Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 07, 2015 21:49 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

hej Basiula :D
Moje potwory śpią ,ale nie wszystkie koty zaczęły polowanie :strach:
Telewizora nie włączam ,radia nie mam ,kurcze z chamieje doszczętnie :wink:

Popołudniu spotkałam się z wnuczką i przybranym wnukiem Kubusiem ,posiedzieliśmy w parku,fajnie było.

dobrej nocy.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto lip 07, 2015 22:11 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Spokojnej :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro lip 08, 2015 9:54 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

I jak po burzy?
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro lip 08, 2015 10:04 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Witam Kochani .
Dziś maleńka jadła suchą karmę :ok: niestety nie pije wody więc przepajam strzykawką.
To już taki dużżżżyyyy kot :mrgreen: może potem zrobię jej jakąś foteczkę ,teraz poległa z pełnym brzuszkiem.

Moja wnuczka .

Obrazek
Obrazek

Gosiu ,przyjemny wiatr..ale w trakcie burzy było bardzo mało przyjemnie :strach: myślałam że mi drzewo do domu wpadnie :201444
Piesy wszystkie weszły pod koc ,ale Dżaga była tak przerażona że nie mogłam się bać bo musiałam psa pocieszać :lol:
U Ciebie jak?
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lip 08, 2015 10:19 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Strasznie Oliwka jest Grzesiowa, za każdym razem to stwierdzam :)
Piekny plac zabaw macie.

U nas spoko. TZ się nawet nie obudził :twisted: Mały stwierdził - o burz jest i poszedł dalej spać. Klara i Limek obrócili się na drugi bok a Mruniak chciała łapać światełka i domagała się wypuszczenia na balkon 8O

Mnie burze nie ruszają, wręcz kocham te grzmoty, jazgoty i ulewę :lol:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro lip 08, 2015 11:04 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Oliwka jest śliczną dziewczynką. :ok:
Bardzo poproszę o zdjęcie szanownego Kudłasia w nowej fryzurze. :201494

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Śro lip 08, 2015 12:01 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

dla mnie burza to :201448

fotki Kudłatego ,mam tylko jedną ,i to też nie specjalną ,ale obiecuję zrobić lepsiejszą :wink:

Obrazek
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lip 08, 2015 15:57 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

dorcia44 pisze:dla mnie burza to :201448

fotki Kudłatego ,mam tylko jedną ,i to też nie specjalną ,ale obiecuję zrobić lepsiejszą :wink:

Obrazek

Kudłaty wygląda jak .... maskotka

dzięki Tobie, Dorotko :1luvu: :1luvu:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro lip 08, 2015 16:04 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Obrazek

biedny kociak, coś ty niedobra z niego zrobiła :placz:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lip 08, 2015 16:07 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Kotina pisze:

Obrazek

Kudłaty wygląda jak .... maskotka

dzięki Tobie, Dorotko :1luvu: :1luvu:

nie zaprzeczę :mrgreen:
Patrzę na niego i widzę całą sytuację jak dziś ,jak by to działo się teraz.
Czuję swoją straszną bezradność ,łzy toczące się po twarzy kiedy wetka mówi że nie ma szans jeżeli serduszko zrosło się z wątrobą i cena z kosmosu ,cena za jego życie 2 tysiące + ....
Było minęło niech już nie wraca . :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lip 08, 2015 16:19 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Kudłasio wygląda, jakby plecki i pupinka mu troszkę spsiały. Co tu się dziwić? Wszak kto z kim przystaje, takim się staje. On jest zawsze piękny. Nawet, gdyby go Dorcia na łyso ostrzygła, to i tak jest najpiękniejszy. I ma dobre serduszko. Najlepsze. I niezrośnięte z wątrobą. :ok:
Zastanawiałaś się Dorciu nad zmianą jego statusu z tymczasa na rezydenta? On się chyba nie bardzo nadaje do adopcji ze względu na możliwy zgubny wpływ stresu na zdrówko.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Śro lip 08, 2015 16:30 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

ale masz śliczna wnuczkę :) <3
sam sobie nie wyobrażam że mógłbym zostać dziadkiem, ale pewnie nim zostanę szybciej niż mi się wydaje patrząc na fiu bździu w głowie mojej nastolatki :evil:

Kudłaty jest świetnym od całkiem niedawna podobają mi się persy,a pamiętam że jeszcze niedawno był taki czas że mówiłem że w życiu persa ;)

chciałem tez powiedzieć ze Hopi po sterylizacji juz 1,5tyg, zabieg zniosła dzielnie na 3 dzien już biegała bez kubraczka, nie interesowała się rana wogóle :)
dziś już jest po kontrolnych badaniach krwi z racji tego że były zabiegi w krótkim odstępie i wszystko jest ok :)
Hopi jest cudna, rządzi w domu cała bandą, ale robi to z takim urokiem że wszytskie chłopaki się temu poddają <3 :mrgreen:
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Śro lip 08, 2015 16:56 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

W realu wygląda ładniej :wink: no i zadowolony bo chłodniej w dupsko :lol: ja wszystkie swoje persy strzygę .

Trudno mi to łyknąć z założenia było max 7 ,ale wygląda na to max. 8 . :wink: szkoda ,bo to naprawdę cudo ,problematyczne ale cudo.
Nie powiem że go nie kocham ,a pewnie ze kocham ,tylko to wszystko nie takie proste,.

KotwKratke pisze:ale masz śliczna wnuczkę :) <3
sam sobie nie wyobrażam że mógłbym zostać dziadkiem, ale pewnie nim zostanę szybciej niż mi się wydaje patrząc na fiu bździu w głowie mojej nastolatki :evil:

Kudłaty jest świetnym od całkiem niedawna podobają mi się persy,a pamiętam że jeszcze niedawno był taki czas że mówiłem że w życiu persa ;)

chciałem tez powiedzieć ze Hopi po sterylizacji juz 1,5tyg, zabieg zniosła dzielnie na 3 dzien już biegała bez kubraczka, nie interesowała się rana wogóle :)
dziś już jest po kontrolnych badaniach krwi z racji tego że były zabiegi w krótkim odstępie i wszystko jest ok :)
Hopi jest cudna, rządzi w domu cała bandą, ale robi to z takim urokiem że wszytskie chłopaki się temu poddają <3 :mrgreen:

ja tez sobie nie wyobrażałam ,zwłaszcza w takim czasie :| umierający mąż ,rodzące się dziecko..ale dzięki temu mój Grześ mógł jeszcze zobaczyć Swoją wnusię .
całował te maleńkie łapunie i płakał..
Patrząc na Oliwkę wciąż to widzę. :cry:
Oliwka ma już 6 lat ,Bartek 24 .
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lip 08, 2015 17:28 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

smutne to wszystko ...
nie wiem może to tylko ja mam takie spostrzeżenia, ale w rodzinach bardzo często jak ma urodzić się dziecko ktoś odchodzi ...
przynajmniej u mnie tak jest
jak miała się urodzić moja Zuza zmarł mój Tata, wnuczki nie doczekał niestety ...

moja młoda ma trochę ponad 15 lat, jak miesiąc temu zakomunikowała że pora iśc do ginekologa po tabletki to miałem zawał, do tej pory zreszta mam na sama myśl ...
no i co było robić, poszlismy ...
Basia wytłumaczyła mi że powinniśmy się "cieszyć" że miała do nas na tyle zaufania, że o tym powiedziała (pomyslała) i lepiej żebym ja przeżywał tego ginekologa i wszytsko co się z tym wiąże (jakos współżycie, sex nie może mi za bardzo przez gardło przejść) niż to że za jakiś czas okazałoby się że jest już po fakcie i on a zostanie mamą a ja dziadkiem :twisted:
na bycie mamą to ona ma jeszcze zdecydowanie czas ...
no i poszedł tata z córką do ginekologa ...
kurcze powiedzcie mi gdzie te małolaty się tak śpieszą ...
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Śro lip 08, 2015 17:35 Re: Białaczkowa Kotka z Kociakami + inne tymczasy no i my

Zaufanie to bardzo ważna rzecz i bardzo mądrze postąpiła Twoja córa .
I wcale to nie znaczy że za 5 min. zacznie współżycie :wink:
Wiem że ojcom zawsze trudniej zrozumieć pewne sprawy ,bo córeczki to ich oczka w głowie ,przerabiałam to ze swoim :strach: długo nie mógł się pogodzić że dorastam ,a jak zobaczył mnie z chłopakiem to mało nie zszedł na zawał :lol:
Mój syn był przygotowywany do życia ,a jednak wpadkę zaliczyli .
Drogo Go to kosztuje ,ale myślę ze najgorsze ma za sobą ,już nie cierpi ..
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]