Rysiu odszedl, Batman&Nixon(wszystkie kociaki w DS)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lip 12, 2015 12:06 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

No niestety z moim snem jest tak, że nie zasnę kiedy koty latają w pokoju, w którym śpie a ze względu na to, że pracuję np 4 dni z rzędu po 12h to nie jestem w stanie pozwolić sobie na nieprzespaną noc bo potem jestem trupkiem :(. Poza tym na razie obserwujemy i testujemy różne warianty. Żadne z nas nie chce docelowo kotów rodzielać, wręcz przeciwnie:)
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Nie lip 12, 2015 12:55 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

Aha że w Twoim pokoju :) To zrozumiałe, bo mi też koty latają nad głową, a jak spadnie na szafkę 4 kg kota to huk nieziemski :) Mi biegają w całym mieszkaniu i głównie w salonie gdzie nikt nie śpi :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lip 12, 2015 13:36 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

Urokiem kawalerki jest to, że jeden pokój spełnia rolę wszystkich innych :D
Ci planujecie na dzisiejsze popoludnie dziewczyny?
Obrazek

jou

Post » Nie lip 12, 2015 13:40 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

Ano tak ;)

My remont a małe śpią :) a Wy?

klaudiafj

Post » Nie lip 12, 2015 13:41 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

Jou doskonale wiem o czym mowisz... znam urok kawalerki... i ganiajace sie po nocach koty...
Nie sa sie wytrzymac na dluzsza mete. Chocby nie wiem jak by sie kochalo... czasami musieli wyleciec za drzwi pokoju ;)
Skonczylo sie bieganie, zaczynalo sie mialczenie.

Ja zaraz ide na dzialke. Siostra ma przyjechac z mezem i obiecalam grilla. Bede pewnie wieczorem i tak bedzie byl weekend mie ma weekendu. Potrzebuje URLOPUUU!!!!
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie lip 12, 2015 13:48 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

klaudiafj pisze:Ano tak ;)

My remont a małe śpią :) a Wy?

U nas też spią. A my mamy dzisiaj dzien bez telewizora i lezymy i czytamy :)

Milej dzialki!Zazdroszcze zawsze wszystkim tym, ktorzy jakas dzialke albo ogrod maja i moga sobie tam troche w weekend posiedziec...
Obrazek

jou

Post » Nie lip 12, 2015 14:04 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

Ja też zazdroszczę, ale jou nie wszystko stracone. Można kupić ogrodek działkowy od prywatnej osoby. Można też kupić lub wydzierżawić od ogródków. Planuję w ten sposób pozyskać kawalek zieleni. Mogłabym koty brać, by posiedziały w altance. Zawsze to inne okno i zapachy :) No zobaczymy. Koleżanka z forum wydzierżawiła i płaci 30 zł/m-c a ma duży :)

klaudiafj

Post » Nie lip 12, 2015 14:07 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

klaudiafj pisze:Ja też zazdroszczę, ale jou nie wszystko stracone. Można kupić ogrodek działkowy od prywatnej osoby. Można też kupić lub wydzierżawić od ogródków. Planuję w ten sposób pozyskać kawalek zieleni. Mogłabym koty brać, by posiedziały w altance. Zawsze to inne okno i zapachy :) No zobaczymy. Koleżanka z forum wydzierżawiła i płaci 30 zł/m-c a ma duży :)

nie kazdemu kotu sprawi przyjemność takie zabieranie na świeże powietrze, ze strachu mogą gdzieś uciec :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 12, 2015 14:20 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

Kurcze ale tak wydziewrzawic i np siac tam i sadzic a potem ktos Ci moze powiedziec po 2 latach 'no, dzieki za sadzonki, teraz to juz sobie dam rade' :D ale 30 zl za miesiac to naprawde grosze. Zeby kupic to musialabym miec nascie tysiecy...
Obrazek

jou

Post » Nie lip 12, 2015 14:24 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

Tak wiem, bo i ja chciałam kupić. Ale od ogrodów na pewno kupimy dużo mniej, a dzierżawisz też od ogrodów, wiesz tych takich miejskich, oni Cię nie wyrzucą, najwyżej sama odejdziesz - bez obaw :)

Niektóre koty lubią zmiany miejsc.

klaudiafj

Post » Nie lip 12, 2015 14:28 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

klaudiafj pisze:Tak wiem, bo i ja chciałam kupić. Ale od ogrodów na pewno kupimy dużo mniej, a dzierżawisz też od ogrodów, wiesz tych takich miejskich, oni Cię nie wyrzucą, najwyżej sama odejdziesz - bez obaw :)

Niektóre koty lubią zmiany miejsc.

no właśnie, niektóre, ale nie wszystkie, Agusilublin, pół kotów lubi wyprawy nawet zapewnia jej kazdorazowo dodatkową rozrywkę :mrgreen: , a pół nie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 12, 2015 14:41 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

Moja wetka mówi, że jak ma się gdzie to dobrze zabrać koty na zieloną trawkę :) Oczywiście wszystko wedle życzeń bo koty mogą nie lubić i na szelkach obowiązkowo. Ale może w altance polubi siedzenie :) Nie odważyłabym się puścić kota luzem ;)

klaudiafj

Post » Nie lip 12, 2015 15:38 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

Heeeeej!
Zaglądamy tu czasem, ale lekki urlop od komputera, telefonu od telewizora zrobilismy :lol:
Lenimy sie totalnie i dzis mam jakiegos nerwa :lol: od tak bez przyczyny :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie lip 12, 2015 18:31 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

Urlop od elektroniki to dobry pomysł :D
A Nixon kładzie uszka i trzepie główką. Sprawdzałam mu uszka i ma czyściutkie. Będę go obserwować bo czytałam, że świerzbowiec może też być mimo, że nie widać innych objawów niż zachowanie kota.
Obrazek

jou

Post » Pon lip 13, 2015 15:19 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył Nixon ♡

Hej hej,

Nixon ciągle słabo z suchą karmą. Myślicie, że póki co mogę mu dawac tylko mokre? Jestem przerażliwiona bo Batman też miał historię z nerkami, pyłami i tym wszystkim i staram się podawać suchą karmę profilowaną...

Jakieś pomysły?
Obrazek

jou

[poprzednia][następna]