Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 29, 2015 22:28 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Ewa L. pisze:Idę spać bo oczy zamykają mi się same. Jutro na szczęście wolne to sobie pośpię bez stresu że muszę rano wstawać. Ogarnę tylko kuwetki i chodu do łóżeczka bo Polcia już mi grzeje.
Dobranoc ! :1luvu:

a obudzisz sie bez stresu o 5-tej :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto cze 30, 2015 3:50 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Idę spać bo oczy zamykają mi się same. Jutro na szczęście wolne to sobie pośpię bez stresu że muszę rano wstawać. Ogarnę tylko kuwetki i chodu do łóżeczka bo Polcia już mi grzeje.

I tu cię Miruś zaskoczę :mrgreen: bo obudziłam się przed 4 :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto cze 30, 2015 4:32 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Witam wszystkich porannie! :1luvu:
Teraz mogę napisać jak to było.
Obawiam się że kłopoty z nowymi lokatorami nade mną będą . :( Wczoraj weszła do mnie do pracy sąsiadka która mieszka z nimi bezpośrednio przez ścianę i skarżyła się na hałasy. Mówiła że jej mąż był wczoraj ( czyli w niedzielę ) u nich dwukrotnie prosząc by ściszyli to dudnienie ale bez rezultatu. Powiedziałam że mam nr. telefonu do właścicielki i jak tak dalej będzie to zadzwonię do niej z prośbą żeby zrobiła porządek z lokatorami.
Po pracy poszłam do rodziców dać tacie obiad i zrobić próby bo mamy nie było. Po 18 wróciłam do domu i było nawet cicho dopiero po 19 usłyszałam trzaśnięcie drzwiami co oznaczało że towarzystwo wróciło i zaczęło się szuranie krzesłami , dudniąca muzyka , potem przyszedł jeszcze jeden i zaczęły się gadki typu ja pier.....* , kur...* i takie tam. :evil:
Po 22 weszła do mnie sąsiadka i poprosiła o nr . telefonu do właścicielki mieszkania tak na wypadek wszelki. Stokrotnie mnie przepraszała że tak późno, pozachwycała się kotkami i poszła. Ogarnęłam kuwetki, siebie i po 23 poszłam spać. Po 3 obudziło mnie drapanie w szybę okna w wykonaniu Poli. Wstałam , otworzyłam i poszłam spać dalej. Ale nie pospałam długo bo Pola zaczęła po mnie biegać, potem bawić się tunelem puszczając piłeczkę która robi mega hałas, potem zaczęła drapać kanapę a jak ja przegniłam to zaszła mnie z tyłu i dziabnęła w rękę - złośnica jedna. :evil: Tak więc dalsza próba uśnięcia nie miała sensu i po 4 wstałam.
Dziewczynki dostały śniadanko. :D Dziś był Gurmecik z tuńczykiem w sosie. Jak otworzyłam puszeczkę to Pola nie mogła się doczekać kiedy nałożę na miseczkę . 8O Tańcowała, popiskiwała, pomiaukiwała a gdy udało mi się napełnić miseczkę to rzuciła sie na jedzenie jakby z tydzień wcześniej nie jadła. 8O Na raz wrąbał całą swoją porcję.
Zuzia jak to Zuzia grzecznie czekała na parapeciku aż podam pod pyszczek miseczkę i spokojnie zaczęła jeść. :201461
Zjadła ponad połowę tego co dostała a resztę zostawiła na później.
Przy okazji ja zaliczyłam już pierwszą kawkę :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 30, 2015 9:11 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

:placz:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto cze 30, 2015 13:35 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Uważam, że szybko uspokoicie towarzystwo górne. Po pierwsze - tel do właścicielki - nie czekajcie tylko dzwońcie, po drugie policja, która przyjedzie i wlepi po mandacie. Jak będą dostawać mandaty to zrozumieją, że za dużo kosztuje ta zabawa. Młodzi są i myślą, że są na swoim to mogą wszystko. Czasem można popuścić, ale nie codziennie. I nie ma przepisu, który mówi, że nie można w nocy hałasować, jest przepis o zakłócaniu porządku niezależnie od pory. Sporo o tym wiem, bo też mam takiego sąsiada pasożyta że koszmar. Ale to długa opowieść.

Ale poszłaś potem dalej spać? Mnie też dziś Kitunia budziła, ale łagodnie :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto cze 30, 2015 16:38 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Dzień dobry Ewciu.
Dzisiaj popołudniówka ???
Pobudka o 4-tej :roll: Moje kotełki były dzisiaj nad wyraz grzeczne i nie obudziły mnie wcale.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto cze 30, 2015 17:25 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Hejka!
Współczuję "sąsiadów". Podłóż im może jakiegoś zdechłego szczura pod drzwi. Albo stłuczonego zbuka :twisted:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto cze 30, 2015 18:39 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

Nie płakuniaj , nie płakuniaj..... :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 30, 2015 18:41 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

a co? odespałaś w dzień? :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto cze 30, 2015 18:43 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

klaudiafj pisze:Uważam, że szybko uspokoicie towarzystwo górne. Po pierwsze - tel do właścicielki - nie czekajcie tylko dzwońcie, po drugie policja, która przyjedzie i wlepi po mandacie. Jak będą dostawać mandaty to zrozumieją, że za dużo kosztuje ta zabawa. Młodzi są i myślą, że są na swoim to mogą wszystko. Czasem można popuścić, ale nie codziennie. I nie ma przepisu, który mówi, że nie można w nocy hałasować, jest przepis o zakłócaniu porządku niezależnie od pory. Sporo o tym wiem, bo też mam takiego sąsiada pasożyta że koszmar. Ale to długa opowieść.

Ale poszłaś potem dalej spać? Mnie też dziś Kitunia budziła, ale łagodnie :)

Dzisiaj jest spokój to może dali sobie luzu. Słyszę że są ale zachowują się bardzo cicho.

Oczywiście że się położyłam ale Pola już się o to postarała żebym nie pospała.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 30, 2015 18:43 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

a co? odespałaś w dzień? :mrgreen:[/quote]
Nie nie odespałam :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 30, 2015 18:45 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

MonikaMroz pisze:Dzień dobry Ewciu.
Dzisiaj popołudniówka ???
Pobudka o 4-tej :roll: Moje kotełki były dzisiaj nad wyraz grzeczne i nie obudziły mnie wcale.

Dzisiaj nie byłam w pracy tylko miałam dzień urlopu. Od jutra popołudniówki mam.
Pobudka to była po 3 ale po 4 w końcu wstałam.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 30, 2015 18:47 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

MB&Ofelia pisze:Hejka!
Współczuję "sąsiadów". Podłóż im może jakiegoś zdechłego szczura pod drzwi. Albo stłuczonego zbuka :twisted:

Chyba żal by mi było tego szczura ......a w ogóle skąd bym miała zdechłego wziąć :roll:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 30, 2015 19:13 Re: Zuzia i Pola po raz 31 ♥♥♥

Moja czarnobiała to robi tak, że mnie budzi do skutku, po czym ja wstaje, patrzę jak ona je te same chrupki, które były jak spałam i idzie ostentacyjnie sama spać ;p
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia][następna]