"KOTKI PIĘKNOTKI "- WYBORY MISS I MISTERA MIAU CZERWIEC 2015

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

CZY PODOBAŁ WAM SIĘ KONKURS I JAK CZĘSTO MA SIĘ ODBYWAĆ

Ankieta wygasła Nie lip 05, 2015 12:15

PODOBAŁ SIĘ
41
50%
NIE MAM ZDANIA
0
Brak głosów
NIE PODOBAŁ SIĘ
1
1%
RAZ NA DWA MIESIĄCE
16
20%
CO MIESIĄC
24
29%
WCALE
0
Brak głosów

Liczba głosów : 82

Post » Sob cze 06, 2015 22:15 "KOTKI PIĘKNOTKI "- WYBORY MISS I MISTERA MIAU CZERWIEC 2015

PO DŁUGIEJ PRZERWIE MAMY ZASZCZYT ZAPROSIĆ NA WYBORY

MISS I MISTERA MIAU 2015 :1luvu: :1luvu:

TEMATEM BĘDZIE PO PROSTU " NAJPIĘKNIEJSZE FUTRZAKI CZYLI NASZE KOTKI PIĘKNOTKI " :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ZAPRASZAMY SERDECZNIE DO UDZIAŁU W KONKURSIE WSZYSTKICH, KTÓRZY CHCĄ POCHWALIĆ SIĘ SWOIMI FUTRZAKAMI !!!

ZAPRASZAMY !!! :201461
Ostatnio edytowano Czw lip 02, 2015 23:13 przez Ewa L., łącznie edytowano 7 razy
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob cze 06, 2015 22:15 Re: kocia próba konkursowa

banerki w razie potrzeby innej,konkretnej wielkości (dostosowania wielkości do podpisu itp) mogę jeszcze zrobić dodatkowy

mniejszy

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=11121221#p11121221][img]http://images70.fotosik.pl/947/3c867fe995faf3a5gen.jpg[/img][/url]

większy

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=11121221#p11121221][img]http://images66.fotosik.pl/948/069965e17936679dgen.jpg[/img][/url]
Ostatnio edytowano Sob cze 06, 2015 23:00 przez Myszolandia, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob cze 06, 2015 22:16 Re: kocia próba konkursowa

ZASADY KONKURSU:

Obrazek

1. Każda fotka kandydata to koszt 3 zł

2. Można prezentować też filmiki z kandydatami. Cena 1 filmiku = 5 zł

3. Kandydatów można prezentować bez limitu zdjęć, miło by też było poczytać co nieco o kandydacie :) Mogą być zdjęcia/filmiki archiwalne, czyli kotów żyjących i tych za TM.

4. Kandydatów podajemy od TERAZ 7 czerwiec do 19 czerwca włącznie do północy.

5. Wybór Miss i Mistera Miau będzie trwał od 21 czerwca tj. od niedzieli do 30 czerwca włącznie do północy.

6. Link do zdjęć/filmików należy przesłać do Myszolandii na PW kandydatki dziewczyny a do mnie na PW kandydatów chłopaków , później fotki i filmiki będą zamieszczane na wątku.

7. Beneficjent bazarku będzie jeden, jeśli Duzi Miss i Mistera zgodzą się przekazać wygrane na jeden cel. Jednakże, jeśli zaistnieje taka potrzeba, Beneficjentów może być dwóch - jeden wskazany przez Miss, a drugi przez Mistera.

8. Beneficjentem może być kot biorący udział w konkursie, ale nie może być to nasze własne kotomstwo.
Np., jeśli wygra kot z DT u państwa X, może on, jako beneficjenta wskazać innego kota biorącego udział w konkursie, ale nie może wskazać sam siebie czy też innego kota z tego samego DT, niezależnie, czy ten bierze udział w konkursie czy nie.

9. Nie dopuszcza się przerabiania fotek w programach do obróbki zdjęć - tzn. nie dopuszcza się dorabiania elementów np. wielkanocnych, walentynkowych itp., nakładania jednego zdjęcia na drugie w celu uzyskania np. zdjęcia tematycznego. Wszelkie takie fotki będą dyskwalifikowane.
[/quote]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZASADY GŁOSOWANIA

Obrazek

1. Głosować może każdy, ale tylko RAZ. Niedopuszczalne jest zakładanie drugiego konta, by ponownie zagłosować na swoich faworytów. W razie moich wątpliwości będę prosiła adminów o sprawdzanie IP. Z jednego IP można głosować tylko raz.

2. Nie głosujemy na własne "kotomstwo"!

3. Głosujemy tak:
KANDYDATKI:
3 punkty - Imię Kotki (nr)/ od: nick Dużego -> to odpowiada przyznaniu 1 miejsca
2 punkty - Imię Kotki (nr)/ od: nick Dużego -> to odpowiada przyznaniu 2 miejsca
1 punkt - Imię Kotki (nr)/ od: nick Dużego -> to odpowiada przyznaniu 3 miejsca
wyróżnienie (nieobowiązkowe) - Imię Kotki (nr) od: nick Dużego

KANDYDACI:
3 punkty - Imię Kocurka (nr)/ od: nick Dużego -> to odpowiada przyznaniu 1 miejsca
2 punkty - Imię Kocurka (nr)/ od: nick Dużego -> to odpowiada przyznaniu 2 miejsca
1 punkt - Imię Kocurka (nr)/ od: nick Dużego -> to odpowiada przyznaniu 3 miejsca
wyróżnienie (nieobowiązkowe) - Imię Kotki (nr)/ od: nick Dużego

Przykład:
1 punkt - Pysia (nr 1) od milagros

4. Bardzo proszę o pisanie nr Kandydata/Kandydatki i podawanie nicku Dużego. Może się zdarzyć, że będą kandydowały dwa kotki o tym samym imieniu - dzięki podaniu numeru i nicku Dużego będę wiedziała, komu przypisać punkty.

