OTW13- maluszki...Jokot prosi o głosy w Krakvecie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 09, 2015 7:45 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

a ja z innej beczki. Kotów mniej przychodzi na śniadania w upały. Na pewno wszędzie tak jest, ale to nie znaczy, że one nie żyją. Wiesz, Asiu, prawda?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lip 09, 2015 7:55 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

Asia po twoim pisaniu biustonosikowym przypomniało mi się, że musze sobie iść zanabyć też taki letni wytwór, bo jakoś tak wyszło, że same czarne posiadam. A jednak przydałby się do jasnych ciuchów jakiś beżyk ewentualnie ecru. Tylko nie cierpię przymierzania tego i dobierania, bo jak się ma te ileś tam kilogramów nadprogramowych to nic nie pasuje, a to co pasuje to jest brzydkie :twisted:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lip 09, 2015 8:11 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

Lubię kolorowe cuda. A mam o tyle fajnie ,że Pani Basia od lat mnie zaopatruje i wie co lubię. Po wielu próbach stanęło na jednej firmie i w ciemno biorę. Co prawda jak w domku przymierzę to mogę zamienić na inszy jeśli nie pasi.

W tamtym roku kupiłam sobie setledyn czy żółty (kolor kamizelek rowerowych) i wściekły pomarańcz. O wściekłym niebieskim zwanym lazurem też wspomnę. TZ jak zobaczył te cuda to padł. Kto czytał ten pamieta ,że w tym seledynie miałam jeździć na rowerze. Odziana na wierchu w to cudo. Ku bezpieczności - to wersja dla TZ-ta była.
W tym roku też chciałam zakupić ale kolorów zabrakło. Miała dowieźć .Odłożyć. Ale ja musiałam wyjechać.
Ten jest ekri czy jak go zwał.
Ni jak nawyknąć do tego koloru nie mogę.

I to była pierwsza opowieść w biustonoszem tymże w roli tytułowej. :kotek:

Piotrek, pamiętam te trzęsące się łapki. Teraz dłon pewna jest. Wszystko już było.
Oj żono ,żonoooo żebyś ty jeszcze łobca była
:dance2:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw lip 09, 2015 8:35 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

Asiu te Twoje opowiadania :1luvu: a czasem :ryk:
Jak się czujesz?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw lip 09, 2015 9:57 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

Ja już teraz tak bardzo kolorowych to nie lubię, ale jak byłam z 30 lat i tyleż samo kilogramów młodsza to szalałam z kolorami. Chociaż wtedy to szczytem szczęścia było jak się udało czerwone cudo upolować :roll: . Teraz to czarne, ewentualnie ecru raczej. Monokolorystyczna się stałam :mrgreen:
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Czw lip 09, 2015 10:40 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

A niech szlag trafi wiek. Choć kilogramy... sama cierpię z tego powodu bom rusałkom już nie jest.

A propo moich kilogramów zwiększonych. Którymi ponoć sie nie przejmuję a o których ciągle gadam.
Byłąm u swj Moniki co brwi jaskółcze mi peca. Coś o weselach się zgadało,o jej mamie co w ciuch wcisnąć się nie może , o spodniach jakie miała na sobie a przy mych oponkach nie pasować będą... Monika strzeliłą,że taka utyta też łądnie wyglądać będę
I tu dialog:
ja: zła odpowiedź. Mówi się Pani Asiu, jakie kilogramy?! Pani to zwiewna jest
ona: milczy, milczy, przetrawia ,myśli
ja: nioo, klientó wsię odstrasza.Dobrze ,że łoże stabilne (tum się oparła o porączkę, która zapadła się :oops: )
ona: ale za to zmarszczki pani się na buzi i szyi wygładziły .O!
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 09, 2015 10:53 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

No i widzisz dobrą odpowiedź znalazła :mrgreen:

Już sama nie wiem lepsze zmarszczki czy opona, bo oponką tego u mnie nie nazwę :twisted:

AgaPap

Post » Czw lip 09, 2015 11:23 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

Aga - w Fashion center mają outletowy punkt brafitterski - znajdą Ci w odpowiednim rozmiarze i kolorze na pewno.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lip 09, 2015 11:34 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

Alienor pisze:Aga - w Fashion center mają outletowy punkt brafitterski - znajdą Ci w odpowiednim rozmiarze i kolorze na pewno.

Masz na myśli Fashion Hous w Sosnowcu?

