[*] Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 08, 2015 12:01 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

A, już wiem... ja popatrzyłam na tabletki o tej największej dawce, nie zauwazyłam, że ceny będą się różnić :roll: :oops: to rzeczywiście ta dawka (która jest odpowiednia) jest tańsza i możemy sobie na nią pozwolić!
„Oswoić” znaczy „stworzyć więzy”.Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś. Jeśli mnie oswoisz, ty będziesz dla mnie jedyny na świecie i ja będę dla ciebie jedyny na świecie."

Cycuś [*] 11.01.15- zaginął , Horacy [*] 29.03.15- FIP , Presia [*] 11.06.2016 - FIP i kocia białaczka, Julian [*] 20.08.21 - rak wątroby

Horek

Od: Pt mar 20, 2015 10:18

Post » Pt maja 08, 2015 15:49 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

Julian jest z nami!

Obcięliśmy u weta pazurki.
Na jutro umówiliśmy się u weta na zrobienie morfologii i biochemii. I jutro też dobierzemy jakieś uspokajające preparaty dla Juliana.
Odesparowaliśmy go. Dostał pokój z łóżkiem i mnóstwem poduszek :lol: ma miseczkę z wodą, karmę, kuwetę i legowisko.
No i ma dwa duże okna do patrzenia na świat.
Przenoszę zapachy z kota na kota.
Tym razem musi się udać! :ok:
„Oswoić” znaczy „stworzyć więzy”.Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś. Jeśli mnie oswoisz, ty będziesz dla mnie jedyny na świecie i ja będę dla ciebie jedyny na świecie."

Cycuś [*] 11.01.15- zaginął , Horacy [*] 29.03.15- FIP , Presia [*] 11.06.2016 - FIP i kocia białaczka, Julian [*] 20.08.21 - rak wątroby

Horek

Post » Pt maja 08, 2015 16:03 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

Horek pisze:A, już wiem... ja popatrzyłam na tabletki o tej największej dawce, nie zauwazyłam, że ceny będą się różnić :roll: :oops: to rzeczywiście ta dawka (która jest odpowiednia) jest tańsza i możemy sobie na nią pozwolić!

Te duże dawki, to raczej nie na kotka :-)

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pt maja 08, 2015 16:20 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

Gatiko- no wiem, wiem :D po prostu nie zauważyłam, że tam są podane dawki dla odpowiednich ilości kg. Tak zerknęłam i zobaczyłam cenę 62zł i się przeraziłam :)

Wet powiedział, że na jutro coś spróbuje dobrać, co by było najlepsze. Mówił, że Kalmvet nie jest najlepszym wyborem. Zaproponował też, że Julkowi można podawać karmę, która ma działanie uspokajające. Podobno po dłuższym zastosowaniu są efekty.

Julian miauczy w pokoju, ale musimy to przetrzymać. Mamy w drzwiach szklane szybki więc możemy podglądać co kociak robi. Byłam go wygłaskać , bardzo barankował. Chyba pamięta, że tu jest jego dom.

Horek

Post » Pt maja 08, 2015 16:25 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

:mrgreen: Można się pomylić , ja sama wprowadziłam sie w błąd , az w końcu sie wkurzylam, bo wydawało mi się,ze raz widziałam jakąs "normalną " cenę,a za jakiś czas znowu wygórowaną. Na spokojnie poszukałam i się wydało w czym tkwi problem :ok:

gatiko

Post » Pt maja 08, 2015 17:32 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

Kciuki trzymam za Julka i za dobrą asymilację z Presią :ok: :ok: :ok: :D
Fajnie, że się udało zabrać go ze schronu bez problemów :201461
Oby teraz było dobrze i tylko dobrze :ok: :ok: :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt maja 08, 2015 17:55 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

