Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 29, 2015 20:18 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Baaardzo się cieszę z Shakiry :1luvu: Była u nas 72 dni :)

Nikita kicha, ma powiększonę węzły i nic nie mówi (tzn miauczy bezgłośnie :wink: ), dostała antybiotyk 1/2 tabletki dziennie - tabletki są powieszone na klatce, napisane na tablicy.
Wydawało nam się dzisiaj, że Nikita dużo pije, zwróćcie na to uwagę.
Trzeba będzie ją zawieźć do lecznicy na kontrolę w poniedziałek lub we wtorek. W poniedziałek ma dyżur Julia, która nie jest zmotoryzowana więc może Aga będziesz mogła we wtorek ?
Dobrze by było zrobić jej przy okazji badania krwi, dlatego w poniedziałek trzeba by zostawić ją bez jedzenia.

Rosie dałam 1/4 nifuroksyzadu. Dawajmy jej to przez dwa, trzy dni, jak nie pomoże to też do lecznicy - napisane na tablicy.

Nowa trikolorka została dopiero dzisiaj zaszczepiona dlatego MUSI mieć pełną kwarantannę przez dwa tygodnie. Starajmy się ją jak najmniej głaskać, nie wypuszczajmy z klatki i zawsze odkażajmy ręce, lepiej dmuchać na zimne. 8)
Dodatkowo jak będziecie na dyżurze to włączajcie w szpitaliku lampę.
A i drugie odrobaczenie Tri 09/06 - napisane na tablicy, żeby nie zapomnieć
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pt maja 29, 2015 20:44 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

kalewala pisze:
Pietraszka pisze:Koleżanka mówiła mi, że ne jej podwórku kręcą się wolnożyjące koty przy których nie widziała opiekuna i nie widziała, żeby ktoś je dokarmiał, a podejrzewa, że mogą być kotne. Co w takiej sytuacji można? Ewentualnie, gdzie można to zgłosić?
Ba ja kompletnie nie jestem w temacie :(

kalewala pisze:Najlepiej pożyczyć klatkę łapkę, wziąć talony w UMŁ, złapać, zawieźć do lecznicy i wysterylizować. Nie ma instytucji, która odłapuje, są tylko wolontariusze - tacy jak Wy, nie mający nadmiaru czasu...
Daj koleżance mój telefon

Cisza - czy coś się wyjaśniło?

Dałam jej numer telefonu, który mi podałaś, nie wiem, co dalej, mogę sprawdzić.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pt maja 29, 2015 20:49 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Jak się cieszę z Szakiry :1luvu:
Fantastycznie, będzie mi jej brakować... takiej przylepy, ale niech ma super życie w nowym domku.

Mogę we wtorek podjechać z Nikitą do Ani.

Pietraszka

Post » Pt maja 29, 2015 20:52 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Pinezkowa pisze:... przywiozłam kociastym gotowanego morszczuka. zdziwiłam się wielce, że nie zrobił furory, ale już wiem dlaczego - kociaste najedzone surowizną :) ...

niekoniecznie nażarte. Koty wolą ryby surowe - to raz, a dwa - morszczuk jest rybą morską - nie występuje w diecie kotów w naturze ;) wiem, wiem, że puszki z tuńczykiem, ale to jest żarcie przetworzone :) jakbyś im tak nałapała uklejek to pewnie wszystkie z apetytem by jadły :)

bardzo się cieszę, że Shakira w domu - to taki mój "typ" kota - mała, kompaktowa, ale zadziorna :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt maja 29, 2015 20:52 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Duszek686 pisze:o - to niech będzie Trinity :ok:
zaraz wrzucę zajawkę na FB o nowych dziewczynach ;)

Jutro się zajmę opisami dla Trinity, ok? Nie zdążę wcześniej.

Pietraszka

Post » Pt maja 29, 2015 20:55 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Pietraszka! Ja będę jutro w kociarni od około 16 bo Państwo przyjeżdżają Funisławę poznać więc jak chcesz to mogę ogarnąć całe towarzystwo, żebyś nie musiała jechać. Daj znać.

MaPi

Od: Pon maja 21, 2012 13:31

Post » Pt maja 29, 2015 21:13 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

pyma pisze:
Nowa trikolorka została dopiero dzisiaj zaszczepiona dlatego MUSI mieć pełną kwarantannę przez dwa tygodnie. Starajmy się ją jak najmniej głaskać, nie wypuszczajmy z klatki i zawsze odkażajmy ręce, lepiej dmuchać na zimne. 8)
Dodatkowo jak będziecie na dyżurze to włączajcie w szpitaliku lampę.
A i drugie odrobaczenie Tri 09/06 - napisane na tablicy, żeby nie zapomnieć

Rozumiem, że też jest po sterylce? Bo chcę jej opis zrobić.

