Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 16, 2015 9:13 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

mgska pisze:Trinity też kochana, ale rzeczywiście ma odpały - dziabnęła mnie bez ostrzeżenia w trakcie głaskania 8O

a już myślałam, że będę jedyną ugryzioną osobą przez Trini :D a jednak nie :P
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Wto cze 16, 2015 9:54 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dawno mnie nie było w kociarni:

1. Milagros - izolatka
2. Trini - ogólny
3. Ptyś - ogólny
4. Balbinka - ogólny
5. Nikita - ogólny
6. Funia - szpitalik
7. Sugar - szpitalik
8. Orzeszek - szpitalik

Do przyjęcia do lokalu - kwarantanna czekają
9.Antek
10. Bolo
11. Kot z Legionów
12. Kot od Pauli

W DT
13. Szila
14. Mort
15. Kiara
16. Simba
17. Rysio
18. Oleńka
19. Kajtuś
20. Fuks
21. Rocky

Czy o kimś zapomniałam?
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Wto cze 16, 2015 10:12 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

poproszę niedzielę 28 czerwca :)
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Wto cze 16, 2015 12:11 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Nie udało mi się z Nikitą, zostawiłam ja w klatce - może zrobi?
Ale Anetka może być dopiero koło 18, może ktoś mógłby wcześniej podjechać, sprawdzić ten mocz, czy jest i gdyby coś było -pobrać i zawieźć do Ani?. Sprzęt do pobrania moczu leży na stoliku w szpitaliku.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Wto cze 16, 2015 12:35 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Będę trochę wcześniej - pewnie parę minut po 17 - ale to i tak późno na badania :( Dopytam w lecznicy
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto cze 16, 2015 20:57 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dziś w kociarni czyściutko - dzięki Pietraszce, która rano ogarnęła wszystko :1luvu:
Po południu za to bardzo mi pomogła Martyna :1luvu:
Dzięki ogromne Dziewczyny :1luvu:

Nikita niestety nie nasiusiała do kuwety przez cały dzień - wypuściłam ją, bo jutro jest Julia bez auta - to i tak by pewnie nie dała rady z ewentualnymi siuśkami podjechać do lecznicy.

Sugar była na kontroli u Pani Dr - i niestety - nadal ma gentamycynę domięśniowo raz dziennie - do niedzieli włącznie - w poniedziałek pojadę z nią znów na kontrolę.

Na jutro umówiłam się na usg z Nikitą i Balbinką u Dr Korzeniowskiego - więc podjedę do kociarni po dziewczyny ok 16:30 - to postaram się podać domięśniowo zastrzyk Sugar. Dziś zrobiłam swój pierwszy w życiu - w lecznicy - pod okiem dwóch Pań Doktor - i podobno nie było tragedii - więc jutro może też dam radę ;)

Do hoteliku do Wiedźmy trafił nowy kocurek z Legionów - na razie wystraszony i płacząco - wyjący. mam nadzieję, że okaże sie oswojonym gościem - do karmicieli podobno się łasił i miział. Zobaczymy za kilka dni, jak sie odstresuje i oswoi.
Ewa - wielkie dzięki za przygarnięcie chłopaka na czas kwarantanny :1luvu:

Duszek686

Post » Wto cze 16, 2015 21:17 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Domięśniowy umiem robić mojemu kocurowi więc w sumie mogę spróbować tym razem na innym kocie :)
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Wto cze 16, 2015 21:35 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Sugar trzeba przytrzymać raczej - ona jest wiercipięta straszna... W dwie osoby jednak łatwiej...
To daj znać jutro :wink: - ja będę tak, jak napisałam - ok 16:30

Duszek686

Post » Śro cze 17, 2015 8:04 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Czy Ktoś zaserwował aby Trinity miała złe relacje z innymi kotami?
bo ja na razie nie zauważyłam, wydaje mi sie, ze ona ok do innych kotów.

Chciałam jej napisać ogłoszenie i zbieram info :wink:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro cze 17, 2015 9:48 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

mgska pisze:Czy Ktoś zaserwował aby Trinity miała złe relacje z innymi kotami?
bo ja na razie nie zauważyłam, wydaje mi sie, ze ona ok do innych kotów.

Chciałam jej napisać ogłoszenie i zbieram info :wink:

Ona chyba tylko ludzi czasem ma dosyć i daje o tym znać :twisted: W sumie z innymi kotami u nas nie miała chyba styczności.

