STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 11, 2015 6:43 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

Ciocia Agneska jak zwykle podnosi mnie na duchu :wink: .

Ciociu alessandro - Dziadek Kostek dostanie w spadku kanapę Dziadunia Smerfa :D . Ale jak się ochłodzi bo teraz to widzę że nie lubi leżeć na ciepłym :? .

Zapas żwirku stopniał w szybkim tempie . Dziadzio Kostuś pije i sika , sika i pije , w ciągu jednego dnia więcej niż reszta stada przez dwa dni :( . Takiej ilości wypijanej wody jeszcze nie widziałam.
Obejrzałam trzy wyniki morfologii i biochemii ze schronu i glukoza w normie . Na wszystkich ma zawyżone WBC i niskie PLT i MPV . Poczytałam i taki zestaw nie rokuje najlepiej :| .
Ale we wtorek zaczyna od początku czyli od spotkania z naszą panią doktor. Niech szuka "dziury w całym" :wink: .

W związku z tym my zaczniemy szukać wsparcia finansowego bo diagnostyka może troszkę kosztować :roll: .
Ale o tym pomyślę w weekend :kotek:

Mój rudy cień :
Obrazek
Chodzi za mną krok w krok :201498
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw cze 11, 2015 6:46 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

cats best może być?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw cze 11, 2015 6:56 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

Dziadziuś uroczy, sama miałam takiego 19letniego dziadka kiedyś. Jak będziesz robić badania krwi to koniecznie sprawdź tyroksynę -T4. Tacy koci staruszkowie lubią mieć nadczynność tarczycy.
Pozdrawiam i ściskam uroczego dziadziusia :1luvu:
Eśkowe mruczanki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 0#p8422130
Borysowe mruczanki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=167143

Esiu [*]15.07.1995 - 02.01.2014r.... byłeś mi wschodem słońca i zachodem...
Borys [*] 2009 - 28.02.2019r. .. byłeś mi Najdroższym Towarzyszem ...

feniks32

Od: Pt gru 04, 2009 21:19

Post » Czw cze 11, 2015 7:59 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

Kościotrupek bardzo dostojnie wygląda :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw cze 11, 2015 16:54 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

feniks32 pisze:Dziadziuś uroczy, sama miałam takiego 19letniego dziadka kiedyś. Jak będziesz robić badania krwi to koniecznie sprawdź tyroksynę -T4. Tacy koci staruszkowie lubią mieć nadczynność tarczycy.
Pozdrawiam i ściskam uroczego dziadziusia :1luvu:

Wiem , wiem . Zrobimy.
Dziadunio Smerf[*]miał nadczynność tarczycy . Bardzo bym chciała aby w razie czego wyszła nadczynność a nie inne draństwo.

Ciociu czarno-czarni , rano już zamówiłam dodatkowe 2x15kg "Professional Classic Żwirek o zapachu pudru", do jutra musi dojść bo inaczej mamy marny weekend :roll: . Także dziękujemy :D

Kostek nadal pije i sika , sika i pije i krzyczy o jedzenie i włazi na klawiaturę i mizia się i wzrusza bardzo :1luvu:

Ciociu Revontulet - kościotrupkiem to go nazwał dr Mateusz :wink: . Ty już nie podpadaj
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Czw cze 11, 2015 18:59 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

Zdecydowanie na tym zdjęciu wygląda na okrąglejszego niż w schronie.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Czw cze 11, 2015 22:56 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

boniedydy pisze:Zdecydowanie na tym zdjęciu wygląda na okrąglejszego niż w schronie.

To tylko zdjęcie . Uwierz mi - nie odczuwam aby przybyło na wadze , kostki sterczą , kręgosłup jak tara do prania :( .
Ale pracuję nad poprawą , może za mało czasu minęło. Futerko jakby lepsze , mniej nastroszone . Z serduchem różnie :| .
No i ten brak sił . Troszkę zje - leży. Pójdzie do kuwety - leży . Pójdzie do wodopoju - leży . Kilka kroków a kot siły nie ma.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt cze 12, 2015 0:01 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

MałgosiaZ pisze:Ciocia Agneska jak zwykle podnosi mnie na duchu :wink: .