5. Głosujemy tylko raz.

6. Agitowanie na wątkach i wysyłanie pw z prośbą o oddanie głosu na swojego faworyta będzie karane. Dopuszcza się jedynie agitowanie zapraszające do wzięcia udziału w konkursie i zagłosowania wg własnego sumienia. Ale nie na konkretnych kandydatów. Wyłącznie na wątku kandydującego np. w postaci zdjęcia kandydata z napisem: kandydat na mistera miau i banerku w podpisie.

7. Istnieje możliwość (natomiast nie jest to konieczne) przyznania wyróżnienia. JEDNO WYRÓŻNIENIE = 0,5 punktu, a więc 2 wyróżnienia = 1 punkt, 3 wyróżnienia = 1,5 punktu itp. Proszę więc Koleżanki Liczarki o uwzględnianie tych wyróżnień w rozliczeniach punktów :)

Uwaga!!!
Wpłaty za zdjęcia oraz filmiki przyjmuję do końca miesiąca czyli czerwca, chyba że ktoś ma trudną sytuację/wyjechał/zdechł mu internet - wtedy dla tych osób przedłużę termin po kontakcie na PW

W tytule przelewu bardzo proszę, byście wpisywali: "swój nick-czerwiec 15" lub inną, zwięzłą wiadomość, która pomoże Was zidentyfikować, np. "/nick/ konkurs czerwiec 15 za Puszka/". Proszę tytułować przelewy, bo nie znam Was wszystkich z imienia i nazwiska i jak widzę w tytule "PRZELEW ŚRODKÓW", to muszę dochodzić po imieniu, kto to przelał. Dlatego ta prośba :)
Ostatnio edytowano Sob cze 20, 2015 15:12 przez Ewa L., łącznie edytowano 6 razy
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 06, 2015 22:16 Re: kocia próba konkursowa

Nagrody:

Obrazek
I MIEJSCE:

NAGRODĘ ZA ZAJĘCIE PIERWSZEGO MIEJSCA I ZDOBYCIE TYTUŁU MISS I MISTERA MIAU W POSTACI ZESTAWU :

- torbę Kotylionowa na zakupy Keep calm naturalną

- bransoetke sznurkową z kotkiem

- zabawkę na szydełku z kocimiętką i piórkami

UFUNDOWAŁA FUNDACJA KOTYLION Z MIŁOŚCI DO KOTÓW Z ŁODZI :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Obrazek

II MIEJSCE:

FUNDATOREM NAGRODY NIESPODZIANKI ZA ZAJĘCIE DRUGIEGO MIEJSCA I ZDOBYCIE TYTUŁU
PIERWSZEJ VICE MISS I PIERWSZEGO VICE MISTERA JEST PAN WŁODEK L. Z POZA FORUM :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Obrazek
III MIEJSCE:

FUNDATORKĄ NAGRODY - TOMIKU WIERSZYKÓW INKI - ZA ZAJĘCIE TRZECIEGO MIEJSCA I TYTUŁU DRUGIEJ VICE MISS I DRUGIEGO VICE MISTERA JEST MARYLUX :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Nagrody pocieszenia dla kociaków z najmniejszą ilością punktów :

FUNDATORKĄ NAGRODY POCIESZANKI- COŚ Z RĘKOCZYNÓW - ZABAWKI DLA KOTA + KOT DLA DUŻYCH JEST THORKATT :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ostatnio edytowano Wto cze 09, 2015 20:11 przez Ewa L., łącznie edytowano 9 razy
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 06, 2015 22:17 Re: kocia próba konkursowa

KANDYDATKI

1 - Pola od EwaL

Pola to 4 letnia krówka. Odważna, zwariowana i przebojowa. Wszędzie jej pełno , ciekawska wszystkiego a gdy jej coś nie pasuje potrafi pokazać pazur.Poza tym jest wielkim miziakiem i przytulaskiem tylko noszenie na rączkach nie bardzo jej pasuje. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dobra , to kiedy ta kolacja ? :mrgreen:

Obrazek

A ku, ku !!! :kotek:

Obrazek

Jestę kota kanapowa niczym lwica salonowa ! :1luvu:

Obrazek

2 - Zuzia od EwaL

Zuzia to dostojna 8 letnia kocia dama. Jest moją pierwszą, kotką którą adoptowałam z DT u jolabuk5 i dzięki której rozpoczęłam przygodę z kotami. :1luvu:
Zuzia to łagodna kicia lubiaca przytulaski, mizianki, buziaczki i noszenie na rączkach. Mimo swojej skromności i powściągliwości gdy ma ochotę potrafi skakać i bawić się jak mały kociak. :kotek:

Czyż nie jest ze mnie słodki pycholek ? :1luvu:

Obrazek

Ale o co chodzi ? :mrgreen:

Obrazek

Fajna ze mnie kocia laska ? :wink:

Obrazek

3 - Kicia Irenka od iwaka

Kicia Irenka - która dzielnie walczy w d.t o powrót do zdrowia.Została znaleziona z braciszkiem w stadninie koni.Gdy ją znaleziono miała bezwładne nóżki.

