Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 21, 2015 7:29 Re: Zaginione-znalezione koty

Łódź Bałuty Ciesielska 692 968 478

Podobno wymknął się przez niedomknięte drzwi, był niewychodzący. Powiedziałam kiedy i gdzie szukać, ogłoszenia podobno wiszą, jest ogłoszenie na stronie schroniska, na gumtree i na OLX. Kot miziasty, łagodny, nie dopytałam, czy kastrowany. Zginął wczoraj na ul. Ciesielskiej, (Bałuty, na północ od Manufaktury, w okolicy Rynku)

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -625064083

http://www.schronisko-lodz.pl/?p=lf&a=v ... s&id=29585

http://olx.pl/oferta/zaginol-kot-w-ok-b ... 9001ac6e04
Zdjęcie kotka:
Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt maja 29, 2015 7:58 Re: Zaginione-znalezione koty

Poznań - Luboń - znaleziony!

Zgarnęłam z działek domowego kastrata - możliwe, ze porzucony, ale może też być czyjąś zgubą. Przejrzałam ogłoszenia, przepytałam w fundacjach i schronisku, nikt nie kojarzy kota. Może mieszkał gdzies dalej, poza Poznaniem?
Wg wetki ok.4-letni, prawdopodobnie po jakimś wyleczonym urazie miednicy. Ma zaznaczone uszko, więc możliwe, ze był wyadoptowany przez jakąś fundację.
Mógł zginąć nawet rok temu - może jednak ktoś rozpozna swojego kota, jest dość charakterystyczny.

Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob cze 06, 2015 20:24 Re: Zaginione-znalezione koty

Przeklejam z fb
Ząbkowice Śląskie
"Proszę pilnie o pomoc!
Kotka Dunia wyszła z domu przy ul. Asnyka w Ząbkowicach Śląskich w piątek, 5 czerwca 2015 o 2:15 nad ranem i dotychczas nie wróciła.
Może przebywać w rejonie Osiedla XX-lecia.
Opiekunowie są bardzo zaniepokojeni tym zniknięciem, ponieważ
Duniaszka jest już seniorką, ma 14 lat i od pewnego czasu nie czuje się dobrze; ma chorobę skórną, jest mizerna, ma przerzedzone futerko. Musi dostawać jeść 5 razy dziennie i mieć stały dostęp do wody, bo bardzo dużo pije.
Kocica jest szaro-beżową tygryską, z dużym, białym ‘śliniaczkiem’ i czarną pręgą na grzbiecie. Na wszystkich łapkach ma białe skarpetki.
Bardzo proszę mieszkańców tej okolicy o pilne sprawdzenie czy na Państwa posesji zwierzątko nie zostało przypadkowo zamknięte w garażu, komórce, altance lub podobnych miejscach. Bez jedzenia, a zwłaszcza bez wody, przy aktualnej aurze, nie ma szans przeżycia.
Serdecznie proszę osoby, które widziały Dunię, albo wiedzą coś o jej losie o telefoniczną (nr tel. 74 81 55 005) albo osobistą informację - ul. Asnyka 8.
Dunia uważa się, i jest przez nas traktowana jak członek rodziny. A przecież nie opuszcza się w biedzie członka rodziny!"

Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon cze 08, 2015 10:39 Re: Zaginione-znalezione koty

KRAKÓW

Zaginęła kotka o imieniu Puma, cała bura, pręgowana, tylko końcówka ogona czarna, obroża czerwono-zielono-niebiesko-żółta (kolorowa) w poziome paski - może być niezbyt widoczna, ponieważ kotka ma gęste futro. Ma dwa lata, jest wysterylizowana. Zaczipowana, nr czipa - 967000009678584.
Ma ukruszony górny kieł.
Ostatnio widziana 31.05.2015 na ulicy Czystej, ale teraz może być gdziekolwiek w Śródmieściu. Od tamtej pory nikt jej nie widział. Być może coś ją wystraszyło i pognała gdzieś przed siebie albo ktoś ją gdzieś zamknął, więc gdyby ktoś słyszał miauczenie kota to proszę o sprawdzenie. DLA ZNALAZCY PRZEWIDZIANA NAGRODA!!!

