Fasolka [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 08, 2015 22:09 Re: Frania [*]

Duża przyszła, nareszcie :(
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lip 09, 2015 6:39 Re: Frania [*]

MalgWroclaw pisze:Duża przyszła, nareszcie :(
Fasolka

Nadal jest?

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw lip 09, 2015 6:44 Re: Frania [*]

MalgWroclaw pisze:Duża przyszła, nareszcie :(
Fasolka

Biedne jesteście - Ty Fasolko i Pralcia, bo siedzicie same tyle godzin (dobrze, że macie chociaż siebie!) i Wasza Duża, bo pewnie też by wolała być z Wami niż tyle pracować... :201461 :201461 :201461
A kiedy Duża ma urlop?
Sabcia dopytująca
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lip 09, 2015 6:52 Re: Frania [*]

Miau. Duża już dawno wróciła z podwórka, ale najpierw mnie opatrzyła, a potem myła sobie ręce. Mam takie amarantowe lekarstwo i duża ma całe ręce zapaprane :wink:
Dostałam nową skarpetkę, dlatego tak długo to trwało
Kotów było mało na śniadaniu :(
Sabciu duża teraz nie ma urlopu. Dzisiaj ma wolny dzień, co go zabrała i powiedziała, że za nic nie odda, bo musi iść po lekarstwo dla siebie i załatwić inne sprawy. Duża się martwi, bo niedługo będzie miała wizytę u okulisty i niedawno się dowiedziała, że po tej wizycie może trochę źle widzieć, a chciała w tym dniu wrócić do pracy, nie wie, czy będzie mogła. Ona jest gupia, to po co ma widzieć, co robi.
Fasolka

Próbowałam zmyć lekarstwo Fasolki z rąk zmywaczem do paznokci. Nie puściło za bardzo 8O
i tylko ręce mi śmierdzą :?
Mam wkrótce (nie dziś) wizytę u okulisty na NFZ. Czekałam na nią bardzo długo. Pierwsza wyznaczona przepadła, 26 maja zeszłego roku, bo w tym dniu umarła Florka i nie mogłam iść do lekarza, a przecież przełożenie wizyty jest niemożliwe.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw lip 09, 2015 8:02 Re: Frania [*]

MalgWroclaw pisze: Duża się martwi, bo niedługo będzie miała wizytę u okulisty i niedawno się dowiedziała, że po tej wizycie może trochę źle widzieć, a chciała w tym dniu wrócić do pracy, nie wie, czy będzie mogła. Ona jest gupia, to po co ma widzieć, co robi.
Fasolka

Próbowałam zmyć lekarstwo Fasolki z rąk zmywaczem do paznokci. Nie puściło za bardzo 8O
Mam wkrótce (nie dziś) wizytę u okulisty na NFZ. Czekałam na nią bardzo długo. Pierwsza wyznaczona przepadła, 26 maja zeszłego roku, bo w tym dniu umarła Florka i nie mogłam iść do lekarza, a przecież przełożenie wizyty jest niemożliwe.

Atropina?

Oczywiście - pierwszy termin nie wchodził w grę :(

Ale Fasola Duża zmywaczem nie potraktowała? :strach:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw lip 09, 2015 8:23 Re: Frania [*]

Mialam podawaną atropinę - nie było kłopotu- krótko działała.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw lip 09, 2015 8:50 Re: Frania [*]

z atropiną bywa różnie
mnie bardzo długo trzyma, a ostatnio miałam zawroty głowy do mdłości - osobnicze to wszystko jest
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw lip 09, 2015 13:45 Re: Frania [*]

Na naszą głupią Dużą to wszystko źle działa, albo się uczula. :roll:
Mrówki czarne mamy...
Duża nawrzeszczała na nas, że nie reagujemy, jak nam rafinę z miski podjadają.
(Bozity nie chciały.)
Mnie tam te mrówki nie przeszkadzają, mogę sobie patrzeć jak zasuwają przez salon do kuchni i z powrotem.
A Mańka i tak głównie pod łóżkiem siedzi.
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw lip 09, 2015 18:16 Re: Frania [*]

Thorkatt pisze:
MaryLux pisze:Dziś znów lunęło - kiedy wychodziłam z pracy, zaczęło kropić. Zanim doszłam na przystanek autobusowy (który na szczęście jest pętlą autobusu zastępczego, i ten autobus właśnie stał, bo kierowca miał przerwę) - lało. Kiedy już wsiadłam - zrobiła się ściana deszczu. Po 10 min., kiedy autobus ruszył, już tylko lało. A kiedy wysiadłam - już przestawało kropić.