Obrazek
Obrazek

Z wujkiem Stefanem

Obrazek

Na badaniu :201461

Obrazek

4 - Mruczka [*] od MaryLux

W dzień po rocznicy śmierci Babuni ( viewtopic.php?p=2129689#p2129689 )urodziła się moja Mruczka. Dzień przed porodem Jej Mamę ktoś znalazł NA windzie w rynku, zabrał do siebie, wyciągnął matkę i czwórkę dzieci z kk - Mru trafiła do mnie już zupełnie zdrowa, bez śladu tych przejść. To chyba Babunia zza TM kierowała krokami Pani Kasi...
Sama Mrusia juz za TM :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

5 - Pigułka [*] od MaryLux

Pigułka, cichutka,wrażliwa kicia,siostrzyczka Psocia, odeszła 9 sierpnia 2006 r., po 8 latach i 2 miesiącach ze mną :(
notka od Mary : z góry przepraszam za jakość zdjęć,ale były one przerabiane z "papierkowych" kiedy jeszcze aparaty cyfrowe byly nieco droższe

Obrazek

Obrazek

6 - Kuku,Kulka,QQ [*] od MaryLux

Czarna Kulka to kicia po przejściach. Najpierw miała być w schronisku, ale dzięki Pani Karmicielce (jednej z wielu) trafiła do moich znajomych. Po jakimś czasie okazało się, że jedna z jej opiekunek ma alergię na koty. A że Kul już wcześniej przyjeżdżała do nas na wakacje (3 razy w roku, za każdym razem na co najmniej tydzień-dwa), oczywiste było, że się przeprowadzi do nas. Przez pierwsze 1,5 roku wspólnego mieszkania Kul nic nie dolegało. Potem zaczęła wymiotować krwią. Wet robił mądre miny, golił kasę, a kici było coraz gorzej. W ostatniej chwili zmieniłam weta. Gdyby tamten się nią opiekował jeszcze 1 dzień, już od x lat nie byłoby Kulci. Przyszedł nowy, postawił diagnozę: AZS. Badania krwi to potwierdziły.Kul funkcjonowała jakoś na sterydach. Ale to wpłynęło źle na jej wątróbkę.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

7 - Tosia od anmajo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

8 - Myszka od Myszolandia

Myszka,słowo chyba znane już wszem i wobec :mrgreen: ,ale się przypomnimy kto nie czai Damesy mej :mrgreen:
Otóż w/w Damesa ma jest z nami prawie 9 lat,31 lipca nam to stuknie,a jej samej 9 lat stuknie lada moment :mrgreen: za chwileczkę ,juz za momencik,za dni kilka

Mochówka jest moim prezentem na rocznicę ślubu...no którąś tam :mrgreen: :smokin:

Tż mnie ładował kawał czasu.że on kota nie chce,bo ......i tu cały pierdylion niby sprzeciwów się mu wysypywało na zawołanie :mrgreen:
Się okazało potem,ze te sprzeciwy były dla picu,bo Móchówka była juz zaklepana od hoho

W końcu nadszedł dzień,kiedy puchata kulka z mysim ogonkiem zawitała w nasze skromne progi.Tż żałował,że nie nagrał mojej gadany,jak wróciłam z pracy a w łazience.....kot 8O
Po uświadomieniu mnie,jak to wszyscy mieli ze mnie kabaret lepsiejszy od Neonówki dosadził,ze mam się nacieszyć,bo zaraz ją odwozi,myślałam,ze mu zasadzę w pędzel,że się wąsami nakryje,żartów mu się zachciało jeszcze wtedy. :evil:
No to tak w skrócie :mrgreen: :ok:

Zatem przedstawię może w końcu naocznie Wielmożność o której mówimy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

9 - Szyszka od iwaka

Szyszka ma ok. 13- 14 lat , wprowadziła się do nas zimą spod śmietnika, gdzie ją wcześniej dokarmiałam. Czasami ma problemy zdrowotne, trochę boi się korzystania z kuwety i straciła już tylne ząbki. Jest zazdrosna o kota Glutka :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

10 - Kropka od AnnAArczyk

Znaleziona przez wolontariuszkę pod rynną w deszczowy dzionek w wieku nieomal noworodkowym w roku 2008 :mrgreen: za to z manierami kota z najdroższej hodowli Królowej Elżbiety :mrgreen: :mrgreen:
Histeryczka, zazdrośnica, umiejąca owinąć sobie Dużych wokół swojego, najmniejszego pazurka :D

Obrazek

I z serii, "wygodniej już się nie da...."

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Gdy brakuje poduszki....

