małe zamieszanie przy wchodzeniu :). Ale jak można mnie tak szybko zidentyfikowac ?

Forum czuwa! :lol:
Przecież Łódż to jedna wielka KOCIA MAFIA!
Nie wiedziałeś? :D

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Sob mar 19, 2005 22:49

zosia&ziemowit pisze:
peterz pisze:

Zapraszamy serdecznie , może uda mi się drzwi nie zatrzasnąć!:D

Nie wiem czy bralbym Ryśka - on raczej ciezko znosi wyjscia na zewnatrz.
Choć po każdym takim stresie robi sie strasznie "przytulasty" - moze sie boi ze go gdzies zostawie ?

Pozatym zupelnie nie wiem jak bedzie reagowal na inne koty - z tego co slyszalem to jak mieszkal w piwnicy to z podworka wszystkie koty wyganial, rzucal sie nawet na olbrzymie kocury wiejskie - stad dostal imie Ryszard Lwie Serce ;)
A narazie poniewaz nie jest szczepiony to nie przedstawialem go innym kotom mojej rodziny i znajomym... do tego ma teraz swierzb - poprawcie mnie ale to jest dosc zarazliwe i nie moge mu teraz pozwolic na kontakty z innymi kotami aby sie nie przenioslo?

zosia&ziemowit pisze:
peterz pisze:A to sie wiesci szybko rozchodza :D Prawde mówiąc to zapomniałem o tym, tak byłem przejęty wizytą u pani doktor :) Chciałem zaprzeczyć ale teraz sobie przypomniałem, że faktycznie było małe zamieszanie przy wchodzeniu :). Ale jak można mnie tak szybko zidentyfikowac ?

Forum czuwa! :lol:
Przecież Łódż to jedna wielka KOCIA MAFIA!
Nie wiedziałeś? :D

O rany ... mafia ... maja nawet odzialy uderzeniowe (trole) i gdzie ja sie teraz biedny schowam ?

peterz

[poprzednia][następna]