Na spokój trzeba. Przestanie drzec ryja. My robimy i sobie separację. Tz śpi z nowa/nowym ja z resztą. Lub odwrotnie. Przemieszanie zapachów jest ważne. Zmieniamy kocyki, kuwetki, zabawki... Pozwalamy wywachac do upadłego nasze ciuchy, nie myjemy rąk tylko na przemiennie glaszczemy. Kładę swetry nasze, bluzy czy reczniki u kotów. Często koty zasypiają na nich. Też wymieniamy kotom. Nie odkurzamy chaty. Wiem Julian nie słyszy ale Persia może się boi. Nie wprowadzamy więc stresujacej cholery. Wiem, głupie, ale pomaga kotom. Mnie nie szkodzi. Potem na przemiennie wypuszczamy koty. Zamknięty rezydent jest a nowa sztuka łazi. I odwrotnie potem. Nie trzeba się spieszyć. Serce do wora.
Wiem, że łatwe nie jest. U nas mąż często łamie się. Niestety znika wtedy na całe godziny bo zabawia gościa.
Dużo czasu trzeba rezydentce poświęcić. Koniecznie. Zgascie swoje emocje bo na koty działają. Ma to odbicie w relacjach.
Zauważ na co reaguje Julek. Może walniecie szbkie w podłogę działa na niego?
Laserek i wędka są doskonale w momencie gdy dwa koty zaczynają się spotykać. Teraz już baw się tak każdym z nich. To pozwala włączyć się obu do zabawy nie dotykając się za bardzo.
Powodzenia
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 08, 2015 17:59 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

Horek pisze:Julian jest z nami!

Obcięliśmy u weta pazurki.
Na jutro umówiliśmy się u weta na zrobienie morfologii i biochemii. I jutro też dobierzemy jakieś uspokajające preparaty dla Juliana.
Odesparowaliśmy go. Dostał pokój z łóżkiem i mnóstwem poduszek :lol: ma miseczkę z wodą, karmę, kuwetę i legowisko.
No i ma dwa duże okna do patrzenia na świat.
Przenoszę zapachy z kota na kota.
Tym razem musi się udać! :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt maja 08, 2015 18:02 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

Dzięki Dziewczyny! Za rady i kciuki!

Ask@, a powiedz mi, jak w ogóle wygląda prowadzenie takiego domu tymczasowego? Przepraszam, że pytam, ale jestem bardzo ciekawa. Nigdy nie miałam z czymś takim do czynienia (i nie zamierzam, bo za bardzo się przywiązuję), ale pytam z ciekawości. Ile macie kotków? I to jest jakoś prawie regulowane czy na zasadzie wolontariatu? Widzę, że masz bardzo duże doświadczenie w tej kwestii. Tym bardziej mi głupio, że wcześniej nie posłuchałam Twoich rad odnośnie izolacji. Teraz już grzecznie słucham :smokin: :201494

Horek

Post » Pt maja 08, 2015 18:16 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

Poczytałam i... trzymam mocno kciuki,żeby było dobrze :201461

gatiko

Post » Pt maja 08, 2015 18:27 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

Oby się udało...
U mnie krople Bacha się nie sprawdziły.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt maja 08, 2015 18:53 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

Super! :D
Mam nadzieję, że się uda!!!
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt maja 08, 2015 19:44 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

Też trzymam :ok:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Pt maja 08, 2015 19:52 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

Horek pisze:Dzięki Dziewczyny! Za rady i kciuki!

Ask@, a powiedz mi, jak w ogóle wygląda prowadzenie takiego domu tymczasowego? Przepraszam, że pytam, ale jestem bardzo ciekawa. Nigdy nie miałam z czymś takim do czynienia (i nie zamierzam, bo za bardzo się przywiązuję), ale pytam z ciekawości. Ile macie kotków? I to jest jakoś prawie regulowane czy na zasadzie wolontariatu? Widzę, że masz bardzo duże doświadczenie w tej kwestii. Tym bardziej mi głupio, że wcześniej nie posłuchałam Twoich rad odnośnie izolacji. Teraz już grzecznie słucham :smokin: :201494

Zadzwoń to pogadamy, jeśli chcesz pogadać.
Dużo by pisać o nas. Zapraszam na wątek.
Dzwoń jeśli masz problem. Lub zwyczajnie musisz wygadać się. Wiem ajkie to ważne.
Mój numer jest na moim wątku i w ogłoszeniach.
To białe , małe cudo w banerku to Salem-głucholec.
Mąż i córka odłowili rodzinkę (mam + 5 malców) .

DT nie są "instytucjami" jakimiś prawnie uregulowanymi. To pełny wolontariat. W każdym zakresie.

Nie przepraszaj bo nie ma za co.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 08, 2015 23:10 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka i Julian -różnooki książ

Cały czas Was czytam,wszystko śledzę i oglądam dokładnie :oops:
Nie udzielam sie bo sie nie znam
Ale cieszę sie ze próby drugiej :201413 :201419 :201419 :201419
Mocne kciuki,bardzo mocne :ok:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

[poprzednia][następna]