Kotka z 5 maluchami.Kacperek,Franuś, Morusek - FIP [']['][']

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 20, 2015 20:16 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

:ok: Klusie-pijawki slodkie a mamunia przesliczny dzieciak jeszcze. Nawet nie wie, ile miala szczescia, ze trafila w tak wspaniale rece :ok: :1luvu:
:ok: :ok: Za mamunie i jej malenstwa :201461
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro maja 20, 2015 21:06 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Holly...
jak Holly Golightly, ta w sniadaniu u Tiffaniego:
dziewczyna poszukujaca prawdziwej milosci, pozornie pusta i puszczalska a tak naprawde natykajaca sie na "zlamasow".
oczywiscie w filmie jest HAPPY End...Holly spotyka tego wlasciwego, kochajacego czlowieka :D

Trzymam kciuki za zdrowie mamusi, mam nadzieje ze to chwilowe...

edit: przejezyczenie
Ostatnio edytowano Czw maja 21, 2015 12:11 przez Rakea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro maja 20, 2015 21:34 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Albo Heppi.
Aniu wiem, że wiesz ale i tak napiszę. Jest całkiem normalne, że kicia choruje. Młoda, źle karmiona, ciąża... O stresie nie wspomnę. Rozkleiła się. Oby dzieci karmiła to jakoś musi być.
Zawsze prowadzę zeszyty dla maluchów. Nie maluchów też. Ale dzieci są ważne szczególnie. Co dzień zapisuję wagę. Jak zachowują się i takie tam. Jeśli karmię ja to i to bazgram. Panikara jestem i tyle.
Wielkie kciuki dla rodzinki!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 21, 2015 7:31 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Cindy pisze: :ok: Klusie-pijawki slodkie a mamunia przesliczny dzieciak jeszcze. Nawet nie wie, ile miala szczescia, ze trafila w tak wspaniale rece :ok: :1luvu:
:ok: :ok: Za mamunie i jej malenstwa :201461

A jak się klusie drą w nocy :strach: gdy matka wychodzi z posłanka. :wink:

Myślę, że imię Holli-Hollisia jest do zaakceptowania. :cat3:

ASK@ pisze:Albo Heppi.
Aniu wiem, że wiesz ale i tak napiszę. Jest całkiem normalne, że kicia choruje. Młoda, źle karmiona, ciąża... O stresie nie wspomnę. Rozkleiła się. Oby dzieci karmiła to jakoś musi być.

Dzieci karmi bo wiszą u cyca cały czas z małymi przerwami na odpoczynek.
W nocy nie chciała jeść, rano też nie, musiałam sposobem ją zmusić i zjadła Bozity z suchą RC kitten.
Zrobiła też kupkę ale kurde rzadką, po karmie?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw maja 21, 2015 7:42 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Niektóre tak mają po Bozicie. Nie mam o niej najlepszego zdania.

moguncja

Od: Wto lip 01, 2008 10:52

Post » Czw maja 21, 2015 9:41 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Dzień dobry Kocia Rodzinko :201461 :201461 :201461

ser_Kociątko pisze:Ja mogę kociątka z mamą pod swój dach na tymczas przygarnąć, ale wtedy prosiłabym o jakiś grosik wsparcia na jedzonko :) Oczywiście wszelkie rozliczenie tutaj zamieszczę :)

ser_Kociątko jesteś suuuuper :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Fajnie, że zaproponowałaś, nawet jeśli Ania przez noc się w kociątkach zakochała :D
Od razu raźniej, że na świecie jest więcej takich ludzi :201494 :201494 :201494

I jeszcze o imieniu- może Daisy?

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Czw maja 21, 2015 10:36 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

[quote="Anna61] Zrobiła też kupkę ale kurde rzadką, po karmie?[/quote]

Może rzadka być po zjedzonych łożyskach ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw maja 21, 2015 10:46 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Anna61 pisze:A jak się klusie drą w nocy :strach: gdy matka wychodzi z posłanka. :wink:

No tak :lol: ale umiejętność takiego wrzasku trzem z mojej szóstki uratowała życie. Dzięki temu zostały znalezione.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw maja 21, 2015 13:36 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Baltimoore pisze:Dzień dobry Kocia Rodzinko :201461 :201461 :201461

ser_Kociątko pisze:Ja mogę kociątka z mamą pod swój dach na tymczas przygarnąć, ale wtedy prosiłabym o jakiś grosik wsparcia na jedzonko :) Oczywiście wszelkie rozliczenie tutaj zamieszczę :)

ser_Kociątko jesteś suuuuper :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Fajnie, że zaproponowałaś, nawet jeśli Ania przez noc się w kociątkach zakochała :D
Od razu raźniej, że na świecie jest więcej takich ludzi :201494 :201494 :201494

I jeszcze o imieniu- może Daisy?

Dziękuję bardzo za słowa uznania :), aż się zarumieniłam :D
ser_Kociątko

Post » Czw maja 21, 2015 19:34 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

moguncja pisze:Niektóre tak mają po Bozicie. Nie mam o niej najlepszego zdania.

Chyba po Bozicie bo na południe też miała rozwolnienie.

Po obiedzie wmusiłam w nią gotowanego kurczaka a wieczorem tylko suchego RC Kitten.
Sama nie chce jeść i pić, oszaleć idzie, a tu 5 głodomorków jest do wykarmienia.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw maja 21, 2015 19:43 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Jest chora i tyle. Dopóki leki nie za działają tak będzie. U nas Bizita sprawdziła się. Nie mieszaj jej pokarmu bo żołądek i tak ledwo dyszy. Jak opanuje chorobę to wszystko się ułoży. Może zamiast mleka conve jej dawać.
Wet nie dał nic p.zapalnego/bolowego?
Wiem, karmi ale jak nie zacznie jeść to marnie będzie. A jednorazowa dawka dzieciom nie zaszkodzi.
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 21, 2015 20:34 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

ASK@ pisze: Może zamiast mleka conve jej dawać.
Wet nie dał nic p.zapalnego/bolowego?

Właśnie źle się poczuła po tym convie jak jej dałam. Wcześniej piła śmietankę z wodą i nic jej nie było, ale to był zbyt krótki czas u mnie aby stwierdzić od czego i co jest przyczyną jej stanu pomijając wszystko to co związane jest z jej porodem, bezdomnością i niedożywieniem.

Nasza panienka po za tym nieźle sobie radzi, zwiedza pokoik i chodzi po szafach. :wink:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw maja 21, 2015 20:58 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Aniu, ty jesteś na miejscu i widzisz co się dzieje. Nie jest łatwiej tobie.
Każdy przypadek jest inny bo kot jest inny. Będzie dobrze bo musi. Nie po to kot trafił na ciebie.
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 21, 2015 22:02 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Trzymam kciuki, żeby Kiciusia zaczęła jeść :201461

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pt maja 22, 2015 5:55 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Baltimoore pisze:Trzymam kciuki, żeby Kiciusia zaczęła jeść :201461
Mo mie chce dalej jeść.
Do tego kuweta i podłoga była rzadkiej kupce.
O godzinie 8 jak tylko otworzą lecznicę jadę z nią do lekarza.

katarzyna1207 pisze:Może rzadka być po zjedzonych łożyskach ...

Nie wiedziałam. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]