Rysiu odszedl, Batman&Nixon(wszystkie kociaki w DS)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 08, 2015 20:55 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, czekamy na Nixona

Mój piekarnik się nie spisze wiec ja się nawet nie wysilam - dopiero musze kupić nowy niezepsuty ;)
Ale Tobie życzę powodzenia - tort jagodowy brzmi pysznie :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lip 08, 2015 21:33 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, czekamy na Nixona

Pysznie brzmi, jagodowy tort! Jagody kojarzą mi sie tylko i wyłącznie z niebieskimi zębami :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lip 08, 2015 21:38 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, czekamy na Nixona

klaudiafj pisze:Mój piekarnik się nie spisze wiec ja się nawet nie wysilam - dopiero musze kupić nowy niezepsuty ;)
Ale Tobie życzę powodzenia - tort jagodowy brzmi pysznie :)

My zrobiliśmy błąd i umyliśmy porządnie wnętrze piekarnika. Trzeba było zostawić taki umorusany. Lepiej grzał :D
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Czw lip 09, 2015 21:38 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, czekamy na Nixona

Hej, hej

A Ty już jutro :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

klaudiafj

Post » Czw lip 09, 2015 22:03 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, czekamy na Nixona

klaudiafj pisze:Hej, hej

A Ty już jutro :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Taaak!Mieszkanie wysprzątane :D
Obrazek

jou

Post » Czw lip 09, 2015 22:07 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, czekamy na Nixona

Ja latam z remontem i porządkami - choćby to tego kota obchodziło :ryk: :ryk:

klaudiafj

Post » Pt lip 10, 2015 8:29 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, czekamy na Nixona

to już dzisiaj ten wielki dzień?
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: żeby kociaki szybko sie "dogadały"
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lip 10, 2015 9:03 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, czekamy na Nixona

:201413 :201440 :201437
myślimy o Was :!:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt lip 10, 2015 11:45 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, czekamy na Nixona

Cześć wszystkim! Dziękujemy za pamięć (mialam już napisany post, ale laptop mi fiksuje i się usunęło :().
W schronisku byłam koło 10 i wszystko poszło bardzo sprawnie. Nixon kiedy mnie zobaczył w kociarni, zaczął na mnie krzyczeć! Pewnie dlatego, że tyle musiał się naczekać :D Załadował się ładnie do nowego transportera, który wygląda jak jakaś kosmiczna kapsuła i tak naprawdę zmieściłyby się tam dwa dorosłe kocury.
Mała1 dała nam super wyprawkę dla kota z Royal Canin. Mamy myszkę i nawet naklejkę do auta, że kot jedzie z nami :D Super sprawa.
Jazda autem przebiegła spokojnie. Nixon trochę sobie miałkał, ale że miał dużo miejsca w transporterze to dał spokojnie radę.
Do mieszkania wprowadziliśmy Nixona na spokojnie, Mój chłopak czekał już w przedpokoju z Batmanem :D
Otworzyliśmy Nixonowi jego kapsułę i ten spokojie sobie wylazł patrząc bacznie na Batmana. Zaczął zwiedzać dokładnie całe mieszkanie, a Batman podążał za nim cały czas.
Koty reagują na siebie w miarę w porządku. Batman za Nixonem ciągle chodzi i Nixona ciut to irytuje, ale nie jakoś szczególnie. Najwyżej sobie miauknie. Chyba tylko raz syknął. Batman intensywnie obwąchuje Nixona, bo czuje na nim wszystkie schroniskowe zapachy.
Nixon na razie nie jest zainteresowany ani wodą ani żarełkiem. Postawiłam mu jego mieski w innym pomieszczeniu przy otwartm transporterze, żeby w razie czego miał się gdzie ukryć, bo domek, który kupiłam upodobał sobie Batman :D
Nixonowi pokazałam tez piórkową wędkę i myszkę z kocimiętką. Wszystko mu się bardzo podoba, a na widok myszki z kocimiętką aż się poślinił.
Zuwazyłam, że Nixon płoszy się np przy otwieraniu lodówki albo przy otwieraniu szuflad. Na razie trzeba uważać na wszystkie gwałtowne ruchy.
Siedział już sobie nawet na oknie przy siatce i oglądał świat <3<3 Z Batmanem na jednym parapecie! I już zjadł robala, na początku go ubił łapą a potem mu sie przylepiłdo nosa i nie umiał go zjeść :D:D

Załączam parę zdjęć :D :

Obrazek
Nixon z kocimiętkową myszką

Obrazek
Pierwsze spotkanie. Nixon po lewej, Batman po prawej.

Obrazek
Zwiedzaie i obwąchiwanie :D Nixon po prawej :D

Obrazek
Po lewej Nixon :D

Obrazek
Gdzie ja jestem?!?!

Obrazek
Siedzimy na jednym parapecie! Nixon po prawej :D
Ostatnio edytowano Pt lip 10, 2015 11:55 przez jou, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

jou

Post » Pt lip 10, 2015 11:53 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, Nixon już z nami!

:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:

Ale cudne wieści!!!! Bardzo się cieszę że tak dobrze poszło :D Starałam się wyobrazić sobie jak to Nixon krzyczał :) Przypomniało mi się jak Maciuś zwiedzał :)
Musisz podpisywać te czarne futerka, bo serio ciężko się połapać. Ja to mam luzy - każdy inny :D
:ok: :ok: :ok:

klaudiafj

Post » Pt lip 10, 2015 12:00 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, Nixon już z nami!

poszło dobrze :ok: :D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lip 10, 2015 12:25 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, Nixon już z nami!

I oby tak dalej :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt lip 10, 2015 12:34 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, Nixon już z nami!

Wygląda to obiecująco
Oby Nixon wniósł do Waszego domu dużo radości :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt lip 10, 2015 12:40 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, Nixon już z nami!

Oby tak dalej!!!
Życzę szczęścia Wam wszystkim:-)

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Pt lip 10, 2015 13:32 Re: Mój Rysiu odszedl, został Batman, Nixon już z nami!

Cudownie!! Gratulacje!! Oby tak dalej! Bedziecie miec cudowna parkę :) Dobrze ze to tak lagodnie przebiega :) Bardzo bardzo fajnie!! Trzymam kciuki :) I czekam na dalsze wiesci
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

[poprzednia][następna]