Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 18, 2015 12:14 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Klaudia jakie emocje :) Spokojniej, spokojniej :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon maja 18, 2015 12:25 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon maja 18, 2015 13:36 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

kalair pisze:Hej Kochane poniedziałkowo ! Jak tam u was pogoda dzisiaj? :D
Widzę fajny dzionek wczoraj spędziłaś :D super, czytasz już? :P

Nie czytam :) Załatwiam sprawy firmowe :D Wpierw praca ;) Zresztą ja tak mam, że jak mam fajną książkę to jej nie czytam, bo przedłużam ten przyjemny moment posiadania fajnej książki ;p a jak przeczytam to po tajemnicy i na półkę ;p Co nie znaczy, że nie będę czytać - może wieczorkiem :)

Sihaja pisze:Klaudia jakie emocje :) Spokojniej, spokojniej :)

Emocje? Gdzie? :roll: 8) Debata kolejna w czwartek - portale mówią, że teraz musi jeden kandydat na urząd prezydenta znokautować drugiego kandydata, aby była jasność - boszeeeeeeeee to mają sobie dać po mordach? Dziennikarzyny powinny brać leki na uspokojenie, bo to co wypisują to już zwyczajna żądza krwi. I to jest państwo cywilizowane...

aannee99 pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Miło Cię widzieć Aniu :)

Po ustaleniu nowych faktów dot. naszej firmy okazuje się, że teraz co miesiąc będziemy oddawać kilkaset złotych podatku dochodowego do Skarbu Państwa. Pieniądze te idą w kosmos lub w koryto urzędujących, jest to tzw. haracz za możliwość pracy w tym kraju. W związku z czym - pospinałam wszystko do kupy i wychodzi mi, że teraz jest dokładnie ten czas, kiedy musimy kupić auto, aby mieć większe koszty. I to w trybie pilnym, bo w następnym miesiącu znowu będzie trzeba zapłacić dochodowy, a te pieniądze mogłyby iść w ratę za samochód i byłoby o tyle samo mniej w portfelu, ale choć auto było by do tego jako bonus :) Obecnie jeździmy 20 letnim fordem mondeo, którego to bardzo kocham i nie chcę się rozstawać :placz: Teraz też w końcu nadszedł ten czas, kiedy zwyczajnie opłaca mi się wynająć lokal na studio :) Także idą zmiany :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon maja 18, 2015 22:06 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Cywilizacji w tym państwie to ja nie wiedze . A jakby sobie dali po razie ... :twisted:
Igrzyst chcę ! W telewizji na debacie ! :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto maja 19, 2015 10:02 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Hej :)
Dziś kolejny piękny dzień z serii wizyta u dentysty - ciąg dalszy kanałowe :/

Wczoraj znaleźliśmy dwa auta, które nam się podobają najbardziej - jest to ford fusion:
Obrazek
To jest autentyczne zdjęcie tego, który tam stał - taki niebieski jest NAJPIĘKNIEJSZY, trochę terenowy, duuuuży, tego tu nie widać, dla tego auta zrobiłabym prawo jazdy!!! :D Ten ma 10 l. a prezentuje się doskonale, ponadczasowo, jest totalnie w moim guście!

A ten zaś spodobał się M. ford fokus:
Obrazek
Dokładnie taki sam tam stał :D Full wypas w środku, też 10 lat i M. oczy błyszczały, on się już widział, jak jedzie taką błyszczącą czarną limuzyną ;p mówi to jest klasa wyżej :D To auto jest duże i wysokie.

A potem każdy z nas głowkował i odezwaliśmy się, że możemy wziąć ten który podobał się drugiemu :D Co za zgodność :) Niestety mój fusion jest na disel i w środku już widać, że ma 10 lat. Ale są w sieci oferty w lepszym stanie, czy też ciut młodsze. Za to ten Fokus był droższy niż inne oglądane w sieci auta, ale w świetnym stanie. Na razie musimy iść na kompromis, bo nie mamy kasy całej na auto a kredytu brać nie zamierzam wysokiego. Więc na razie takie 10-7letnie auto możemy sobie kupić. W każdym razie Fordy są przepiękne <3 Oboje się z tym zgadzamy :) Kupię kiedyś Fusiona dla siebie, może w przyszłym roku pójdę ponownie na prawko :)

klaudiafj

Post » Wto maja 19, 2015 12:04 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Fordy są przepiękne, zgadzam się całkowicie! :ok: :ok:

Doberek wtorkowo Kochane! Lato mamy chyba?.. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto maja 19, 2015 16:31 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Taak lato :) Nie lubię lata ;p Dziś nawet pogrzmiało, ale jak zwykle pięć razy i koniec, po burzy :)

Marysia i Kitusia pozdrawiają :) Oglądają burzę:
Obrazek

klaudiafj

Post » Wto maja 19, 2015 16:47 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Dziewczynki się grzmotów nie boją? Kretki wcale a wcale, podziwiają z reguły. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto maja 19, 2015 18:16 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Chyba nie boją, bo od razu powychodziły z kątów ;)

klaudiafj

Post » Wto maja 19, 2015 20:17 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Cześć Klaudia :mrgreen:
Śliczne te Twoje dziewczyny, uwielbiam patrzeć na nie :1luvu:
Błagam nie Fusion :| plastikowe strasznie,taka mydelniczka :lol: natomiast focus przepiękny :1luvu: tez chcieliśmy Focusa z 2012 roku w kombi - zakochalam się w nim, ale jednak moje serce bije bardziej do francuskich aut :ok: trzymam kciuki za dokonanie prawidłowego wyboru :ok:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto maja 19, 2015 21:31 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Fusion właśnie skradł moje serce :) I nie był plastikowy, nie wiem co masz na myśli - taki sam jak fokus ale inaczej zbudowany. My chcemy hatchback :)

klaudiafj

Post » Wto maja 19, 2015 21:58 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Mnie też się fusion podoba :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro maja 20, 2015 5:42 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Zapytaj Kitusi i Marysi ktory im sie podoba :1luvu: :201461 :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro maja 20, 2015 8:43 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Klaudia nie myśleliście , zeby kupić samochód w leasingu na firmę, raty w całości możesz wrzucić w koszty i będziesz płacić mniejsze podatki
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro maja 20, 2015 11:14 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Mireczko nie mamy kasy na leasing. A auto tak czy siak możemy wrzucić w podatki i właśnie o to chodzi. Leasing jest za drogi i dotyczy nowszych, dużo droższych samochodów, a na razie jesteśmy na początku nowej drogi i nie możemy się pakować w kolejne raty i zobowiązania, gdyż wszystko jest niepewne i świeże. Tak naprawdę to pierwsze auto, które będzie kupował m. - wcześniej mieliśmy trzy samochody w spadku. Na razie zbieramy gotówkę na niego, ale sprawa z podatkami wyszła dopiero teraz i to trochę powoduje, że musimy przyspieszyć z kupnem przed zakończeniem ubezpieczenia naszego mondeo.
Więc wymyśliłam, że na dzień dzisiejszy kupimy auto tańsze tak, żeby bez wyrzeczeń się obyło, a za rok czy dwa wymienimy na droższe. Do podatku myślę, że wkrótce dołączą koszty za studio.
Teraz nastał taki czas, że nam się wręcz opłaca kupić auto i wynająć studio :)

Martuś koty to by nie chciały żadnego, albo każde bo i tak zasyfią sierścią :D Nasze mondeo (bo mamy 20 letnie mondeo) to wyglądało jak bym miała taką narzutę futrzastą po ostatniej wizycie u weta ;p
Nowe Mondeo jak jedzie ulicą to klękajcie narody :D Fordy są przepiękne :D Ale mondeo jest bardzo długie a na dwie osoby niepotrzebne takie długie :) Kombi na razie nie planuję ;)

Basiu :piwa: dla Fusiona tego, któremu zrobiłam zdjęcie, zrobiłabym prawo jazdy 8) nosz zabujałam się na amen :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ale to dopiero widać jak się przy nim stoi jaki jest piękny, duży, terenowy prawie, ale jednocześnie zgrabny i ponadczasowy :D

klaudiafj

[poprzednia][następna]