❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)i Milo

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 28, 2015 14:39 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

A dziś wyzwałam ich od prosiaków :mrgreen: bo to co zobaczyłam rano w kuchni przeszło moje wszelkie oczekiwania.
Wczoraj przyniosłam im ze spaceru świeżą trawkę, jak zwykle dorwali się wszyscy i sporo pojedli, a jeszcze trochę zostało w torebce na później.Położyłam to na parapecie.Już pominę fakt, że wszystko co nieuważnie postawię na parapecie zostaje splądrowane i wywalone...i nie ma znaczenia czy to garnek z resztką obiadu czy jakieś kupione warzywa/owoce.
Ostatnio straciłam w ten sposób podgotowanego kalafiora, którym bardzo zainteresowała się Yuki.
Ale wracając do trawy...rano była rozwleczona po całej kuchni i przedpokoju, po uprzednim wymoczeniu w wodzie wylanej z miseczki :? Jednym słowem było mokro i zielono.I zamiast dać głodomorom śniadanie wzięłam się za sprzątanie.
Oskar umierając zgłodu płakał żałośnie, a reszta patrzyła zaskoczona co wyprawiam, zamiast dać wreszcie to spóźnione mocno śniadanie :ryk:

nie masz co narzekać bo u mnie by jeszcze cofki były :lol:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie cze 28, 2015 19:36 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

Dokładnie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
One tylko dbają o porządek w mieszkaniu ... na swój sposób :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt lip 03, 2015 13:56 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

Obrazek
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob lip 04, 2015 21:09 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

Dziękuję za życzenia :D

Od poniedziałku mam urlop i postaram się bywać częściej na forum :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob lip 04, 2015 21:11 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

Annaa pisze:Dziękuję za życzenia :D

:1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 05, 2015 22:29 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Post » Pon lip 06, 2015 12:56 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

Urlooooop :piwa: :dance: :dance2:
A jakie mam plany, tylko ciekawe co z nich wyjdzie :mrgreen:
A na razie koty zaskoczone i zaciekawione tym, że jestem w domu nawet po śniadaniu nie poszły spać, tylko chodzą za mną i pilnują.Miałam też już dziś atrakcje.Podlewałam kwiatki w skrzynce na oknie w kuchni, Kastor chciał wskoczyć na parapet
trafił na moją rękę i przypadkiem kotek został zrzucony prosto do miseczki z wodą.
Mokry uciekł jak oparzony i miał okazję wymyć porządnie futerko :ryk:
I zanim zorientowałam się popłynęła po podłodze rzeka co całkiem podobało się Orionkowi i sprawdzał łapkami jak chlupie woda.
Dopiero teraz widzę, że koty po dojedzeniu resztek z miseczek padły w różnych miejscach.

A ja zaraz zrobię sobie przyjemność i idę powłóczyć się po sklepach, bo już tak dawno nie miałam na to czasu :roll: :roll:
Obrazek

Annaa

Post » Pon lip 06, 2015 13:26 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

Annaa pisze:Urlooooop :piwa: :dance: :dance2:
A jakie mam plany, tylko ciekawe co z nich wyjdzie :mrgreen:
A na razie koty zaskoczone i zaciekawione tym, że jestem w domu nawet po śniadaniu nie poszły spać, tylko chodzą za mną i pilnują.Miałam też już dziś atrakcje.Podlewałam kwiatki w skrzynce na oknie w kuchni, Kastor chciał wskoczyć na parapet
trafił na moją rękę i przypadkiem kotek został zrzucony prosto do miseczki z wodą.
Mokry uciekł jak oparzony i miał okazję wymyć porządnie futerko :ryk:
I zanim zorientowałam się popłynęła po podłodze rzeka co całkiem podobało się Orionkowi i sprawdzał łapkami jak chlupie woda.
Dopiero teraz widzę, że koty po dojedzeniu resztek z miseczek padły w różnych miejscach.