Ktokolwiek ją widział lub złapał bardzo proszę o kontakt pod numerem
507 525 433 lub 882 039 750

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon cze 08, 2015 11:48 przez Nestea90, łącznie edytowano 2 razy

Nestea90

Od: Pon cze 08, 2015 10:37

Post » Pon cze 08, 2015 11:12 Re: Zaginione-znalezione koty

Nestea90 pisze:Zaginęła kotka o imieniu Puma, cała bura, pręgowana, tylko końcówka ogona czarna, obroża czerwono-zielono-niebiesko-żółta (kolorowa) w poziome paski - może być niezbyt widoczna, ponieważ kotka ma gęste futro. Ma dwa lata, jest wysterylizowana. Zaczipowana, nr czipa - 967000009678584.
Ma ukruszony górny kieł.
Ostatnio widziana 31.05.2015 na ulicy Czystej, ale teraz może być gdziekolwiek w Śródmieściu. Od tamtej pory nikt jej nie widział. Być może coś ją wystraszyło i pognała gdzieś przed siebie albo ktoś ją gdzieś zamknął, więc gdyby ktoś słyszał miauczenie kota to proszę o sprawdzenie. DLA ZNALAZCY PRZEWIDZIANA NAGRODA!!!

Jakie miasto ??
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon cze 08, 2015 11:16 Re: Zaginione-znalezione koty

piotr568 pisze:
Nestea90 pisze:Zaginęła kotka o imieniu Puma, cała bura, pręgowana, tylko końcówka ogona czarna, obroża czerwono-zielono-niebiesko-żółta (kolorowa) w poziome paski - może być niezbyt widoczna, ponieważ kotka ma gęste futro. Ma dwa lata, jest wysterylizowana. Zaczipowana, nr czipa - 967000009678584.
Ma ukruszony górny kieł.

Jakie miasto ??

W bazie jest rejestracja krakowska.
Co oczywiście nie musi nic znaczyć...

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon cze 08, 2015 11:17 Re: Zaginione-znalezione koty

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon cze 08, 2015 11:44 Re: Zaginione-znalezione koty

Tak, z Krakowa, porozklejaliśmy już ogłoszenia, zgłosiliśmy do schroniska, umieśliliśmy ogłoszenia w internecie. Mam zamiar jeszcze dodrukować ogłoszenia kolorowe ze zdjęciami i rozkleić więcej

Nestea90

Od: Pon cze 08, 2015 10:37

Post » Śro cze 10, 2015 22:08 Re: Zaginione-znalezione koty

Obrazek

Rudzielec znaleziony w Krakowie. https://www.facebook.com/groups/ZaginioneKrakow/
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Czw cze 11, 2015 23:16 Re: Zaginione-znalezione koty

Warszawa, ul. Żytnia 15 (przy lecznicy wet.) ZAGINĘŁA kotka!!!
Dziś (11/06/2015) około godziny 15.00
Kicia cała bura, średniej wielkości, ma ok. 2-3 lat, jest sterylizowana. Jest w kompletnie nowym dla siebie miejscu (wczoraj została przygarnięta przez nową opiekunkę). Kicia jest domowa, może reagować na imię "Krysia", do człowieka jednak nie podchodzi.
Opiekunką kotki jest 15-latka, więc w przypadku znalezienia/namierzenia takiego kota w tamtej okolicy proszę o kontakt ze mną (tel. 506143042, polinda8@gmail.com).
Bardzo proszę o pilne rozglądanie się w okolicy, jeśli ktoś blisko mieszka lub korzysta z lecznicy AnimalWet. Kotka zwiała na parkingu pod lecznicą - może się kręcić w pobliżu.

Obrazek
Obrazek

https://www.facebook.com/mam.dosc.1/pos ... 2876941000
Bardzo proszę o udostępnianie, szczególnie w różnych warszawskich grupach.

Kotka została przygarnięta z tego ogłoszenia: http://olx.pl/oferta/oddam-kota-znalezi ... 4;promoted
Jak widać baaardzo nie ma kocina szczęścia :(

Na pytania, czemu kot był bez transporterka i pokrewne - nie odpowiadam. Za siebie :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro cze 17, 2015 8:02 Re: Zaginione-znalezione koty

Witajcie

Proszę o jakąkolwiek pomoc, radę, wsparcie...

