Powszechna Sterylizacja N°3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 10, 2015 23:02 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1060 szczęśliwych kotó

Chiara pisze:Podobne uwagi - a prawdopodobnie jest to dopiero początek - mogą odstraszyć darczyńców.

Jako dotychczasowy darczyńca akcji powiem, co mnie odstrasza (odstraszyło). Rzucanie serduszkami wobec jednych wspierających, a totalne ignorowanie innych.
Nie wiem co takiego obrażającego było w prośbie o pojawienie się na wydarzeniu. Na wydarzeniu, które poparło ponad 500 osób i z którego spłynęło koło kilkunastu, może więcej wpłat. Ci darczyńcy są inni? Nie zasługują na emotkę z serduszkiem?
I co ma do rzeczy ilość polubień strony funkcjonującej od 3 miesięcy i opowiadającej o grupce studentów do takiej ogólnopolskiej akcji jaką jest PS? 8O
Rady, które przedstawiłam, a które zebrałam obserwując działalność różnych fundacji poprali też potem inni - nie mający nic wspólnego z prowadzeniem strony.

Chcąc pomóc trochę w tym ciężarze prowadzenia akcji zaproponowałam pomoc w prowadzeniu fanpage, jeśli druga strona wyraziłaby chęć porozumienia. Ale widać nie ma na to szans. Zero merytorycznej dyskusji, rozmowy.

Bardzo mi przykro, że od czasu pisania tych słów: "Nasz Czarny Kot zawsze czeka w otwartych drzwiach na wszystkich oddanych sprawie upowszechniania sterylizacji. " tak wiele się w prowadzeniu akcji zmieniło... EOT z mojej strony.

Yocia

Od: Sob sie 01, 2009 10:48

Post » Pt lip 10, 2015 23:57 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1060 szczęśliwych kotó

Jeśli ktoś nie potrafi zaakceptować sposobu, w jaki akcja jest prowadzona przez jej założycieli to chyba trzeba się pożegnać. niech każdy idzie w swoją stronę i robi swoje. to najrozsądniejsze rozwiązanie.
PS. ja też proponowałam np założenie zbiórki na siepomaga i spotkało się to z odmową. nie rozumiałam tego, ale to nieważne, pomagam dalej, bo wiem, że to wspaniała inicjatywa :ok:
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Sob lip 11, 2015 9:05 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1060 szczęśliwych kotó

Romi85 pisze:Jeśli ktoś nie potrafi zaakceptować sposobu, w jaki akcja jest prowadzona przez jej założycieli to chyba trzeba się pożegnać. niech każdy idzie w swoją stronę i robi swoje. to najrozsądniejsze rozwiązanie.
PS. ja też proponowałam np założenie zbiórki na siepomaga i spotkało się to z odmową. nie rozumiałam tego, ale to nieważne, pomagam dalej, bo wiem, że to wspaniała inicjatywa :ok:

Takie oczywiste, prawda ? Ale jakoś nie w naszym kraju. I tak długo był tu spokój biorąc pod uwagę popularność akcji.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Sob lip 11, 2015 9:19 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - zabiegi wstrzymane... :(

lilian08 pisze:Chiara, znasz takie przysłowie o psach i karawanie? :mrgreen: Nie odstraszy, musieliby mózgów nie mieć .....

Też wierzę w rozsądek darczyńców, ale zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Zadłużać nas dalej w tej sytuacji zwyczajnie się boję, bo niszczyć jest bardzo łatwo, buduje się ciężko.

Na zabieg jadą koty, które dostały już zgodę, zbieramy też na faktury w drodze. Oczywiście to ja muszę to powiedzieć Sylwii z Podlasia, dziewczynom z Częstochowy i dziesiątkom innych i to ja nie spałam całą noc z tego powodu. https://www.facebook.com/powszechna.ste ... to_comment

Do tego mam ciężką sytuację osobistą o czym nigdy w wątkach nie piszę i naprawdę nie pociągnę jeszcze forumowych czy fejsbukowych awantur...

Chiara

Post » Sob lip 11, 2015 17:19 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1060 szczęśliwych kotó

A ja z niecierpliwością czekam na odliczanie szczęśliwców! I bardzo chciałabym, żeby
ania_k pisze: Jak nie koty, złotówki, to emotikony z serduszkiem.

wciąż tu na nowo się pojawiały. Akcja jest słuszna i jak najbardziej warta poparcia. Chętnie dorzucę się do PS ze swej strony i będę namawiać do tego każdego, kogo tylko się da.

Szarfielsa

Od: Nie lip 27, 2014 10:38

Post » Sob lip 11, 2015 18:01 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1060 szczęśliwych kotó

Szarfielsa pisze:A ja z niecierpliwością czekam na odliczanie szczęśliwców! I bardzo chciałabym, żeby
ania_k pisze: Jak nie koty, złotówki, to emotikony z serduszkiem.

wciąż tu na nowo się pojawiały. Akcja jest słuszna i jak najbardziej warta poparcia. Chętnie dorzucę się do PS ze swej strony i będę namawiać do tego każdego, kogo tylko się da.

:ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob lip 11, 2015 19:26 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - zabiegi wstrzymane... :(

A mnie się podoba taka ascetyczna, rzeczowa narracja założycielki. Może i nudna jak flaki z olejem ale prawdziwa i rzetelna, bez ochów i achów, tkliwego biadolenia i grania na emocjach. Będą pieniądze, będą zabiegi. Jak ktoś chce pomagać to chyba nie po to aby dostawać serduszka i być dopieszczonym ale dla samej satysfakcji udziału w czymś ważnym i pożytecznym. A że nigdy nie jest tak dobrze aby nie mogło być lepiej to i krytyka jak najbardziej wskazana i potrzebna, ale konstruktywna i życzliwa, a nie fochy i trzaskanie drzwiami.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Nie lip 12, 2015 11:39 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - zabiegi wstrzymane... :(

Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lip 13, 2015 11:42 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - zabiegi wstrzymane... :(

Breloczkowe kotki pomagają Kocim Fundacjom: m.in. także Powszechnej Sterylizacji :-) Udostępniajcie link :-)

https://www.facebook.com/media/set/?set ... age_bubble

Niespo

Od: Pon kwi 27, 2015 16:51

Post » Pon lip 13, 2015 13:42 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - zabiegi wstrzymane... :(

Chiara, rób swoje tak jak do tej pory. To jedna z najsensowniejszych akcji, w jakich zdarzyło mi się brać udział. Nie potrzebuję fajerwerków - wystarczy mi "nudne" wklejanie zdjęć i rzetelnie prowadzone rozliczenia. To co tu widzę, to kawał uczciwej, ciężkiej i niezwykle pożytecznej roboty. Nieustannie chylę czoło :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon lip 13, 2015 21:59 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - zabiegi wstrzymane... :(

Puszek1 pisze:Cytując klasyka Krzysztofa Kononowicza kotów, złotówek, emotikonów z serduszkiem nie będzie, niczego nie będzie....

Dobre ! :) i jakie odkrywcze... po raz tysięczny :)

A panie zwyczajnie nie tolerują chociaż minimalnie odmiennego zdania, stanowiska, oceny... od kółeczka wzajemnej adoracji tj. "forum miau". Które nie jest wcale takie... powszechne, nie jest wpływowe, nie jest opiniotwórcze, jest skostniałe i zamknięte na inne poglądy... i nie jest też w stanie obrazić dorosłej, niezależnej kobiety jak ja. Mam swoje zdanie i wolno mi je wypowiedzieć :)
Grupa miau nie zapewni długotrwałego istnienia tej akcji.

I nie podważam wagi sprawy, wręcz przeciwnie. To co się dzieje z kotami w Polsce to katastrofa. A jak już się zaczyna Taką Sprawę to warto wysilić się poza odliczanie w poście nr 1, 2,3...+ setka zdjęć przewijanych hurtem i nie pamiętanych za minutę. Zaangażowanie osób jest wykorzystywane tylko na dwa sposoby: zgłaszaj i sterylizuj(1) lub wpłacaj (2). Prostota ? owszem, tak jak automatu, do którego wrzuca się kasę.
Powodzenia w dalszej działalności.

ania_k

Od: Pt wrz 23, 2011 11:32

Post » Wto lip 14, 2015 8:48 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - zabiegi wstrzymane... :(

Proponuje w takim razie, abyś sama założyła własną ogólnopolską akcje sterylizacji a my będziemy Cię równie surowo oceniać, deal?
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Wto lip 14, 2015 9:29 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - zabiegi wstrzymane... :(

Yocia pisze:
Yocia pisze:Chiara, mam prośbę. Chciałam przekopiować Twój post i wrzucić na wydarzenie, ale pomyślałam sobie, że może inaczej będzie jak to sama Powszechna Sterylizacja wrzuci? :)

Autocytuję się :) Jakiegoś grosza czy dwa z wydarzenia udało nam się wycisnąć, myślę, że obecność Powszechnej Sterylizacji choćby i jednorazowa, z podziękowaniem czy czymkolwiek byłaby dla tych ludzi czymś nagradzającym i motywującym :D

Przyznam, że absolutnie nie rozumiem o co chodzi... :(
Ktoś prosi, żeby odezwać się na wydarzeniu na FB - jak rozumiem zorganizowanym po to, aby pomóc w zbiórce - a ktoś się o to obraża. WTF? 8O

Jako darczyńcy zależy mi na tym, żeby Powszechna Sterylizacja nie tylko działała, ale nabierała coraz większego rozmachu... nie rozumiem zatem, czemu ma służyć obrażanie się o to, że ktoś chce pomóc? :(

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Wto lip 14, 2015 11:03 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - zabiegi wstrzymane... :(

Na wszelki wypadek napiszę, że ja się o nic nie obrażam. Setki ludzi piszą o akcji na fejsie, czasem bzdury, nie da się tego kontrolować i nawet nie próbuję. PS wypowiada się zwykle w tym wątku oraz na naszej fejsbukowej stronie.

Zabiegi na Podlasiu zostały wstrzymane, ostatnie sterylki będą w tym tygodniu. Także Zamość ma przysłać zaległe faktury za zabiegi w Zawadach.

Ruszymy, gdy/jeśli wyjdziemy z długów. Jeśli ataki na PS nie ustaną fundacja nie zadłuży się nigdy na więcej niż 4 000 zł.

W konsekwencji wymiany zdań w tym wątku tylko w lipcu kilkadziesiąt kociaków urodzi się i skończy w gnojówce. Dlatego wygrzebujemy się i ruszamy do roboty. Żadna tam Taka Sprawa, zwykły zapieprz u podstaw. Wspaniałych ludzi z różnych stron Polski, którzy nie tylko nie chcą serduszek, ale jeszcze sami dziękują.

Dzięki za wpłaty. Wierzę, że jak zwykle sobie poradzimy. :ok:

Za nami i przed nami setki nudnych, szczęśliwych kotów. :201461

Chiara

Post » Wto lip 14, 2015 11:19 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1098 nudnych kotów. ;)

Bez urazy, ja tu żadnych "ataków" nie widzę.
Ale spoko, jak uważasz. :?

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

[poprzednia][następna]