AgaPap

Post » Czw lip 09, 2015 11:44 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

AgaPap pisze:
Alienor pisze:Aga - w Fashion center mają outletowy punkt brafitterski - znajdą Ci w odpowiednim rozmiarze i kolorze na pewno.

Masz na myśli Fashion Hous w Sosnowcu?

Tak. Tam się któryś salon otworzył (chyba 7th sense) i mają usługi brafitterskie. Wtedy raz wybierasz i się mierzysz i już wiesz jaka firma, model i rozmiar. :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lip 09, 2015 12:42 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

A przy okazji popatrzę, bo ostanio byliśmy i nie się nie rzuciło w oczy.
Ja byłam tutaj w Katowicach i niestety mam taką budowę (jabłko), że po przymierzeniu chyba miliona różnych ledwo udało się dobrać jeden model :placz:

AgaPap

Post » Czw lip 09, 2015 13:50 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

MalgWroclaw pisze:a ja z innej beczki. Kotów mniej przychodzi na śniadania w upały. Na pewno wszędzie tak jest, ale to nie znaczy, że one nie żyją. Wiesz, Asiu, prawda?

Wiem niby. Jednak czasem mam wątpliwości. Od kilku dni malców na spaleniźnie nie widziałam. Znaczy się oczu i ryjków wystających deczko spod podłogi.
Choć dziś było ich sporo. Nocka chłodniejsza była to wieczorne karmienie zeżarte zostało. W miejscu łapania malców, znaczy się na parkingu, na dachu garażu cały batalion siedział. Po drugiej stronie psy szczekały na mnie. Bo tam są umocowane . Dlaczego ryja darły? Ano, opieszała byłam. Bo wgląd na dach robiłam, podlizywałam się, opowiadałam o malcach mamusi i rodzeństwu, groziłam biało-srebrnemu jajcarzowi... A te czekają przy swych kamieniach. Dlaczego? Na odchodne dostają po bozicie wyłożone na tymże kamionku. Może i nie fajnie ale co mi tam. Lubimy się.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 09, 2015 20:57 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

Dzień dobry,

Znalazlam dzisiaj małe kocię z silnym kk.
Był u weta, dostal pierwsza dawke antybiotyku i zapas na 14 dni.
Wetka ocenila kota na 3 mies., wazy 0,6 kg.
Wetka zalecila od razu odrobaczenie.

W związku z tym mam pytania:
- czy chorego kota można odrobaczyc
- czy można odrobaczyć Cestalem (to mi wetka sprzedała) kota 3-mies.

ASK, pytam Ciebie bo masz duze doswiadczenie :)

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Czw lip 09, 2015 21:04 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

Ja nie ASK@ ale nie śpiesz się z tym Cestalem :strach:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw lip 09, 2015 21:31 Re: OTW13- ciągle i ciagle czekamy lepszego jutra ;(

alix76 pisze:Ja nie ASK@ ale nie śpiesz się z tym Cestalem :strach:

Nie szalalabym z odrobaczeniem kota słabego. A Cestalem szczególnie. Są lepsze środki. Kot jest bardzo słaby.Taki 3- miesięczny powinien ważyć ponad kilogram. Dostało kocie kroplowke z dupgalaytem? Powinien.
Jaki lek kot dostał?
Powinien być wazony systematycznie i obserwowany jak brzus i kupale. Nie mieszaj karm bo kot rozhusta się i dołoży oslabienie.Nie dawaj mleka.
Jeśli robaki zagrażają kotu to odrobacza się delikatnie, mniejszymi dawkami. Rozkladajace się robaki potrafią zabić kota. Dlatego ważne jest podanie parafiny 2 godz po zapodaniu leku. Oraz to, że kot załatwia się i jest w miarę silny. Odrobaczam malce tak by być w domu i mieć dostęp do weta.
Dobrze, że trafił mały na ciebie. To biedny, zaglodzony kot.Napisz skąd jesteś to może wet sensowniejszy się znajdzie.Kciuki wielkie.

Nie przesadzaj proszę z tą wiedzą. :oops:

Nasze dziewczynki dostały imiona. Malinka i Malwinka.Fajne zaczynają być. Mrucza. Nieśmiało ale jednak. Bawią się, pokazują brzuszki.Przesypiaja już nocke. Nie spierniczaja w kąty jak wchodzimy do pokoju.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]