Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 16, 2015 19:04 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

:strach:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw lip 16, 2015 19:41 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Dbaj o siebie Dorciu! Idź i zrób to RTG kręgosłupa... Nie zaniedbuj sprawy. :ok:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Pt lip 17, 2015 6:49 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Witam Kochani.
Mam 5 minut dla siebie więc doczytuje gdzie się da :wink:

Wczoraj stanęłam na wagę :strach: i po co ja to zrobiłam tego nie wie nikt i ja również. :twisted:
Tyle nie ważyłam nigdy :placz: ruchu ma bardzo bardzo dużo ,jem bardzo mało ,czy to możliwe że sterydy w połączeniu z przekwitaniem tak mnie dupią?
Trawię tą wagę od wczoraj i strawić nie mogę . :| :placz:
Trza jednak z tym żyć :?

Malutka Lori z rozpędu chciała wbiec pod kuwetkę ,a tu nie da rady ,główka wchodzi reszta nie :ryk:
zapomniała dziecinka że urosła .
Jeszcze nie tak dawno ,cała tam wpełzała :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt lip 17, 2015 12:04 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

dorciu, miast na wagę, tutaj zajrzyj :wink:
sterydy tak własnie działają i nie ma na to bata :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lip 17, 2015 13:33 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Oj tak . Sterydy pompują . :roll:
Kiedy idziesz na fotkę ?

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt lip 17, 2015 16:47 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Na sterydach jestem od już prawie 40 lat ,ale zawsze udawało mi się utrzymywać wagę w ryzach ,owszem przybierałam i chudłam ,ale największa moja waga to 63 kg. moja koleżanka dwa razy tyle ..tyle że ja ruchliwa jak pchła ,i z jedzeniem zawsze byłam na bakier bo bałam się przytyć .
Teraz zatrzymanie wody w organizmie i 54 lata dało mi masy :? zwłaszcza odgórnie :twisted:
Codziennie robię od 5 do 10 km na rowerze ,ledwo przyszłam po interwencji ,ale o tym zaraz a już lecę dalej :placz:

Ktoś wrzucił kociaka wysoko do skrzynki gazowej ,wył bardzo długo aż stracił głos :cry: malutki ,brudny to pikuś ale szkielecik taki chudy :cry: :cry: :cry: odwodniony ,zawiozłam do lecznicy .
Dostał kroplówkę ,dałam Recavery jadła tak jak by świat miał się skończyć... :cry: :cry: :cry:
W uszach czarno ,nie wiadomo jak długo była zamknięta ,ale głód i brud straszny .
Mam nadzieję ze da sobie radę .
Obrazek

dorcia44

Post » Pt lip 17, 2015 17:01 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

barbarados pisze:Oj tak . Sterydy pompują . :roll:
Kiedy idziesz na fotkę ?

Basiu ,na razie nie mam zwyczajnie kiedy ,a jak zrobię i wyjdzie pogorszenie to co mi to da? nic .
Obrazek

dorcia44

Post » Pt lip 17, 2015 18:28 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Zbadaj tarczycę i koniecznie krzywa cukrowa jeżeli bierzesz doustnie sterydy. Uważa się że 7 lat wcześniej zaczyna się cukrzyca nim wystąpią pierwsze objawy
Ostatnio edytowano Pt lip 17, 2015 18:31 przez majencja, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt lip 17, 2015 18:30 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Ale bedziesz miała ładdną fotkę :wink:
Za kociaczka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt lip 17, 2015 19:06 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Dorotko, jeździsz na rowerze, dużo pracujesz fizycznie, ciągle jesteś
w biegu - nie uwierzę, że to tłuszcz. Mogło Ci przybyć masy mięśniowej.
Od 2 lat chodzę na fitness i wiem, że mam mocniejsze mięśnie (pamiętam,
że to co dziś zrobię było dla mnie kiedyś niewykonalne - odpadałam) i ważę
tyle samo, choć obwody mam większe. Błędem jest w sumie taki fitness,
bo to nie są ćwiczenia na "zgubienie" tłuszczu tylko na przybór masy mięśniowej.
Myślę, że przybyło mi mięśni, tylko tłuszczu nie ubyło... :|
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt lip 17, 2015 20:47 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

majencja pisze:Zbadaj tarczycę i koniecznie krzywa cukrowa jeżeli bierzesz doustnie sterydy. Uważa się że 7 lat wcześniej zaczyna się cukrzyca nim wystąpią pierwsze objawy

tarczyca już zaburzona ,cukier ok.

Wróciłam od Agi ,koty oszalały bo Lenka (niewidoma)wyczaiła saszetkę z kocimiętką ,co to się działo :ryk: mam filmiki ,ale wstawię na fejsa .

Zjadłam, Bielucha z malinami ,pycha :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt lip 17, 2015 22:02 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Cukier na czczo czy krzywa cukrowa jest OK ?
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt lip 17, 2015 22:03 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Wstaw i tutaj - nie mam fejsa.
Prooooosze.......

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Sob lip 18, 2015 6:40 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Witam z rana .
majencja pisze:Cukier na czczo czy krzywa cukrowa jest OK ?

cukier robiłam na pusty i pełen brzuchol :wink:
Wiem że muszę wszystko powtórzyć ,wiem .
Za oknem od dwóch godzi wyje alarm w aucie ,nie wytrzymam tego nerwowo ,nie wytrzymam i pójdę z siekierką :twisted: :twisted: :twisted: :x
Kudłaty okazał się białym marmurkiem ,jak wyszło zdjęcie to sami zobaczycie :wink:

YBenni pisze:Wstaw i tutaj - nie mam fejsa.
Prooooosze.......

tu nijak nie mogę wstawić ,próbowałam :? ale może ktoś poprowadzi za rękę i się da .

Białaczkowa kotka już po sterylizacji .
Wandziu jesteś Wielka :201494 :1luvu:

Nie wiem jak maleństwo w lecznicy ,zadzwonię dopiero po 9 jak będzie więcej osób w lecznicy ,potem podjadę zrobić fotki .
Nie mam pieniędzy na lecznice ,trzeba będzie ją zabrać :idea: może ktoś da DT :?: :idea: tak bardzo nieśmiało się pytam ,bo wiem że i tak nikt tego nie zrobi. :(
Pani która wezwała mnie do pomocy powiedziała że dzwoniła do 3 Fundacji ,których wymieniać nie będę :| nikt nic nie mógł ...tyle że to kocie jeszcze parę godzin i by tego nie przeżyło . :idea:
Mam nadzieję że dziewczynka wykorzysta szansę i będzie żyła.
Dawno nie widziałam tak strasznie wycieńczonego i wychudzonego maleństwa ,z dużym odwodnieniem :cry: :cry: :cry:
Chciała żyć ,tak bardzo krzyczała aż straciła głos ....siły ,wtedy ktoś się ulitował.

ta k.rwa znów wyje ,nie wytrzymam zadzwonię na SM. :evil:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]