Ciociu alessandro - Dziadek Kostek dostanie w spadku kanapę Dziadunia Smerfa :D . Ale jak się ochłodzi bo teraz to widzę że nie lubi leżeć na ciepłym :? .

Zapas żwirku stopniał w szybkim tempie . Dziadzio Kostuś pije i sika , sika i pije , w ciągu jednego dnia więcej niż reszta stada przez dwa dni :( . Takiej ilości wypijanej wody jeszcze nie widziałam.
Obejrzałam trzy wyniki morfologii i biochemii ze schronu i glukoza w normie . Na wszystkich ma zawyżone WBC i niskie PLT i MPV . Poczytałam i taki zestaw nie rokuje najlepiej :| .
Ale we wtorek zaczyna od początku czyli od spotkania z naszą panią doktor. Niech szuka "dziury w całym" :wink: .

W związku z tym my zaczniemy szukać wsparcia finansowego bo diagnostyka może troszkę kosztować :roll: .
Ale o tym pomyślę w weekend :kotek:

Mój rudy cień :
Obrazek
Chodzi za mną krok w krok :201498

Pozdrawiam z całego serca przesympatycznego Dziadunia Rudego Kostka. :201461
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pt cze 12, 2015 6:14 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

Jest naprawdę piękny. Tylko buzie ma smutną.
Kciuki za zdrówko dziaduszka , mocne bardzo :ok: :201461

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pt cze 12, 2015 12:31 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

gatiko pisze:Jest naprawdę piękny. Tylko buzie ma smutną.
Kciuki za zdrówko dziaduszka , mocne bardzo :ok: :201461

poczekaj, niedługo i uśmiech zawita, jak rozkwitnie u Małgosi :ok: :ok: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt cze 12, 2015 14:43 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

Absolutnie w to nie wątpię i chętnie ujrzę uśmiech na tym przepieknym pyszczku :ok: :mrgreen:

gatiko

Post » Pt cze 12, 2015 21:10 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

I ja trzymam kciuki bardzo mocno za Dziadunia w rudym wcieleniu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie cze 14, 2015 8:49 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

Mój rudy cień :
Obrazek
Chodzi za mną krok w krok :201498[/quote]
Dziaduniu bardzo wzruszasz :1luvu:
Małgosiu Dziadunio już wygląda na pysiu inaczej, może spokojniej, bo czuje się bezpieczny, obu było już tylko lepiej :ok:
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Pon cze 15, 2015 20:41 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

Dziadzio Kostuś pije mniej wody niż dotychczas . Odnoszę wrażenia ,że pił z głodu :| . To może dziwnie brzmi ale tak mi się wydaje. Przez sobotę i niedzielę dostawał jedzenie "na żądanie" . Zjadał malutkie porcje ( sam sobie dawkował) ale często . I wówczas zauważyłam , że rzadziej odwiedzał miski z wodą. Ogólnie je malutko , najpierw rzuca się na jedzenie a po kilku kęsach jest najedzony i odchodzi. Chrupie przy jedzeniu.

Kostek boi się mężczyzn :? . Musi mieć jakieś przykre doświadczenia .

Niestety nie wiemy co działo się z nim i czterema kotkami gdy zostały same po śmierci Opiekuna. Psychicznie Kostuś był w najlepszej formie za to fizycznie w najgorszej :( .

Jego bródka była usiana czarnymi kropkami . Myślałam ,że takie ma futerko w tym miejscu . Ale po dokładnym przyjrzeniu się i sprawdzeniu , były to pchle lub wsze odchody . Pozostałości znalazłam też w ogonie 8O .

Futerko Kostusiowe jest o wiele milsze , wydawało mi się że troszkę przytył ale pozbawiono mnie złudzeń. Nadal jest bardzo , bardzo chudy .

Staram się zapewnić mu najlepsze i urozmaicone jedzenie . Właśnie wykończył pyszności jakie miałam po Dziaduniu Smerfie[*] i Oliwce :kotek:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon cze 15, 2015 22:02 Re: STARE , KALEKIE w schronie - Dziadzio Kostek chudzinek

Biedny kotek :-( Brak słów na to wszystko (o czym piszesz) , co przeszedl .
Mam nadzieję,że Kostuś tanie na lapki szybko i będzie cieszył się życiem. Mocne i szczere kciuki za slodziaka.

gatiko

[poprzednia][następna]