Obrazek

11 - Luneczka od AnnAArczyk

Koteczka przyjęta do grona rodziny w IV 2009 roku już jako bardzo dorosła osóbka:)
Kobietkom wieku się nie wypomina, ale ona ma już ok.10-12 latek co swoim zachowaniem nam daje do zrozumienia, że starszej pani wszystko wolno....
Nie kocha swojej kolezanki, nie lubi swoich kolegów....marząca ciągle o tym, żeby zostać jedynaczką:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Joga:)

Obrazek

O co chodzi?

Obrazek

12 - Fasolka od jolabuk5

Miau. Jestem Sabcia i chciałam zgłosić na Miss moją najlepszą przyjaciółkę, Fasolkę od jej dużej MalgWroclaw

Obrazek

(z tego wątku: viewtopic.php?f=46&t=168725 ) Fasolka mieszka we Wrocławiu, a ja w Łodzi i pewnie nigdy się nie spotkamy ale piszemy do siebie na forum i przyjaźnimy się od lat.

Fasolka jest bardzo delikatną i wrażliwą koteczką, ma eleganckie czarne futerko i jest śliczna.

Obrazek Obrazek

Ma chorą skórkę, bo wydrapuje sobie w niej dziurki. Leczenie na razie nie pomaga, chociaż Fasolka ma najfajniejszego lekarza, którego bardzo lubi oraz przemiłą panią doktor. Fasolka wszystko pozwala im przy sobie zrobić i bardzo lubi jak ją głaszczą.

Obrazek

Z powodu tej skórki Fasolka musi jeść specjalną karmę, ale nie narzeka, bo karma jest smaczna. Chociaż czasem chciałaby dostać coś innego...

Obrazek

Duża Fasolki bardzo o nią dba, kupuje jej zabawki, ale musi jej podawać niedobre tabletki. I zmienia jej szaliczek na szyjce, który Fasolka nosi, żeby się nie drapała.

Obrazek

Fasolka była kiedyś bezdomną, podwórkową kotką, dlatego trochę się boi i jest ostrożna. Ma wielkie oczy – Duza Fasolki żartuje, że to ze strachu, ale ja myślę, że po prostu Fasolka jest piękna.

Obrazek Obrazek Obrazek

Poza tym Fasolka od jakiegoś czasu stała się bardzo miziastą koteczką, tuli się do swojej Dużej i pozwala się głaskać. Po prostu jest wyluzowana, o:

Obrazek

Bardzo bym chciała, żeby Fasolka została Miss!
Miau wszystkim,
Sabcia

13 - Kiara od pandadp

Kiara została znaleziona razem z bratem, gdy miała ok. 12 dni. Mieszka w domu tymczasowym razem z bratem i 3 rezydentami.
Pije mleko z butelki i rośnie jak na drożdżach.
Tak wyglądała w wieku 2 tygodni

Obrazek
Tak wygląda teraz w wieku 3,5 tygodnia
Obrazek
Obrazek

14 - Mimi od AgaS1987

1. Czyż ja nie jestem piękna?

Obrazek

2. Tylko spójrz na mnie:

Obrazek

15 - Lady Funia od dilah

Lady Funia - z burzą włosów, yyyy znaczy się... wąsów.

Lady Funia na starość została bez emerytury, którą powinna być miłość człowieka, w zamian za wiele lat wspólnego życia spotkała ją tułaczka. Obecnie czeka na dom w kociarni fundacji KOTylion, trafiła do nas z tak skołtunionym futerkiem, że trzeba było ogolić ją niemal całą, na szczęście Lady Funia znosi tę zmianę z godnością, tylko domku brak...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

16 - Kitusia od klaudiafj

Kitusia, ma ponad 14 lat a wygląda na 5. Mam ją od maleńkości. Mój pierwszy kotek, trafiła do mnie przez przypadek - znalazłam ją w przedpokoju i tak żyjemy razem od początku. Przez te wszystkie lata była moją najwierniejszą przyjaciółką - przy niej dorosłam ;) Jest dla mnie jak córka, rozumiemy się bez słów :)

Obrazek
Obrazek

17 - Marysia od klaudiafj

Marysia :) lat około 7. Właśnie minął rok odkąd ją mam. W zeszłym roku ciocia proponowała mi ją i odmówiłam, miałam wtedy Kitusie i Maciusia. Niestety miesiąc później straciłam Maciusia :placz: Dwa dni później w nocy obudziło mnie przypomnienie o kotku bezdomnym, o którym mówiła ciocia. Parę dni później Marysia była już z nami :) Imię dostała po cioci.

