Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 08, 2015 19:22 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

mir.ka pisze:dzisiaj mijają trzy tygodnie jak Fuksik jest z nami :D
ma już cztery tygodnie i bardzo się zmienił przez ten czas :D
fotki z dzisiejszego dnia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Normalnie już prawie kot z niego :mrgreen:
Cudny lilak - aż czuję jego zapach. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt maja 08, 2015 23:13 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

O ja cie pierdu :1luvu: jaki cukierek :1luvu:
Śliczny, ale odwalilas mamo kawał dobrej roboty!! :flowerkitty:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob maja 09, 2015 9:33 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Obrazek

Obrazek

Obrazek

O rany jaki tuptuś z niego :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mireczko na pewno szybko znajdzie się domek dla maluszka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob maja 09, 2015 10:30 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

to na pewno :D
mamy nadzieje ze będzie to taki domek, który pokaże czasami Nam zdjęcia Fuksika :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob maja 09, 2015 11:49 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Hej Kochana :) :1luvu:

Nadrobiłam wszystkie zaległości i mina Prezesowej świetna :ok: Jednak śmiem twierdzić, że to nic nadzwyczajnego, zazwyczaj wygląda jakby się fochała i wszędzie chodzi swoimi ścieżkami i kontroluje - głownie sprawy ogródka, co potem widać na jej futerku, prawda? :)
Fuksik jest nie do poznania! Śliczny maluszek, ale jaki biedny u tego weta :( Pewnie płakał, co? Jak przebiła mu wetka skórę na wylot to mogła sobie darować resztę tego dnia, biedny cierpiał i nie wiedział dlaczego :( Czy ten chip boli i czy czuć go pod palcem?
Maluszek bawi się już troszkę? Taką ma minkę zawsze zagubioną... ale już faktycznie wygląda jak kotek :) Zaraz poszukam czegoś dla niego w sklepie :)
Toficzek nie wygląda na takiego co by z misek zlizywał - ale Gosia chyba napisała, albo Ty, że wszystkie chłopy takie same - więc potwierdzam - Maciuś też taki był! Swoje opędzlował tak szybko, że potrafił się ... wiadomo, a potem tupał nad głową Kitusi niecierpliwie, aż ta skończy i zostawi resztki na talerzu ;p
Elenka, kto by pomyślał, że to taka córeczka tatusia :)

Kwiatów masz całe mnóstwo, gdzieś pytałam czy masz 20 sadzonek róż, czy 20 odmian róż w ogrodzie?
Super mieć tyle kwiatów i patrzeć jak kwitną. Masz mszyce? Bez ledwo zakwitnie a już jest cały w mszycach zawsze :/ Nie wiem czemu, skąd to się bierze... A przeszkadza mi to, bo ja lubię herbatę z bzu - w dzieciństwie babcia mi taką parzyła - piłaś? Kwiaty bzu trzeba zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem 5 min, wtedy można pić. Kwiaty bzu też maczają w cieście naleśnikowym i smażą, oprószają cukrem pudrem, dodają kapkę dżemu i taki deser serwują w dobrych restauracjach.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob maja 09, 2015 12:21 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Gosiagosia pisze:
agusialublin pisze:
mir.ka pisze:taki jestem duży chłopak :D
Obrazek

jaki z ciebie słodki niunio :201461 :201461

Śliczny chłopak i jaki już duży. Nie dziwię się że pozostałe futra są zazdrosne. :kotek: :201461

moje na każde małe tak reagują, początkowo ignorują ,a później widać ,że są złe ich obecnością w domu, jak małe już zostaną wyadoptowane to widać po nich pełnię szczęścia :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob maja 09, 2015 12:23 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

barbarados pisze::201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
dzięki Basiu za przesyłkę, teraz mam zapas na dłuższy czas :D
choć Fuksik wyjątkowo jedzie od początku na jednym smoku, jeszcze go nie pogryzł :)
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob maja 09, 2015 12:24 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

MaryLux pisze:Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Sob maja 09, 2015 12:25 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Ewa L. pisze:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Normalnie już prawie kot z niego :mrgreen:
Cudny lilak - aż czuję jego zapach. :1luvu:

szczególnie wieczorem mocno się rozchodzi :)
mam w ogródku żółty ale nie pachnie tak mocno jak ten
Obrazek

mir.ka

Post » Sob maja 09, 2015 12:28 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Moli25 pisze:O ja cie pierdu :1luvu: jaki cukierek :1luvu:
Śliczny, ale odwalilas mamo kawał dobrej roboty!! :flowerkitty:

masz rację z tą "mamą" , bo mały tak mnie traktuje, nie wiem czy to jest tak do końca dobre, bo owszem ważny jest kontakt z człowiekiem ,zeby w przyszłości nie dziczył, ale on ucieka przed przedstawicielami swojego gatunku i tuli się do mnie
Obrazek

mir.ka

Post » Sob maja 09, 2015 12:31 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Miraclle pisze:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

O rany jaki tuptuś z niego :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mireczko na pewno szybko znajdzie się domek dla maluszka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

już za miesiąc , po szczepieniach ,trzeba mu będzie szukać domku :(
trzeba go jeszcze nauczyć jeść, bo jak na razie nadal butla, choć juz próbuję z innym jedzeniem , ale bez efektu :(
Obrazek

mir.ka

Post » Sob maja 09, 2015 12:44 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

klaudiafj pisze:Hej Kochana :) :1luvu:

Nadrobiłam wszystkie zaległości i mina Prezesowej świetna :ok: Jednak śmiem twierdzić, że to nic nadzwyczajnego, zazwyczaj wygląda jakby się fochała i wszędzie chodzi swoimi ścieżkami i kontroluje - głownie sprawy ogródka, co potem widać na jej futerku, prawda? :)
Fuksik jest nie do poznania! Śliczny maluszek, ale jaki biedny u tego weta :( Pewnie płakał, co? Jak przebiła mu wetka skórę na wylot to mogła sobie darować resztę tego dnia, biedny cierpiał i nie wiedział dlaczego :( Czy ten chip boli i czy czuć go pod palcem?
Maluszek bawi się już troszkę? Taką ma minkę zawsze zagubioną... ale już faktycznie wygląda jak kotek :) Zaraz poszukam czegoś dla niego w sklepie :)
Toficzek nie wygląda na takiego co by z misek zlizywał - ale Gosia chyba napisała, albo Ty, że wszystkie chłopy takie same - więc potwierdzam - Maciuś też taki był! Swoje opędzlował tak szybko, że potrafił się ... wiadomo, a potem tupał nad głową Kitusi niecierpliwie, aż ta skończy i zostawi resztki na talerzu ;p
Elenka, kto by pomyślał, że to taka córeczka tatusia :)

Kwiatów masz całe mnóstwo, gdzieś pytałam czy masz 20 sadzonek róż, czy 20 odmian róż w ogrodzie?
Super mieć tyle kwiatów i patrzeć jak kwitną. Masz mszyce? Bez ledwo zakwitnie a już jest cały w mszycach zawsze :/ Nie wiem czemu, skąd to się bierze... A przeszkadza mi to, bo ja lubię herbatę z bzu - w dzieciństwie babcia mi taką parzyła - piłaś? Kwiaty bzu trzeba zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem 5 min, wtedy można pić. Kwiaty bzu też maczają w cieście naleśnikowym i smażą, oprószają cukrem pudrem, dodają kapkę dżemu i taki deser serwują w dobrych restauracjach.

witaj Klauduś :1luvu:

masz racje co do Rudzi, ona zawsze była indywidualistką i pozwala tylko na to na co ma ochotę, inaczej chodzi zła i obrażona, z tymi swoimi minami :lol:

czipowanie to tak jak zastrzyk tylko trochę grubszą igłą to ból chyba jest tylko chwilowy jak przy zastrzyku, jest pod skórą i prawie nie wyczuwalny
Fuksik juz zaczyna się trochę bawić , swoimi łapkami jak jest w klatce i piłeczka ,którą ma tam powieszoną, juz kilka razy ją słyszałam bo jest z kulka w środku
jest ciekawski, już nie przesypia całego dnia

o róże pytałaś u Gosi i tam Ci odpowiedziałam - 20 szt to mam różaneczników, każdy inny, a róż 30 krzaków, też różnych, w różnych kolorach
na mszyce kupuję taki preparat długo działający, praktycznie wystarczy spryskać raz na początku sezonu , wnika w głąb rośliny i rozchodzi się z sokami, nie jest szkodliwy
na bzie nie miałam nigdy mszyc, moge krzaczki jeszcze za małe , zeby uzyskać z nich kwiaty do picia, nigdy czegos takiego nie próbowałam, i smażonych w cieście naleśnikowym też, nawet nie wiedziałam ,ze te kwiaty też tak mozna jeść, słyszałam tylko kwiatach czarnego bzu
Obrazek

mir.ka

Post » Sob maja 09, 2015 12:51 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

wczoraj wieczorem chciałam zostawić Fuksikowi na noc namoczone suche jedzenie, bo trzeba już go powoli przestawiać, otworzyłam paczkę Hillsa i rude jak poczuły to jedzenie to oszalały , dałam im po kilka ziarenek i nie mogłam sobie z nimi poradzić takie było dobre i mam dać więcej 8O
musiałam schować wysoko otwartą paczkę, a one biegały po domu i szukały 8O
Tofik nawet zagladał małemu do klatki 8O
muszę chyba kupić paczkę dla dorosłych i sprawdzić czy będzie dla nich równie smaczne :)
maly jak na razie nie zjadł tego bo mu dałam, dostał też trochę gotowanego kurczaka, ale też nie ma ochoty, nadal butla, z miski mleka też nie chce pić :(
Obrazek

mir.ka

Post » Sob maja 09, 2015 12:55 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Właśnie przeczytałam u Gosi :) To poczytaj o kwiatach białego bzu i spróbuj któregoś dnia :) Szkoda byłoby nie skosztować.
A bez pięknie pachnie, musisz w ogóle teraz mieć niesamowite zapachy, co? Najlepsze i odurzające przed deszczem? :)

Malutki się nauczy jeść, ale jak chce butle to niech je. Sam wie najlepiej co mu pasuje :) Niesamowite z tym hillsem - może małego polubią jak u niego będzie hills :D A jakie suche dajesz kotkom? Może faktycznie niech dostają teraz Hills, moim też smakuje :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob maja 09, 2015 13:38 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Fuksik jest cudowny. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Może to jeszcze nie czas u marnego na suche ??? Pewnie jeszcze trochę czasu potrzebuje by sie do innego jedzonka przekonać :)
Miłej soboty życzę :ok: :201461 :201461 :201461 :201461
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

[poprzednia][następna]