Czy jutro trzeba komuś jakiś zastrzyk podać? Jeśli tak to baaardzo poproszę o wsparcie. Jeśli ktoś mi pokaże jak, to później mogę sama już robić.

MaPi

Od: Pon maja 21, 2012 13:31

Post » Śro cze 17, 2015 10:35 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dziewczyny i Chłopaki mam prośbę, przybłąkała się do nas śliczna sunia w typie owczarka, młoda. Nie chcę na razie wieźć jej do schroniska, szukam ewentualnych właścicieli albo nowych. Czy możecie podać mi jakieś namiary na wolontariuszy od psów z naszego schroniska, może ktoś tam jej szuka.Ja po prostu obawiam się, że jak zadzwonię do schroniska to umknie ta wiadomość, a jak ogłoszę na stronie forum o psach ze zdjęciem to może ktoś rozpozna. Czy potraficie mi jakoś pomóc?

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Śro cze 17, 2015 10:43 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

anka22 pisze:Dziewczyny i Chłopaki mam prośbę, przybłąkała się do nas śliczna sunia w typie owczarka, młoda. Nie chcę na razie wieźć jej do schroniska, szukam ewentualnych właścicieli albo nowych. Czy możecie podać mi jakieś namiary na wolontariuszy od psów z naszego schroniska, może ktoś tam jej szuka.Ja po prostu obawiam się, że jak zadzwonię do schroniska to umknie ta wiadomość, a jak ogłoszę na stronie forum o psach ze zdjęciem to może ktoś rozpozna. Czy potraficie mi jakoś pomóc?

nie znam niestety maili do wolontariuszy od piesków.
napisz do Marty, który prowadzi fb schroniska: pomozzmienicschronisko@onet.eu
na pewno zamieści ogłoszenie.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro cze 17, 2015 10:48 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

super, dzięki mgska :1luvu:

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Śro cze 17, 2015 19:59 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dzisiejszy dyżur był w sumie spokojny poza Sugar która non stop wyskakiwała z klatki. Ona ma tyle energii, że w jedna osoba sobie nie poradzi z utrzymaniem jej i podaniem zastrzyku. Orzeszek jest przecudny <3 Miał spory apetyt :) zjadł całą saszetkę Felixa:) Na ogóle nie było w ogóle suchej karmy! z trzech miseczek zostało wszystko wyjedzone :D ktoś miał apetyt :D kupki wszystkie ok :) Orzeszek zrobił nawet kilka :D Nikita ładnie z Felixem zjadła leki :) Ptysiek jak zwykle przy mnie nie jadł oraz ciągle się chował :( kurcze trochę za długo już taki przestraszony jest :( Sugar bije łapą przez kratki, ogonek ładnie wygląda, apetyt dopisuje. tylko pannica chciałaby chodzić zamiast w klatce siedzieć. Orzeszek ciuchutko miałczy jak chcę żeby ktoś się nim zajął. Nie wiem czemu Sugar nie miała posłania włożonego do klatki i leżała na kocyku ze żwirkiem a wysypuje go sporo mimo zakrytej kuwety.
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Śro cze 17, 2015 20:56 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dzisiaj Nikita i Balbinka miały wizyte u Pana Doktora od USG - i na szczęście - nic strasznego się w kotach nie dzieje - Balbinka niestety ma brzydkie te zmiany w gardle - we wtorek pojedzie na konsultację do chirurga - może trzeba będzie wziąc wycinek do znadania bo tak naprawdę nie wiemy z czym mamy do czynienia :(
Po powrocie dziewczyny odpoczywały i myły futerka, Trinity się kokosiła na kanapie, Ptyś się zbunkrował, Milagros miziać się chciała i niechciała, Funia korzystała z ostatnich chwil wieczornego słońca, Sugar dopominała się wyjścia z klatki, a Orzeszek grzeczniutko czekał na porcję wieczornych czułości ;)
Zrobiłam jakieś fotki ale dziś już chyba ich nie dam rady wrzucić ;)

Ogromne dzięki pandadp za dzisiejszą pomoc :1luvu:

Zastrzyk Sugar podany - nawet nam to sprawnie poszło - co 3 głowy to nie jedna ;)

Duszek686

[poprzednia][następna]