3 dni temu moja kotka spadła z balkonu na 4 pietrze. Balkon osiatkowany, ale widać nie wystarczająco dokładnie, bo jakimś cudem się wydostała (mysle, ze linki nie były dostatecznie mocno dociagniete przy podlodze :( ). Sąsiedzi widzieli jak spada, ale nikt mi nie powiedział. My w domu byliśmy i sie zorientowalismy po godzinie, że kotki nie m. Z relacji sasiadów wiem, ze przeżyła upadek. Odeszła kawałek, chwile siedziala i gdzieś odeszła. Od tamtej pory nikt jej nie widział :(

Szukamy jej dwa trzy razy dziennie robią duży obchód po osiedlu, po okolicznych działkach. Wołamy i nic. Ogłoszenia wiszą dosłownie wszedzie, zanioslam je tez do schroniska, lecznic okolicznych. Kilka razy ktoś dzownił, ze widział kotkę, ale okazywalo sie, ze to nie ona :( Wczoraj także byłam w nocy na działkach ale było tak ciemno, ze nie jestem pewna czy to była ona, uciekała, nie dała mi podejść. Wziełam karmę wołałam, ale na nic, ostatecznie uciekła. Nie wiem co dalej już :( Dziś po pracy tam wróce, ale obawiam sie, ze jej w ręce nie złapię. W schornisku nie maja żywo-łapek. Jak ją złapać gdyby okazalo sie, ze to ona?

Jestem pomału podłamana. Myślę ciagle ile ona już dni nie jadła :( ile jej grozi rzeczy, jak zimno jej musi być w nocy :( nie wspomne o tym, ze moze byc ranna, konająca.

Ludzie sa strasznie życzliwi. Dzwonią. Sprawdzam każdy ślad.

Co dalej?

martolina1982

Od: Śro cze 17, 2015 7:49

Post » Śro cze 17, 2015 11:53 Re: Zaginione-znalezione koty

napisz ,skąd jesteś to może ktoś z twojej okolicy się odezwie .

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Śro cze 17, 2015 15:31 Re: Zaginione-znalezione koty

Wystawiaj regularnie jedzenie w miejscach, w których może przebywać. Jak się zorientuje, że zawsze stoi, będzie wracać. Musisz regularnie sprawdzać. Tu historia moich 6-tygodniowych poszukiwań kota Racucha. viewtopic.php?f=1&t=167171 Może znajdziesz podpowiedź, jak szukać. Powodzenia i trzymam mocno kciuki! Nie poddawaj się!!!

Ada5

Od: Pt sty 09, 2015 11:15

Post » Nie cze 21, 2015 20:12 Re: Zaginione-znalezione koty

18.06 w Warszawie, na Mokotowie, dokładniej na Stegnach (okolice ul. Portofino)
ZNALEZIONO KOTA

Kot ewidentnie oswojony, mruczy, łasi, przytula się.
Szarobury prążkowany kocur, z rudym noskiem i białymi skarpetkami na łapkach.
Jeżeli komuś zaginął, albo jeżeli ktoś z Was natknął się na ogłoszenie o zaginięciu podobnego kota proszę o kontakt.
Mój mail: karla.zarebska@gmail.com

Obrazek

KarlaZ

Od: Pt cze 19, 2015 22:59

Post » Śro cze 24, 2015 15:32 Re: Zaginione-znalezione koty

boże jak zazdroszcze (pozytywnie) znalezienia się kotki. wspaniale :) osiatkujcie szybko okno.

wasza historia jest podobna do mojej, bo nasza kotka spadła z 4 pietra z balkonu. mimo osiatkowania znalazła jakoś sposob. szukamy jej juz 11 dni! tracę nadzieję. telefon przestaje dzwonić :( mieliśmy kilka razy nadzieje, ale to nie była ona. nie wiem co jeszcze mogę zrobić.

martolina1982

Od: Śro cze 17, 2015 7:49

[poprzednia][następna]