Obrazek
Obrazek

18 - Elenka od mir.ka

Obrazek

Obrazek

19 - Rudzia od mir.ka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

20 - Pysia od Barbasia

11-11-11 Pysia pojawiła się w moim domu w dwupaku z Maćkiem. Dwie biedy po przejściach mniej więcej dwuletnie - u mnie zjawiły się już wyleczone, odchuchane ale z traumą z dzieciństwa. Jednooka, z krzywym pyszczkiem, krzywym kręgosłupem, Pysia to jest znikot. Do domowników i najbliższej rodziny już się przyzwyczaiła i w przeciwieństwie do Maćka jest nakolankowa a jeszcze bardziej naramienna (musi być codziennie przytulona do mojego lewego ramienia. Jeśli nie mam czasu przysiąść i przytulić to biega za mną z rozdzierającym miaukiem), ale gdy dzwoni lub puka do drzwi ktoś obcy - Pysia znika. Czasem pomiaukuje przez sen, albo biega po domu jakby się czegoś przestraszyła

Pysia - dama

Obrazek

Przytulanka

Obrazek

Drzemiąca

Obrazek

Zadumana

Obrazek

Kokietka

Obrazek

Śpiewająca

Obrazek

21 - Ofelia od MB&Ofelia

Jezdę Książniczka Ofelja o piąknym futerku. I tak wam miauknę - coby mieć piąkne futerko, czeba:
brać często kąpiele słoneczmne...

http://wstaw.org/w/3r02/
Obrazek

... i nie tylko... Ej, nie podglądać!

http://wstaw.org/w/3r05/
Obrazek

... codziennie wylizywać futerko ozorkiem...

http://wstaw.org/w/3r06/

Obrazek

...No miauczałam, nie podglądać!

http://wstaw.org/w/3r07/
Obrazek

Ozdoby? Nie, nie są potrzebne.

http://wstaw.org/w/3r09/
Obrazek

Koty są piękne beż żadmnych ozdób! Tak jak ja, Książniczka Ofelja!

http://wstaw.org/w/3r0d/
Obrazek

22 - Moli od Moli25

Zielonooka piękność krowiasta, znaleziona w zakładzie pracy w wieku 3 miesięcy, po pół roku zdiagnozowana przepuklina przeponowa. Kotka po operacji miewa się wyśmienicie

Obrazek
Obrazek

Wszystkie ząbki zdrowe i na swoim miejscu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek

23 - Zuzia od aleusha

Zuzia ma ok.6 lat

Obrazek

24 - Najeżka od aleusha

Najeżka 15 lat

Obrazek

25 - Tośka od aleusha

Tośka 3 lata siostra Antoniego i Zivy

Obrazek[/quote]

26 - Diana od barbarados

Dzisiaj daję najmłodsze . Niech się dziewczyny lansują :wink:

Diana , ksywka Funia . Znaleziona pod sklepem całodobowym :mrgreen: Awanturnica i pyskowate dziecko . No i ma zeza. :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

27 - Lonia od barbarados

Lonia . Koteczka znaleziona w pracy . Akcje opisałm na watku ( viewtopic.php?p=10670632#p10670632 ) . Zbieg okoliczności i ..płaszczka :wink: (dopisanie linku moje,konieczne mi to było dodać - Myszolandia)

Obrazek
Obrazek

28 - Maja od barbarados

Majka . Znajdka uliczna . Drobniak . Koteczka , która przychodzi jak się ją woła 8O

Obrazek
Obrazek

A 29 - Luna od barbarados na to :

Obrazek

I tak wiem , że jestem najpiękniejsza !

30 - Bella od Isabell36

Obrazek

31 - Rysia od Isabell36

Obrazek

Bella i Rysia - Nadmorskie Pannice - nierozłączne od 4 i pół roku, kochają się i biją razem - mam nadzieję ze jeszcze wiele takich zdjęć im zrobię

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie cze 28, 2015 20:32 przez Myszolandia, łącznie edytowano 21 razy
Obrazek

Myszolandia

Post » Sob cze 06, 2015 22:17 Re: kocia próba konkursowa

KANDYDACI :

1. KARMELEK od NIUTEK :1luvu:
Karmelek to kotek z Fundacji Jokot. 2 lata temu DS znalazł u Niutek gdzie stał się wielkim miziakiem. :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

2. Moris od iwaka :1luvu:

Cześć po naradach rodzinnych ,Moris postanowił spróbować sił w wyborach :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

3. PSOTEK [*] od MARYLUX :1luvu:

Psotuś to kocurek rasy kot (=dachowiec). Częściowo biały, częściowo kolorowy. Tam, gdzie kolorowy, jest pięknie pręgowany. Na łebku ma pręgowane serduszko
Psot miałby 17 lat. Odszedł 26 czerwca 2011, po 13 latach i 8 dniach wspólnego mieszkania.
:1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

4. WALENTY od ANMAJO :1luvu:

Witam jestem Walenty kot niewątpliwej urody. :1luvu:
Moja historia jest taka jakich wiele na tym łez padole.
Trafiłem do schroniska w walentynki 2013 .W złym stanie, tam wypatrzyli mnie wolontariusze i tak trafiłem do DT " Aniołowo". Początki były trudne, wzajemnie poznawanie ...

Obrazek

zdobywanie zaufania, ale kto spojrzał w moje oczy ten już przepadł.

Obrazek

Wspólne spacery....

Obrazek

wspólne wyjazdy....

Obrazek

drobne pieszczoty :201461 ....

Obrazek

oraz wspólne święta :D ....

Obrazek

spowodowały że odzyskałem siły i uwierzyłem w siebie. :ok:
Później przyszedł maj 2014 i wiadomość jak grom " Białaczka" :( podupadłem na zdrowiu nie miałem chęci do życia ale się nie poddałem , mały wyjazd ....

