Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 22, 2015 18:42 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

weatherwax pisze:
mb pisze:A okazało się, że im nie chodziło konkretnie o ogródek, lecz o więcej przestrzeni. W tamtym mieszkaniu mieli ją dzięki ogródkowi, a teraz przestrzeni w mieszkaniu jest tyle, że nie czekają wyjścia z niego, jak zbawienia.

I mają tę przestrzeń przez cały rok, a nie tylko latem :D
Niech Wam się dobrze mieszka! Pomiauczam okolicznościowo!

Dziękujemy :D
Oni, biedaki, nawet latem, korzystali z tego ogródka zaledwie przez 1/3 doby, bo w nocy i gdy byłam w pracy, to siedzieli w domu.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro cze 24, 2015 11:07 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

A oto link do wstrząsającego :wink: fotoreportażu pod tytułem "Przeprowadzka" - najlepiej oglądać jako pokaz slajdów.

http://www.fotosik.pl/u/mkbg1/album/1790503

Pod koniec pojawiają się sensacyjne zdjęcia Ady, która nareszcie się przełamała i zajęła należne jej miejsce na kanapie :smiech3:

mb

Post » Śro cze 24, 2015 18:12 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

ale pięknie,
koty, książki, widok z okna, taras :!: :!: :!:
ciepły dom,
kolory moje :!:
życzę, aby się wspaniale mieszkało, :201461 i tak będzie
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Śro cze 24, 2015 20:25 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

wiesiaczek1 pisze:ale pięknie,
koty, książki, widok z okna, taras :!: :!: :!:
ciepły dom,
kolory moje :!:
życzę, aby się wspaniale mieszkało, :201461 i tak będzie

W ostatnich latach jakoś niezbyt miałam szczęście, ale z tym mieszkaniem to naprawdę mi się udało.
Wysiłek duży, pod każdym względem, szczególnie finansowym, ale naprawdę było warto.

mb

Post » Śro cze 24, 2015 20:52 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Wstrząsające, istotnie. :D
Na balustradzie balkonowej to Czaruś?

Niech Wam się dobrze mieszka!

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Śro cze 24, 2015 21:29 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

weatherwax pisze:Wstrząsające, istotnie. :D
Na balustradzie balkonowej to Czaruś?

Niech Wam się dobrze mieszka!

Tak, to Czaruś. Uwielbia tam siedzieć i spacerować, jak tancerka na linie :lol:

mb

Post » Czw cze 25, 2015 22:13 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Obejrzałam zdjęcia :D bardzo ładnie tam jest, niech wam się mieszka jak najlepiej. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt cze 26, 2015 7:33 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Anna61 pisze:Obejrzałam zdjęcia :D bardzo ładnie tam jest, niech wam się mieszka jak najlepiej. :ok: :ok:

Na razie wszyscy są bardzo zadowoleni, tylko najpierw Czaruś, a teraz Tysia pochorowali się trochę.
Tydzień temu Czaruś zaczął kichać jak oszalały, ale dostał antybiotyk i szybko mu przeszło.
Niestety, zdążył zarazić Tysię, która przedwczoraj zaczęła kichać jak oszalała i do tego - smarkać.
U niej przebiega to ciężej. Dostaje antybiotyk, leży na kanapie opatulona kołdrą (jest zimno :evil: ) i jest nieszczęśliwa.

mb

Post » Pt cze 26, 2015 22:04 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Zdrowia dla Tysi! :ok: :1luvu:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob cze 27, 2015 7:47 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

ryśka pisze:Zdrowia dla Tysi! :ok: :1luvu:

Tysia dziękuje :D

Kciuki bardzo potrzebne, bo znowu mamy pochmurny i niezbyt ciepły poranek, który nie sprzyja zdrowieniu :(
Jakby słonko świeciło, to Tysia mogłaby się wygrzać.

mb

Post » Sob cze 27, 2015 10:33 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

A poduszka elektryczna? Albo termoforek?
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob cze 27, 2015 17:31 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

ryśka pisze:A poduszka elektryczna? Albo termoforek?

Poduszki nie mamy, ale termoforek przyszedł mi do głowy i już od wielu godzin Tysia jest dogrzewana termoforkiem z butelki po ice tea Tymbarku :lol:
Bardzo jej się to podoba i widać, że pomaga :D

mb

Post » Nie cze 28, 2015 7:46 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Tyśka już wyraźnie lepiej.
Jeszcze prycha i posmarkuje, ale ma apetyt rekonwalescenta i wrócił jej normalny humor, to znaczy nie jest nieszczęśliwa, lecz wścieka się na wszystko :lol:
Dzięki termoforkowi i opatuleniu kocykiem może rozkoszować się pobytem na balkonie.

Ada przed chwilą wykonywała dzikie biegi i skoki i polowala na piłeczkę na gumce, która jest na najwyższym drapaku :lol:

Czarusia wytracaja z równowagi psychicznej jakieś upierdliwe muchy, takie, co to dokuczają w deszczowe lato.

Ada właśnie jest na kanapie i ugniata kołdrę 8O :lol:

mb

Post » Pon cze 29, 2015 13:22 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

mb pisze:Tyśka już wyraźnie lepiej.
Jeszcze prycha i posmarkuje, ale ma apetyt rekonwalescenta i wrócił jej normalny humor, to znaczy nie jest nieszczęśliwa, lecz wścieka się na wszystko :lol:
Dzięki termoforkowi i opatuleniu kocykiem może rozkoszować się pobytem na balkonie.

Oczywiście, była także osłonięta parasolem przed zacinającym deszczem :ryk:

Obrazek Obrazek

mb

Post » Pon cze 29, 2015 21:08 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Dzieci niektóre tak nie mają, jak koty u Ciebie Marysiu. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

[poprzednia][następna]