Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 20, 2015 21:04 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Trzymamy kciuki, Łapki i Pazurki za bezproblemowa zmianę! (y)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Czw maja 21, 2015 7:26 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Dziękujemy za trzymanie i prosimy o jeszcze, bo przed nami wciąż sporo do zrobienia.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw maja 21, 2015 7:32 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

mb pisze:Dziękujemy za trzymanie i prosimy o jeszcze, bo przed nami wciąż sporo do zrobienia.

Są cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob maja 23, 2015 18:20 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Kilka zdjęć z ostatnich dni

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tu będziemy mieszkać - za tą pomarańczową ścianą:

Obrazek

Wejście do naszej klatki schodowej:

Obrazek

mb

Post » Wto maja 26, 2015 19:24 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Miejsce widać ładne do zamieszkania łał.

Kotki pewnie jeszcze nieświadome zmian, i chyba to już ostatnie dni na zielonej trawce.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro maja 27, 2015 8:12 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Nie podziewają się niczego, ale ta zielona trawka, to teraz tylko z nazwy: zimno, pada, wilgoć, ślimaki łażą masowo i koty nawet nie za bardzo chcą wychodzić.
Tak więc kotłujemy się tylko na tej małej powierzchni obecnego mieszkania. Na szczęście do przeprowadzki zostało 14 dni :D

Ale żeby nie było za dobrze, to pierwszy raz w moim życiu i chyba także w jej życiu, Tyśka zakłaczyła się na amen i gdy wrócę z pracy to jedziemy na sygnale do weta. i jeszcze zrobił się jej guzek na brzuszku.
A ja teraz absolutnie nie mogę wziąć urlopu i nie mam prawie wcale czasu, bo ciągle coś załatwiam.

mb

Post » Śro maja 27, 2015 8:22 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Zawsze tak jest, że ciągle coś i coś, bynajmniej tak jest u mnie, ale widzę, że też u Ciebie na nudę nie narzekasz.
Tysia powinna karmę Fibra jeść, ale łatwo powiedzieć, bo u mnie Sonia jej nie chce zbytnio jeść gdzie w jej przypadku powinna ją jeść obowiązkowo.

Marysiu, a o ile większe teraz będzie to nowe mieszkanie?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro maja 27, 2015 8:31 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Robiłam próby z RC Fibra - nikt nie chciał jej jeść.

Nowe mieszkanie będzie większe od obecnego o 10 m kw. Niby niewiele, ale mnie teraz te nowe 36 metrów wydaje się jak hala sportowa w porównaniu z tymi 25,75.
To jest jeden pokój z aneksem kuchennym, ale jego powierzchnia jest równa powierzchni całego dotychczasowego mieszkania. Poza tym jest duży hall, łazienka jest trochę większa od obecnej, a loggia ma 6 m kw.

mb

Post » Śro maja 27, 2015 18:52 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Nie było tak źle.
Tysia została zbadana - temperatura normalna, USG nie wykazało niczego specjalnego.
Dostala leki na miejscu i na wynos. W piątek mamy pokazać się wetowi raz jeszcze.

I prawdziwa sensacja :!:

W ciągu 2 miesięcy odchudzania Tysia schudła 90 dkg.
Było 6,90 kg.
Jest 6,0 kg :D

mb

Post » Czw maja 28, 2015 7:20 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

A widzisz, strach ma wielkie oczy.
No to ładnie Tysia schudła, powolutku do przodu. :201461 :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw maja 28, 2015 7:35 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Na razie jest niespecjalnie.
Tysia właśnie wylądowała w lecznicy pod kroplówką.

mb

Post » Czw maja 28, 2015 7:46 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

mb pisze:Na razie jest niespecjalnie.
Tysia właśnie wylądowała w lecznicy pod kroplówką.

Co jej się stało? :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw maja 28, 2015 8:13 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Kłaczki utkwiły jej na początku przewodu pokarmowego. Nie może jeść ani pić, wszystko zwraca. Kupki też nie robi, ale jej tam nie ma wiele.

mb

Post » Czw maja 28, 2015 15:32 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Rany, że też zawsze musi się coś dziać! Co z Tysią?

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Czw maja 28, 2015 16:04 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Wróciłyśmy.
Tysia miała jeszcze zrobiony RTG. To badanie pokazało, że w przewodzie pokarmowym nie ma nic, poza małą kupką, która zresztą została zrobiona po powrocie do domu, dzięki czopkowi.

Wyszło na to, że Tyśka miała tak podrażniony żołądek przez to wymiotowanie, że już nic nie przyswajała.
Ma zostawiony wenflon w łapce, na wypadek, gdyby coś się działo.
Jeśli wszystko wróci do normy, to w sobotę pojedziemy usunąć wenflon.

Biedna Tyśka chyba sobie skojarzyła tę klatkę, w której miała podawaną kroplówkę, ze schroniskową kwarantanną, bo gdy zobaczyła, że ją tam zostawiam i odchodzę, to w oczach miała zgrozę i niemy krzyk.
A jak wróciłam i mnie zobaczyła, to zaczęła mruczeć, biedactwo.

A ja, dzięki temu wszystkiemu, przespałam w nocy aż :wink: całe 3 godziny i musiałam wziąć urlop.

mb

[poprzednia][następna]