Obrazek

kilka szkodliwych i zakazanych przyjemności....

Obrazek

ale co najważniejsze dużo spokoju i wypoczynku....

Obrazek

Na dzisiaj cieszę się życiem, wypoczywam i robię to co koty robią najlepiej... :mrgreen:

Obrazek

WALENTY :1luvu:

5. TYGRYSEK od Ewa L.

Tygrysek to mój dawny tymczasik. Kilka miesięcy koczował pod blokiem a gdy przywiał do nas Ksawery schronienie znalazł w zakładzie u mojej koleżanki. Przed Bożym Narodzeniem 2013 roku został wykastrowany i tydzień spędził u nas ku niezadowoleniu Poli :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

6. MAURYCY od YOSSARIANA :1luvu:

Maurycy to kot o smutnej historii. Ma tylko dwa lata, ale przeżył wiele. Prawdopodobnie został wyrzucony z domu, błąkał się w Rudzie Śląskiej przy ruchliwej ulicy – głodny, zziębnięty. Gdy go znaleziono, miał odmrożone poduszki w łapkach...
Kocurek okazał się kotkiem o fantastycznym charakterze – towarzyskim, pogodnym pieszczochem bez grama agresji. Niestety, okazało się także, iż Maurycy ma problemy zdrowotne- białaczkę i podejrzenie chłoniaka. Jest na lekach i odpukać miewa się znowu dobrze :) i oby to trwało jak najdłużej ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

7. RAMBUŚ od AnnAArczyK :1luvu:

Rambus, Cudaczek, Kicuś.....tak właśnie wołamy na tego łobuza:)
Kicuś jest chorym, ale za to bardzo kochanym kociakiem, ma trzy latka, uwielbia polowania na myszki, które regularnie znosi do domciu, lubi wylegiwanie się na kanapach, dobre jedzonko i delikatne mizianko.
I ma kupla......takiego samego łobuza jak on:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I gościnnie, jak przystało na kocie forum:)
Przyjaciel Rambusia, jamniś Żuczek:)
Bardzo mądry psiak, nauczył swoich Dużych wielu rzeczy, np. posłuszeństwa wobec siebie :D

Obrazek

Obrazek

8. SASZA od Joli Dworcowej :1luvu:

Sasza to kocie dziecko znalezione wraz ze swoją siostrzyczką Maszą. Trafił pod troskliwą opiekę Joli Dworcowej. Już prawie znalazł DS ale okazało się że kotek potrzebuje leczenia ponieważ ma kłopoty ze szczęką. Dopiero prześwietlenie wyjaśni co jest przyczyną że Saszka nie może normalnie jeść tylko wsysa jedzonko. Pewnie potrzebna będzie operacja . Mimo wszystko to słodki kociak który oprócz leczenia potrzebuje dużo miłości i swojego człowieka. :1luvu:

Nazywam się Sasza. Właściwie niedawno tak się nazywam, ale chyba to imię przyniosło mi szczęście, więc niech tak zostanie. Jeszcze niedawno byłem z moją mamą i siostrą, łaziłem po trawie, fajnie było, ale czasem było mi trochę zimno.

Obrazek

A potem nas wszystkich złapali, mamę gdzieś zabrali, a ja zostałem z moją siostrą i ciocią. Ona nas karmi i leczy - głównie mnie leczy, bo moja siostra, Masza, jest zupełnie zdrowa.

Obrazek

Tu gdzie teraz mieszkam jest dużo dużych kotów, ale ja się bawię głównie z Nelcią, ona jest fajna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja duża ciocia mówi, że muszę mieć zbadaną buzię, bo za słabo ją otwieram. Dlatego jeszcze nie idę do nowego domku, tylko sobie siedzę.

Obrazek

A jak się zmęczę, to zasypiam, o tak. Pa, pa, dobranoc!

Obrazek

Obrazek
9. PORSCHE od He - La :1luvu:

Oto Porsche...

Obrazek

Może nie najmłodszy, ale milusiński

Obrazek

Może nie ma wszystkich ząbków, ale zajada z wieeelkim apetytem...

Obrazek

Wiele w życiu wycierpiał, trafił do schroniska podrzucony w marnej torbie, ze sparaliżowanymi tylnymi łapkami, zaniedbany i smutny

Obrazek

Obrazek

Dzięki ludziom wielkiego serca jest pod opieką cudownej pani rehabilitantki i dzielnie znosi wszelkie zabiegi, które dają świetne efekty i Porsche stawia już pierwsze samodzielne kroki

Obrazek

chociaż czasem dopada go pospolity "leń"

Obrazek

Obrazek

ma wielką moc rozkochiwania w sobie od pierwszego wejrzenia

Obrazek

10. TOFIK od mir.ka :1luvu:

mój rudy przystojniak :1luvu:
Obrazek

Obrazek

11. MACIUŚ od klaudiafj :1luvu:

Mój Maciuś, żył około 13 l., u nas prawie 5 ostatnich lat życia po schronisku. Maciusia adoptowaliśmy ze schroniska w Katowicach od małej1. Prosiliśmy o kotka w wieku około 8 lat lub więcej, domowego i pani wylosowała nam Maciusia. W schronisku był ponad rok i nikt go nie chciał - i dobrze, bo my chcieliśmy! Miał oczka zielone jak cukierki i najukochańszy charakter na świecie! Synuś mój kochany, dzień po jego śmierci zarejestrowałam się na miau, właśnie minął rok odkąd go z nami nie ma :placz: Strata nie do ukojenia :(