A ja zaraz zrobię sobie przyjemność i idę powłóczyć się po sklepach, bo już tak dawno nie miałam na to czasu :roll: :roll:

chodzenie po sklepach to w ramach rozrywki? :wink:
przynajmniej będziesz mieć chłodniej, bo wszędzie klima

jesteś niedobra dla kotków, chyba ,że uważasz , ze im będzie chłodniej jak się pomoczą
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lip 06, 2015 17:28 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

mir.ka pisze:A dziś wyzwałam ich od prosiaków :mrgreen: bo to co zobaczyłam rano w kuchni przeszło moje wszelkie oczekiwania.
Wczoraj przyniosłam im ze spaceru świeżą trawkę, jak zwykle dorwali się wszyscy i sporo pojedli, a jeszcze trochę zostało w torebce na później.Położyłam to na parapecie.Już pominę fakt, że wszystko co nieuważnie postawię na parapecie zostaje splądrowane i wywalone...i nie ma znaczenia czy to garnek z resztką obiadu czy jakieś kupione warzywa/owoce.
Ostatnio straciłam w ten sposób podgotowanego kalafiora, którym bardzo zainteresowała się Yuki.
Ale wracając do trawy...rano była rozwleczona po całej kuchni i przedpokoju, po uprzednim wymoczeniu w wodzie wylanej z miseczki :? Jednym słowem było mokro i zielono.I zamiast dać głodomorom śniadanie wzięłam się za sprzątanie.
Oskar umierając zgłodu płakał żałośnie, a reszta patrzyła zaskoczona co wyprawiam, zamiast dać wreszcie to spóźnione mocno śniadanie :ryk:

nie masz co narzekać bo u mnie by jeszcze cofki były :lol:

Oj Mireczko musisz się nauczyć cytować, bo czytałam te pierwsze zdania i oczom nie wierzę - se myśle - a u siebie tak nie pisze o koteckach, pewnie specjalnie, żeby nie było... tylko same miłe rzeczy ;p haha a potem mi się przypomniało, że Mireczka cytować nie umie i jej zdanie jest zawsze na końcu :D

Hej Aniu :)
No to ładne masz łobuziaki :) I super, że masz wolne. Napisz co kupiłaś :)
Spóźnione hapi berzdej :birthday: :birthday: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob lip 11, 2015 18:20 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

obiecanki cacanki i na miau nie bywa :placz: :placz: :placz: :placz:
Ostatnio edytowano Sob lip 11, 2015 18:28 przez mir.ka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mir.ka

Post » Sob lip 11, 2015 18:26 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

Prawda ? :?

barbarados

Post » Sob lip 11, 2015 20:54 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

mir.ka pisze:

obiecanki cacanki i na miau nie bywa :placz: :placz: :placz: :placz:

Przepraszam :201494 :201494 niby urlop, ale nie spodziewałam się, że wypadną mi niespodziewane sprawy do załatwienia i przez to nie mam czasu nawet pobyć w domu i odpocząć :(

Dzisiaj zobaczyłam u mnie na klatce siedzącego kota, spore zaskoczenie bo na podwórku już od bardzo dawna nie widziałam kotów, a jak wydaje mi się sąsiedzi też ich nie mają.
Wyniosłam trochę chrupków, ale kociak bardziej zainteresowany mizianiem niż jedzeniem.Złapałam więc pod brzuszek i podstawiam do jedzenia i........wyczułam powiększone sutki.Koteczka młodziutka, wygląda na pół roku ....musi mieć gdzieś dzieci :placz:
Nie mam pojęcia czy jest czyjaś i wyszła, czy bezdomna i okociła się gdzieś w piwnicy ?
Kręci się dzisiaj po klatce i widać, że chętnie weszłaby do domu.
Nakarmiłam i uciekłam do domu, bo przecież ona musi wracać do maluchów.Zobaczę co będzie jutro.
Obrazek

Annaa

Post » Sob lip 11, 2015 20:57 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

a wyczułaś, ze powiększone od karmienia? bo moze być ciężarna
Obrazek

mir.ka

Post » Sob lip 11, 2015 21:02 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

Jest chuda tylko te powiększone wyczuwalnie cycuszki.
Nie znam się na tyle, myślałam że to dzieciak takie zabiedzone :(
Obrazek

Annaa

Post » Sob lip 11, 2015 21:44 Re: ❤Yuki i czterech rozbójników ❤❤Foty :-)

:strach: :strach: :strach: :strach: :strach:

barbarados

[poprzednia][następna]