Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kashucha pisze:Czy ktoś z Was, drodzy Forumowicze, miał okazję podawać kotu Mirtazapin na apetyt?
Po masażu i rozciąganiu kończyn Lawenda pragnie jedynie bym jej dała spokój. Oczy same jej się zamykają ze zmęczenia. Pięknie kopie tylnymi łapkami, ma w nich siłę. No i jak macha ze złości ogonem, to ja się cieszę, a im mocniej macha, tym większy mój zachwyt![]()
Podawanie tabletek to prawdziwa walka na siłę charakteru. Dziś wyłam z frustracji przy wieczornym podawaniu ale udało mi się już wysprycić i robię zrzut prosto do gardła. Jakie laboratorium wymyśliło t a b l e t k i dla k o t ó w? zastrzyki - cudownie, kropelki - fajnie, tabletki - koszmarsmarowanie noska czymś smakowitym u Lawendy nie działa, ona teraz nie zawsze ma odruch oblizywania,a i bardziej jej zależy na przechytrzeniu mnie.
Mam nadzieję, że jutro już jej minie niechęć do jedzenia. Każdego dnia budzę się z nadzieją i z nadzieją na lepsze idę spać.
Dziękujemy pięknie za trzymanie
ASK@ pisze:Przepuszczam wężyk przez kubek ciepłej wody podając kroplowke. Mam naszykowany cały czajnik ukropu.
Duphalayta można podawać i pod skornie.
Cinvalestente mleczne to główny posiłek. Ew gerberek kurzy , medicare (polecam) lub zmiksowany rosół z kurakiem. Ciepło jest ważne. Poduszka elektryczna lub termofor.Tak położone by kot miał prawo wyboru miejsca do leżenia.
majolika pisze:Ja dodawałam taurynę, a czasem także lakcid lub trilac plus, rozpuszczony w odrobinie wody. Przy karmieniu samym kurczakiem, czy innym mięsem (niezbilansowanym) dodawałam BB & Recovery Balance. To znakomita odżywka. Np. tutaj można ja dostać, lub na allegro. http://sklepkarm.pl/preparaty-dla-psa/1 ... oszek.html
Nie wiem jaką strzykawką karmisz, bo ja używałam takiej: http://www.doz.pl/apteka/p12583-Strzyka ... npol_1_szt
I bardzo sobie ją chwaliłam. Moja Cinka była ponad rok karmiona wyłącznie strzykawką, dziennie podawałam jej ok. 200-250 ml pokarmu, więc oszalałabym, gdybym musiała to robić 5 czy 10. Ona zresztą też... Strzykawa jest wygodna i nie ma problemu z przechodzeniem lub blokowanie pokarmu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 198 gości