Obrazek

Obrazek

12. MACIUŚ od Barbasia :1luvu:

11-11-11 Maciuś pojawił się w moim domu w dwupaku z Pysią. Dwie biedy po przejściach mniej więcej dwuletnie - u mnie zjawiły się już wyleczone, odchuchane ale z traumą z dzieciństwa. Maciuś jest wiecznie głodny, na jedzenie rzuca się tak, jakby nie jadł od tygodnia. Jeśli Pysia nie zaczyna od razu jeść swojej porcji, Maciek dopada łapczywie do jej talerzyka a dopiero potem kończy swoje (chodzi o "mokre" które dostają dwa razy dziennie, bo do suchego jest dostęp cały czas). Maciuś uwielbia pieszczoty na własne życzenie: podchodzi, bodzie łbem albo kładzie się obok i łapą upomina o mizianie, natomiast nie pozwala się brać na ręce ani nie wchodzi na kolana.

Maciuś czarodziej

Obrazek

Maciuś drzemiący

Obrazek

Dzielny łowca

Obrazek

Podgrzewacz stóp

Obrazek

Podróżnik

Obrazek

Władca pilota

Obrazek

13. FUKSIK od Moli25 :1luvu:

Fuksik, 10 tygodniowe szczęście zaadoptowane od Mi.rka. Jako tygodniowe kocię trafiło pod opiekę Mirki.
Od dwóch dni w domu stałym Moli25

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piękne opuszki, kolorowe :1luvu:
Obrazek

14. MARIAN od aleusha :1luvu:

Marian 2 lata
Obrazek

ZAPRASZAMY NA FILMIK :ok:

Marian - pogromca bullterrierów :D

https://www.youtube.com/watch?v=Ij3qLf2wOqk

15. MORFEUSZ od aleusha :1luvu:

Morfeusz 11 lat, adoptowany od forumowej Justy

Obrazek

16. RENE od aleusha :1luvu:

Rene 1 rok

Obrazek

17. ANTONIO od aleusha :1luvu:

Antonio 3 lat, 3 lat, miał być utopiony

Obrazek

18. ZIVA od aleusha :1luvu:

Ziva 3 lata (imię żeńskie, ale jest chłopczykiem) miał być utopiony

Obrazek

19. BOSS od isabell36 :1luvu:

Boss to około 10 letni kocurek - król Podwórkowych kotów, wykastrowany kilka lat temu, ale nie przeszkadza mu to w rządzeniu i utrzymywaniu porządku - mój ulubieniec i największe kochanie z Podwórkowców

Obrazek

Obrazek

Obrazek

buziak dla wszystkich

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob cze 20, 2015 15:06 przez Ewa L., łącznie edytowano 23 razy
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 06, 2015 22:18 Re: kocia próba konkursowa

SKARBNIK

WPŁAT PROSZĘ DOKONYWAĆ NA KONTO :

EWA LEONOW

03 1940 1076 5729 7473 0000 0000
Ostatnio edytowano Nie cze 07, 2015 4:58 przez Ewa L., łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 06, 2015 22:19 Re: kocia próba konkursowa

ROZLICZENIE WPŁAT :

Niutek - 12 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

iwaka - 36 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

Ewa L. - 27 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

MaryLux - 39 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

anmajo - 48 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

Myszolandia - 15 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

Yossariana - 12 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

pandadp - 9 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

AnnAArczyK - 60 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

jolabuk5 - 45 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

He - La - 27 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

mir.ka - 21 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

AgaS1987 - 6 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

klaudiafj - 20 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

dilah - 9 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

Barbasia - 36 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

MB&Ofelia - 20 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

barbarados - 22 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

Moli25 - 21 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

aleusha - 29 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

isabell36 - 30 zł :1luvu: :kotek: :1luvu:

Razem : 544 zł. + 6 zł ode mnie do równości =
550 zł
:dance: :dance2: :dance: :201412 :201421
Ostatnio edytowano Pt lip 03, 2015 12:18 przez Ewa L., łącznie edytowano 32 razy
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 06, 2015 23:12 Re: kocia próba konkursowa

WYNIKI KONKURSU :

MISS MIAU CZERWIEC 2015 ZOSTAŁA KICIA IRENKA od iwaka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

MISTEREM MIAU CZERWIEC 2015 ZOSTAŁ PORSCHE od He-La :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

I VICE MISS MIAU CZERWIEC 2015 ZOSTAŁA FASOLKA od jokabuk 5 :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

II VICE MISS MIAU CZERWIEC 2015 ZOSTAŁA LAYDY FUNIA od dilah :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

I VICE MISTEREM MIAU CZERWIEC 2015 ZOSTAŁ MAURYCY od Yossariana :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

II VICE MISTEREM MIAU 2015 ZOSTAŁ SASZA od Joli Dworcowej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