Pietraszka

Post » Pt maja 29, 2015 21:15 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

MaPi pisze:Pietraszka! Ja będę jutro w kociarni od około 16 bo Państwo przyjeżdżają Funisławę poznać więc jak chcesz to mogę ogarnąć całe towarzystwo, żebyś nie musiała jechać. Daj znać.

Ja się wybierałam przed południem, ale jak będziesz koło 16, to chętnie przyjadę na 14, to posiedzimy trochę razem :) i jak nie wyrobię się ze wszystkim, to możesz mnie wtedy wesprzeć :)

Pietraszka

Post » Pt maja 29, 2015 21:17 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Pietraszka pisze:
MaPi pisze:Pietraszka! Ja będę jutro w kociarni od około 16 bo Państwo przyjeżdżają Funisławę poznać więc jak chcesz to mogę ogarnąć całe towarzystwo, żebyś nie musiała jechać. Daj znać.

Ja się wybierałam przed południem, ale jak będziesz koło 16, to chętnie przyjadę na 14, to posiedzimy trochę razem :) i jak nie wyrobię się ze wszystkim, to możesz mnie wtedy wesprzeć :)

Ok, to do jutra :ok:

MaPi

Od: Pon maja 21, 2012 13:31

Post » Pt maja 29, 2015 22:15 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Ja będę w poniedziałek więc możemy z Julią podjechać do weta.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Sob maja 30, 2015 7:13 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Duszek686 pisze:no właśnie nie mogę w poniedziałek bo oddaję auto właśnie 8 czerwca po pracy - to nijak nie zdążę do kociarni :(
Ale jeśli możesz tylko w piątek - to albo będziemy razem ;) - albo mnie się uda podjechać może w czwartek... :roll: :wink:
choć nie ukrywam, że bardziej pasowałby mi piątek :wink:

Duszkuuu, bo ja sobie uświadomiłam, że piątek 5.06 to jest długi weekend i że się poumawiałam na ten dzień, więęęc może Ty weź dyżur, a ja przyjadę w środę na dyżur Marty i jej pomogę. a jak by była wkrętarka to może te roletki w końcu założymy :) przepraszam za zamieszanie
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Sob maja 30, 2015 7:45 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Nie ma problemu - biorę piątek 6-ego w takim razie :)

Słuchajcie
W środę po południu przyjeżdża do nas baaaaardzo duuuuża dostawa kociego jedzonka - cały bus wypakowany saszetkami felixa :ok: :mrgreen:
Niestety - terzeba go będzie rozładować i zmagazynować w kociarni.
Jeśli więc moglibyście przyjść w środę po południu pomóc - byłoby fantastycznie
Godziny jeszcze nie znamy - wszystko zależy od kuriera, czasu załadunku karmy w Pruszkowie i od drogowych korków ;) - ale jak tylko będziemy znac przybliżoną godzinę - napiszemy
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob maja 30, 2015 7:57 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Kurczę, nie będę mogła pomóc, bo pracuję do 20.30, ale może męża poproszę, to podjedzie pomóc?

Mogę wziąć ten dyżur w poniedziałek 8.06

Pietraszka

Post » Sob maja 30, 2015 10:00 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Duszek686 pisze:Słuchajcie
W środę po południu przyjeżdża do nas baaaaardzo duuuuża dostawa kociego jedzonka - cały bus wypakowany saszetkami felixa :ok: :mrgreen:
Niestety - terzeba go będzie rozładować i zmagazynować w kociarni.

Niech firma / osoba, która wysyła przesyłkę zleci kurierowi kontakt na godzinę przez przyjazdem. Jak będzie wiadomo, o której przyjadę na rozładunek ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Sob maja 30, 2015 10:56 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dyżury:

sobota (30.05) - Pietraszka
niedziela (31.05) - atla
poniedziałek (01.06) - kociarkowaaaa
wtorek (02.06) - Pietraszka
środa (03.06) - mgska
czwartek (04.06) -
piątek (05.06) - Duszek686
sobota (06.06) - pandap
niedziela (07.06) - dilah
poniedziałek (08.06) - Pietraszka
wtorek (09.06) -
środa (10.06) -
czwartek (11.06) -
piątek (12.06) -

mam nadzieję, że nie pomieszałam z dyżurami :wink:
To może Aga zawieź Nikitę do lecznicy, bo zazwyczaj jesteś wcześniej więc Nikita nie będzie musiała długo być bez jedzenia.
Julia pamiętaj, żeby nie zostawiać w poniedziałek jedzenia w klatce Nikity, tylko woda.
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

[poprzednia][następna]