ŁÓDŹ i łódzkie

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob lip 18, 2015 10:21 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

urszulaK pisze:Z głębokim przekonaniem polecam Bene-Vet, ul.Łukowa 18A w Łodzi. Państwo Charmasowie to wyjątkowi Lekarze z powołania, którym na pierwszym miejscu leży dobro pacjenta.[...]

leczyłam u nich swoje i tymczasowe koty jeszcze kiedy pracowali w As'ie (na początku na ul. Sienkiewicza, potem na ul. Składową)
polecam!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie lip 19, 2015 18:45 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

[...]

Czy ktoś ma doświadczenie z przychodnią weterynaryjną Oaza na Gorkiego na Widzewie ? Czy wykonują tam badania krwi ? Do kogo dobrze trafić tzn. czy jest tam koci lekarz i czy drogo biorą.
Proszę o opinie.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie lip 19, 2015 20:42 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Na Gorkiego jest Fauna (bdb wetka Magda, super do kotów, chyba jeszcze tam przyjmuje, mam uraz do weta Piotra Szejdy :/).
Oaza jest przy Józefa - kocio bardzo polecam wet Anię.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Nie lip 19, 2015 20:56 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Sis pisze:Na Gorkiego jest Fauna (bdb wetka Magda, super do kotów, chyba jeszcze tam przyjmuje, mam uraz do weta Piotra Szejdy :/).

Masz rację Fauna nie Oaza - mój błąd.
Kiedyś tam chodziłam jak była to jedyna lecznica na Widzewie i ......musiałam uśpić tam sunię . Usypiała ja Magda.To był 1997 rok. Dawno tam nie chodziłam i ciekawa byłam czy coś się zmieniło. Teraz szukam weta z nastawieniem na koty a to w tej chwili najbliższa dla mnie lecznica.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon lip 20, 2015 9:30 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Ewa L. pisze:
Sis pisze:Na Gorkiego jest Fauna (bdb wetka Magda, super do kotów, chyba jeszcze tam przyjmuje, mam uraz do weta Piotra Szejdy :/).

Masz rację Fauna nie Oaza - mój błąd.
Kiedyś tam chodziłam jak była to jedyna lecznica na Widzewie i ......musiałam uśpić tam sunię . Usypiała ja Magda.To był 1997 rok. Dawno tam nie chodziłam i ciekawa byłam czy coś się zmieniło. Teraz szukam weta z nastawieniem na koty a to w tej chwili najbliższa dla mnie lecznica.

Ewuś, jeszcze Lecznica na ul. Adamieckiego - polecam!
... mry!
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Pon lip 20, 2015 11:50 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

czy ktos moze polecic weterynarza dermatologa w Łodzi? Moj weterynarz juz nawet to to zalecił :cry: . Bede wdzieczna za porady

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Pon lip 20, 2015 12:22 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Typowego weta demrmatologa w Łodzi chyba nie ma, ale z problemami skórnymi dobre radzi sobie dr Agnieszka Kajzer z Czterech Łap, Ciłkowskiego 14. Sama diagnozowałam u niej kotke z dobrymi efektami

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Pon lip 20, 2015 12:48 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

kocka pisze:czy ktos moze polecic weterynarza dermatologa w Łodzi? Moj weterynarz juz nawet to to zalecił :cry: . Bede wdzieczna za porady

Lecznica Trop na ul. Strażackiej 11, dr Ania Kumanowska, ale dopiero za dwa tygodnie - jest na urlopie
... mry!

ewa_mrau

Post » Pon lip 20, 2015 17:08 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Mojej koleżanki kotek ma problemy skórne. Chodziła z nim do paru lekarzy, niestety zbyt dużej poprawy nie było. Bardzo pomogli Lekarze w Bene-Vet przy ul. Łukowej 18A. Dopiero oni zastosowali skuteczne leczenie. Naprawdę polecam !!!

urszulaK

Od: Pt lip 17, 2015 22:18

Post » Pon lip 20, 2015 19:45 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

dziekuje bardzo za wiele nazwisk,musze zdecydowac :kotek:

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Wto lip 21, 2015 7:43 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

urszulaK pisze:Z głębokim przekonaniem polecam Bene-Vet, ul.Łukowa 18A w Łodzi. Państwo Charmasowie to wyjątkowi Lekarze z powołania, którym na pierwszym miejscu leży dobro pacjenta. Kierują się zawsze etyką i zasadami sztuki lekarskiej, popartej ogromną wiedzą i doświadczeniem. Z wielkim oddaniem, zaangażowaniem i cierpliwością od kilku lat zajmują się moimi zwierzątkami. Takiej opieki i zrozumienia dla zwierząt i ich właścicieli nie spotkałam w żadnej przychodni. Zawsze mili i sympatyczni, a przy tym rzeczowi i kompetentni. Diagnozy są trafne a leczenie skuteczne. Bez wątpienia najlepsi. Wzór dla lekarzy weterynarii. Gabinet zadbany, czysty, na wysokim poziomie.

urszulaK pisze:Mojej koleżanki kotek ma problemy skórne. Chodziła z nim do paru lekarzy, niestety zbyt dużej poprawy nie było. Bardzo pomogli Lekarze w Bene-Vet przy ul. Łukowej 18A. Dopiero oni zastosowali skuteczne leczenie. Naprawdę polecam !!!

Dwa pierwsze wpisy na forum i akurat tutaj :roll: Przypadek?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lip 25, 2015 11:48 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Czy ktoś poleca lecznice "Pies czyli kot" i panią Rabiegę do kastracji kociąt?
Jesteśmy już umówieni, ale mam wątlipwości...Rozmawiałam i pytałam o narkozę, czy jest domięsniowa czy dożylna, pani wet powiedziała, że domięsniowo dają coś na uspokojenie a usypiają dożylnie propofolem, ale kotki do odbioru są dopiero po 8 godzinach, wszędzie czytam, że po dożylnej narkozie kota można odebrać po godzinie, dwóch (bo od razu po zabiegu są wybudzone) i nabrałam wątlipwości czy aby na pewno nie są usypiane ketaminą domięsniowo :(

eibhlin

Od: Sob lip 25, 2015 10:33

Post » Sob lip 25, 2015 13:24 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

eibhlin pisze:Czy ktoś poleca lecznice "Pies czyli kot" i panią Rabiegę do kastracji kociąt?
Jesteśmy już umówieni, ale mam wątlipwości...Rozmawiałam i pytałam o narkozę, czy jest domięsniowa czy dożylna, pani wet powiedziała, że domięsniowo dają coś na uspokojenie a usypiają dożylnie propofolem, ale kotki do odbioru są dopiero po 8 godzinach, wszędzie czytam, że po dożylnej narkozie kota można odebrać po godzinie, dwóch (bo od razu po zabiegu są wybudzone) i nabrałam wątlipwości czy aby na pewno nie są usypiane ketaminą domięsniowo :(

Osobiście tej lekarki nie znam, ale ma bardzo dobre opinie. Również u hodowców. Generalnie u osób do których mam zaufanie.
Co do wydawania kotów po narkozie - 8 godzin to dobry czas, tutaj nie ma co się upierać.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob lip 25, 2015 14:02 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Ja znam. Kastrowała mi kiedyś m.in. kocię.
Bardzo dobrze to robi. Polecam.

Lekarzowi, który obiecuje wydanie kota godzinę po sterylizacji nie powierzyłabym zwierząt pod moją opieką.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pon lip 27, 2015 15:22 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Też znam tę lekarkę. Ma specjalizację z chirurgii i operuje też pacjentów z 4 Łap.Osobiście nie kastrowałam swoich kotów u Niej, ale pytałam kiedyś o możliwość tańszego zabiegu dla moich trochę patologicznych sasiadów.Podała masymalną zniżkę i powiedziała, że wie, że można znaleźć taniej w Łodzi, ale operuje na dobrych środkach i trudno, żeby dopłacała do tego interesu. Poniekąd zrozumiałe. Leczę tam teraz swoje koty o ile nie potrzebują bardzo specjalistycznej diagnostyki, bo pełnego wyposażenia tam nie ma. Ale to bardzo troskliwa, empatyczna lekarka. Potrafi przyjechać specjalnie w dni wolne i przyjąć pacjenta, jeśli jest jaiś dramat.

lilian08

Od: Wto gru 04, 2012 20:08

[poprzednia][następna]