Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 26, 2015 12:56 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH? zna ktos?

Patmol pisze:trzeba zmielić mięso 8) (żeliwna maszynka za 5o zł -można na allegro kupić)

dlatego wolą dawać surowe
daję całe skrzydełka czy całe nóżki -bez gotowania i obierania 8) wszystko zjedzone, miski wylizane

a jak dodajesz witaminy do tego calego miesa?obsypujesz te skrzydelka?

a kojarzysz jakies witaminy zebym mogla dawac gotowane pokrojone miesoi codziennie witaminy do pysia?
Kotka Milka

Post » Pt cze 26, 2015 13:05 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH? zna ktos?

nie kojarzę takich witamin

moje zwierzaki zjadają dziennie ok 2 kg mięsa ( z kośćmi)
z uwagi na to, żeby wyrobić czasowo i ( finansowo 8) ) przyjęłam taką koncepcje, ze kupuję wymiennie (starając się zachować właściwe proporcje z Barf) części z kośćmi (szyjki, udka, skrzydełka itd) -i te daje zwierzakom w całości (w kawałkach)
i serca, żołądki , trochę wątróbki -i te mielę i mieszam z suplementami (zakładając wtedy większe iloci suplementów niż normalnie bym dała)
obecnie karmie zwierzaki raz dziennie
psy (po 18 kg) dostają po 0,5 - 0,6kg mięsa ( liczonego z kośćmi)
koty po 80-120 gram ( zależnie od kota)

takie wariacje około barfowe 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt cze 26, 2015 13:07 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH:)))

Acha ale dla mnie to masakra, kompletnie to pokrecone, te proporcje.
Kotka Milka

Post » Pt cze 26, 2015 13:09 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH:)))

które proporcje?
te ile mięsa. ile kości ile warzyw?

Patmol

Post » Pt cze 26, 2015 13:11 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH:)))

no....
Ostatnio edytowano Śro lip 22, 2015 18:49 przez Kotka Milka, łącznie edytowano 1 raz
Kotka Milka

Post » Pt cze 26, 2015 13:13 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH:)))

nie wiem jak się nazywa ta uliczka, ta co idzie z głównej do targu (na przeciwko Rossmana)
tam chyba jest najtańsze mięso i dobre gatunkowo
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt cze 26, 2015 13:14 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH:)))

warto po prostu pamiętać, że najwięcej ma być mięsa takiego prawdziwego
mniej żołądków
jeszcze mniej serc
i całkiem mało wątróbki
a czasem możną, ale nie trzeba 8) , dodać warzywa
i lepiej, chociaż są rożne koncepcje, unikać wieprzowiny

moje koty uwielbiają wodę z gotowanych kalafiorów i brokułów :roll: i kradną mi bób z miseczki :evil:
Ostatnio edytowano Pt cze 26, 2015 13:15 przez Patmol, łącznie edytowano 1 raz

Patmol

Post » Pt cze 26, 2015 13:15 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH:)))

mamaGiny pisze:nie wiem jak się nazywa ta uliczka, ta co idzie z głównej do targu (na przeciwko Rossmana)
tam chyba jest najtańsze mięso i dobre gatunkowo

Zatorska
nie, najtansze mieso i prosto od rzeznika (widzialam pana z siekiera w reku)
jest w PPHU JAN
Kotka Milka

Post » Pt cze 26, 2015 13:18 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH:)))

Patmol pisze:warto po prostu pamiętać, że najwięcej ma być mięsa takiego prawdziwego
mniej żołądków
jeszcze mniej serc
i całkiem mało wątróbki
a czasem możną, ale nie trzeba 8) , dodać warzywa
i lepiej, chociaż są rożne koncepcje, unikać wieprzowiny

moje koty uwielbiają wodę z gotowanych kalafiorów i brokułów :roll: i kradną mi bób z miseczki :evil:

buchchacha , bob :lol: cwaniaki :))
moje jedza kluski leniwe z mojego talerza, a maciek cuchy chleb :))

Czyli -jak raz w tygodniu dam gotowane serduszka, gotowane zoladki i gotowana watrobke to nic sie nie stanie.
To bedzie przez 3 dni przez 4 dni gotowane mieso kury indyka wolowiny

plus witaminy plus jakas saszetke tez im strzele na smaka serek bialy,jajko

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_s ... owe/234089
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_s ... owe/489148
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_s ... nowe/30598
Kotka Milka

Post » Pt cze 26, 2015 13:23 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH:)))

plus tauryna, drożdże, hemoglobina, czasem skorupki, czasem algi, olej z łososia
8)

Patmol

Post » Pt cze 26, 2015 13:26 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH:)))

Tauryna juz jest w tych witaminach co linka wkleilam
Skład:
mięso i mięsne produkty uboczne, roślinne produkty uboczne, mleko, mleczne produkty.
Dodatki:
tauryna (1.200 mg/kg), witamina A (9.000 j.m./kg), witamina D3 (500 j.m./kg), witamina E [α-tokoferolu] (250 mg/kg), witamina C 150 mg, witamina H [biotyna] (350 mcg/kg), kwas foliowy 1,6 (mg/kg), witamina B1 (-chlorowodorek) (10 mg/kg), witamina B2 (6 mg/kg), witamina B6 (8 mg/kg), witamina B12 (40 mcg/kg), niacyna(64 mg/kg), kwas pantotenowy(16 mg/kg), chlorek choliny(1.200 mg/kg), żelazo [z siarczan żelaza II, monohydrat] (120 mg/kg), miedź [z siarczan miedzi II, pięciowodny] (8 mg/kg), mangan [z siarczan manganu II, monohydrat] (8 mg/kg), cynk [z siarczan cynku, monohydrat] (80 mg/kg), jod [jodek potasu] (4 mg/kg), kobalt [bezpyłowe] (0,30 mg/kg).

Zalecenia żywieniowe
Wyciśnij całą zawartość opakowania do misku lub podawaj prosto z łyżki. Dawkowanie: jedno opakowanie na dzień.

Kotka Milka

Post » Pt cze 26, 2015 13:30 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH:)))

ale skład maja syfiasty 8) Skład:
mięso i mięsne produkty uboczne, roślinne produkty uboczne, mleko, mleczne produkty.

szkoda na nie pieniędzy moim zdaniem
lepiej po prostu kupić taurynę

Patmol

Post » Pt cze 26, 2015 13:31 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH:)))

ale to tylko dla witamin mi potrzeba a mieso dostana :))
czy wystarczy jak codziennie bede dawala 5 cm pasty na kociszcza tak jak tam pisze?
Kotka Milka

Post » Pt cze 26, 2015 13:33 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH:)))

według mnie to całkiem bez sensu
tam pisze jedno opakowanie dziennie na kota
a jedno opakowanie kosztuje prawie 1 zł
i oprócz malutkiej ilości tauryny/ i jakiś tam witamin zawiera świństwa -czyli produkty uboczne

Patmol

Post » Pt cze 26, 2015 13:35 Re: MGLA PRZYCHODZI NA DROBNYCH KOCICH STÓPKACH:)))

a to : http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_s ... owe/489148
albo to:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_s ... nowe/30598

boże jak bardzo mi sie podoba to zdanie:mgla przychodzi na drobnych kocich stopkach :1luvu: :1luvu:
Kotka Milka

[poprzednia][następna]