SPECJALNE WYRÓŻNIENIE ZA UDZIAŁ W KOCIM KONKURSIE OTRZYMAŁ NAJWIĘKSZY KOCI PRZYJACIEL JAMNIŚ ŻUCZEK :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

NAJMNIEJSZĄ ILOŚĆ PUNKTÓW UZYSKAŁY:

- LUNA od barbarados :1luvu:

- ANTONIO od aleusha :1luvu:

WYNIKI :

KOTECZKI

1. Pola od Ewa L. - 5 pkt
2. Zuzia od Ewa L. - 6 pkt
3.KICIA IRENKA od iwaka 45,5 pkt
4. Mruczka od MaryLux - 3 pkt
5. Pigułka od MaryLux - 4 pkt
6.Kuli Kulka QQ od MaryLux - 12 pkt
7. Tosia od anmajo - 3,5 pkt
8.Myszka od Myszolandia - 7 pkt
9. Szyszka od iwaka - 2 pkt
10. Kropka od AnnAArczyK - 18 pkt
11. Luneczka od AnnAArczyK - 5 pkt
12. Fasolka od jolabuk 5 - 33 pkt
13. Kiara od pandadp - 18,5 pkt
14. Mimi od AgaS1987 - 8 pkt
15. Laydy Funia od dilah - 29 pkt
16. Kitusia od klaudiafj - 3 pkt
17. Marysia od klaudiafj - 5 pkt
18. Elenka od mir.ka - 4 pkt
19. Rudzia od mir.ka - 2,5 pkt
20. Pysia od Barbasia - 2,5 pkt
21. Ofelia od MB & Ofelia - 9 pkt
22. Moli od Moli 25 - 9,5 pkt
23. Zuzia od aleusha - 3,5 pkt
24. Najeżka od aleusha - 5 pkt
25. Tośka od aleusha - 1,5 pkt
26. Diana od barbados - 2,5 pkt
27. Lonia od barbados - 6 pkt
28. Maja od barbados - 2 pkt
29. Luna od barbados - 1 pkt
30. Bella od isabell36 - 1,5 pkt
31. Rysia od isabell36 - 10,5 pkt

KOCURKI :

1. Karmelek od Niutek - 9 pkt
2. Moris od iwaka - 8
3. Psotek od MaryLux - 11,5 pkt
4. Walenty od anmajo - 23 pkt
5. Tygrysek od Ewa L. - 4 pkt
6. Maurycy od Yossariana - 44 pkt
7. Rambuś od AnnAArczyK - 11 pkt
8. Saszka od Jola Dworcowa - 33 pkt
9. Porsche od He-La - 58,5 pkt
10. Tofik od mir.ka - 10 pkt
11. Maciuś od klaudiafj - 12 pkt
12. Maciuś od Barbasia - 8 pkt
13. Fuksik od Moli 25 - 16,5 pkt
14. Marian od aleusha - 4 pkt
15. Morfeusz od aleusha - 4 pkt
16. Rene od aleusha - 3 pkt
17. Antonio od aleusha - 2 pkt
18. Ziva od aleusha - 3,5 pkt
19. Boss od isabell 36 - 5,5 pkt

Gratulacje !!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Komisja licząca w składzie :
- Ewa L.
- Myszolandia
- mir.ka
- jolabuk 5
- isabell 36
Ostatnio edytowano Czw lip 02, 2015 1:21 przez Ewa L., łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 06, 2015 23:20 Re: kocia próba konkursowa

O wow! Zaznacze sobie! :1luvu:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Sob cze 06, 2015 23:26 Re: "KOTKI PIĘKNOTKI "- WYBORY MISS I MISTERA MIAU CZERWIEC

Ty nie zaznaczaj,jeno zdjęcia szykuj :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Post » Sob cze 06, 2015 23:31 Re: "KOTKI PIĘKNOTKI "- WYBORY MISS I MISTERA MIAU CZERWIEC

CIOTECZKI I WUJKOWIE PROŚBĘ MAMY DO WSZYSTKICH - POSZUKUJEMY SPONSORÓW NAGRÓD DLA NASZYCH ZWYCIĘZCÓW .
KTO MÓGŁBY ZA SPONSOROWAĆ NAGRODĘ DLA KOCIASTYCH ZAPRASZAMY. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 06, 2015 23:47 Re: "KOTKI PIĘKNOTKI "- WYBORY MISS I MISTERA MIAU CZERWIEC

Poszukujemy również chętnych do liczenia punkcików. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 07, 2015 0:00 Re: "KOTKI PIĘKNOTKI "- WYBORY MISS I MISTERA MIAU CZERWIEC

Karmelek wysłany :1luvu:
Już znalazłam nr konta, dzięki :wink:
http://norweskie.blog.onet.pl/czekam na zamówienia;)
ObrazekObrazek

Niutek

Od: Pt sty 16, 2009 22:38

Post » Nie cze 07, 2015 0:08 Re: "KOTKI PIĘKNOTKI "- WYBORY MISS I MISTERA MIAU CZERWIEC

Niutek pisze:Karmelek wysłany :1luvu:
Już znalazłam nr konta, dzięki :wink:

Ja też bardzo dziękuję za zgłoszenie :201494
Obrazek

Ewa L.

[następna]