To jednak czasem są plusy,że pracuje się dalej od domu :ryk:

Niekoniecznie. Autobusem jadę 3 przystanki średniej długości.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lip 09, 2015 20:24 Re: Frania [*]

MalgWroclaw pisze:Miau. Duża już dawno wróciła z podwórka, ale najpierw mnie opatrzyła, a potem myła sobie ręce. Mam takie amarantowe lekarstwo i duża ma całe ręce zapaprane :wink:
Dostałam nową skarpetkę, dlatego tak długo to trwało
Kotów było mało na śniadaniu :(
Sabciu duża teraz nie ma urlopu. Dzisiaj ma wolny dzień, co go zabrała i powiedziała, że za nic nie odda, bo musi iść po lekarstwo dla siebie i załatwić inne sprawy. Duża się martwi, bo niedługo będzie miała wizytę u okulisty i niedawno się dowiedziała, że po tej wizycie może trochę źle widzieć, a chciała w tym dniu wrócić do pracy, nie wie, czy będzie mogła. Ona jest gupia, to po co ma widzieć, co robi.
Fasolka

Małgosiu, możesz poprosić, żeby okulista zastosował inny preparat niż atropina - znacznie mniej upośledza widzenie, więc łatwiej byłoby ci wrócić do pracy. Możesz np. powiedzieć, że na atropinę jesteś uczulona. Moja koleżanka tak ma - tylko nie pamiętam, czy to uczulenie, czy coś innego - zawsze dostaje ten inny preparat i jest OK. Mogę się jutro zapytać dokładniej, jeśli chcesz!

Fasolko, jak ja cię rozumiem - nasza duża też nie bierze urlopu, bo zostawia sobie na zimę, jak jest ślisko. Przez to też ma dla nas mało czasu :(
A ja rano schowałam się dużej i duża nie wie, gdzie :twisted:
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lip 09, 2015 23:04 Re: Frania [*]

U mnie z powodu otwartego okna.....mrowki czarne dokonuja wlamu do domu.......ssukaja zarcia.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lip 10, 2015 6:05 Re: Frania [*]

Miau.
Duża wróciła, nie było dużo kotów, ale trochę tak. Dziś jedziemy do Pana Doktora. Duża mówi, że Pan Doktor zmartwi się, jak mnie zobaczy. I mi przypomniała, że Pani Doktor zawsze mówi, że przecież możemy przyjeżdżać towarzysko i wcale nie muszę robić dziury :oops:
Fasolka

Jolu (jolabuk5), zapytaj, proszę, o to inne do oczu. Chociaż tak naprawdę nie chciałabym tego dnia wracać do pracy (wizyta o 16), ale wątpię, czy się uda :?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt lip 10, 2015 17:19 Re: Frania [*]

A to ja w poczekalni do Pana Doktora.
Wysłałam zdjęcie Pani Doktor
Obrazek
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt lip 10, 2015 17:38 Re: Frania [*]

MalgWroclaw pisze:A to ja w poczekalni do Pana Doktora.
Wysłałam zdjęcie Pani Doktor
Obrazek
Fasolka

:1luvu: kogo tam ciekawego zobaczyłaś ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt lip 10, 2015 17:48 Re: Frania [*]

Patrzyłam, czy Pan Doktor idzie już, czy nie
Fasolka

Dodam, że Fasol (po drodze) wygrzebała się z kocyka i odsłoniła pyszczek. Powiedziałam: Fasol (nie chciałam, żeby jej wiało prosto w pyszczek), a Fasolka weszła dalej do torby i zasunęła łapką kocyk :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]