Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 06, 2015 7:11 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Przypomniałam sobie, że można kupić specjalny żwirek do pobierania kocich siuśków. On nie wchłania moczu, więc po wizycie kota w kuwetce wystarczy tylko zebrać siuśki z dna kuwety, spod żwirku.
Chyba jest w którymś sklepie internetowym... Tylko w którym? :20147
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro maja 06, 2015 9:07 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Hej Dziewczynki :)
Piękna dziś podoba - szaro, buro, deszcz pada, lubię taką pogodę :)

O żwirku nie wiedziałam, fajnie że teraz tyle tego wymyślają :) Właśnie siedziałam na tojlecie i Kitusia na swoim - do pustej kuwety popatrzyła i drapła i nasiusiała do tej ze żwirkiem. Ona pupkę ustawia niziutko nad żwirkiem, nie wiem jak ja mam tam coś podłożyć, bo nawet moja ręka się nie mieści. Ale szczerze powiedziawszy to nie bardzo się tym martwię, bo Kituś dziś prezentuje się na całkiem zdrową kocicę :D Nie ma kręcenia się przy kuwecie a sik był normalny :D Tabletki mamy na tydzień, więc myślę, że wszystko minie. Może wetka ją odsika na kontroli jak mi się nie uda :)

Dziś rano obudził mnie kurier - w końcu przyniósł mi nowy tel, który sobie kupiłam przed wyjazdem i kalibrator do monitora. Do tel nie mam karty sim, bo oczywiście mówili w Mobzzilli że ma być mała to ja sobie to olałam, bo przecież moja karta też jest mała - a jednak jest duża - i co teraz... Telefon to Samsung Galaxy A3. Tym razem wolałam kupić za gotówkę, gdyż abonament będę brać bez telefonu. Obecnie mam Samsung Galaxy Trend 2 i on kosztował chyba 700 zł, a w abonamencie płacę za niego 79 zł. Nie opłaca się. A ten A3 w abonamencie jest teraz bardzo drogi, więc nie mogłabym sobie na niego pozwolić.
A kalibrator to najlepszy przyjaciel fotografa :D Nie ważny jest aparat, ważny jest dobrze skalibrowany monitor :)

Dziś mam kanałówkę u dentysty :/ Plisss nie opowiadajcie strasznych historii na ten temat - 1,5 h babeczka mówiła, że mam sobie zarezerwować -nie wiem, jak to wytrzymam :/

:)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro maja 06, 2015 9:11 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro maja 06, 2015 9:34 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Hej :)
O kanałówce nie podam nic złego, moja wetka robi super i chociaż boję się dentysty jak diabła, to kanałówki przeżyłam u niej :) Będzie dobrze :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro maja 06, 2015 9:39 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Też tak mam - w końcu mam świetną dentystkę - nigdy mnie u niej nawet sekunde nic nie bolało, nawet po borowaniu gdzie powinno boleć w domu - też nie boli. Choć to nieprzyjemne uczucie jak grzebie szpikulcem prawie w oku od środka ;)

klaudiafj

Post » Śro maja 06, 2015 9:40 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Dzieńdoberek :mrgreen: w tą jakże brzydką pogodę :twisted:
Akurat w sam raz na mój dzisiejszy nastrój :evil: :evil:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro maja 06, 2015 9:50 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Czytałam :) Powiem Ci, że ja najwięcej się rozczarowałam po ludziach, którzy byli tak zwanymi "dobrymi znajomymi", po takich po których nawet umów nie podpisałam, bo po co, przecież wszystko będzie dobrze. A nie, guzik! Umowę trzeba spisać nawet z kuzynką i pobrać zaliczkę.

klaudiafj

Post » Śro maja 06, 2015 10:02 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

klaudiafj pisze:Czytałam :) Powiem Ci, że ja najwięcej się rozczarowałam po ludziach, którzy byli tak zwanymi "dobrymi znajomymi", po takich po których nawet umów nie podpisałam, bo po co, przecież wszystko będzie dobrze. A nie, guzik! Umowę trzeba spisać nawet z kuzynką i pobrać zaliczkę.

A no widzisz :( człek ufa...
Na szczęście ten chlebak i ten zestaw zielony udalo mi się sprzedać. To zostały mi jeszcze dwa zestawy-pomarańczowy i czerwony.
Chociaż tyle. A to robiłam kilka tygodni.

Obrazek Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro maja 06, 2015 16:38 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Klauduś, kot jak zacznie już sikać to nie umie przestać. Więc musisz poczekać jak Kitusi już zacznie lecieć siku i dopiero wtedy włożyć jej pojemnik pod ogonek. I nawadnianie na prawdę pomaga :D Polecam... Wtedy kotek częściej chodzi siku i tego moczu więcej wyleci do badania !!
Ja jak Mili chorowała to co tydzień badałam siki. Ona już czasem wiedziała o co chodzi ;) Ale zaczynała sikać i się udawało :ok:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro maja 06, 2015 18:10 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Dopiero dzisiaj poczytałam co u Ciebie i cieszę się, że Kitusi lepiej. Faktycznie kotu mocz złapać to istne szaleństwo. :strach:
A co do polityki to faktycznie po co się denerwować trzeba tylko dobrze wybrać. Klaudia nie wierzę że ktoś inny wygra, nie dadzą innym szansy to już z góry wiadomo. Najgorsze jest to że niby nikt ich nie popiera a jednak wygrywają. Polityka to jest horror i ..... Ale to nie jest do publicznej wiadomości....
Życzę zdrówka Kitulce. :kotek: :201461 :piwa: :ok: :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro maja 06, 2015 18:11 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Jade od dentysty. Dzis nie bylo fajnie i bolalo i bylo duzo krwi :( kolejny opatrunek mam.

CatAngel piekne :) Na pewno sprzedaż reszte, może i lepiej na tym wyjdziesz :)

Moniczko są koty ktore malo sikają na raz i którym sie moczu nie da pobrac bo przerywaja sikanie. Kitusia od zawsze chodzila dosc często i malo siusia na raz. Ja mam to samo. Macius chodzil rzadko i siusial dlugo i dużo, widzę ze Marysia ma tak samo. Jej grudki zwirku po siusianiu są 3 razy większe niż Kitusi. Kiedys nawet Kitusia nie miała żwirku w kuwecie bo duźo siuśków nie było tj nie obsikiwała sobie nóg, Marxsia by sobie obsikała. Kitula tak ma od 14 lat :) Dlatego tak jej nie pobiore. Pije odpowiednio bo to widye i prawie jest już norma w siusianiu.

Dzis mam marny dzień. Nie wiem czemu mnie bolalo ;/ oczywiscie dentystka przerywała ale robila dalej a jak ją zapytałam czemu bolało to powiedziala ze nie wie, widocznie ząb nie dosć martwy. :/:/

klaudiafj

Post » Śro maja 06, 2015 18:24 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

:D :D :D :D
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro maja 06, 2015 18:37 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

CatAngel pisze:
klaudiafj pisze:Czytałam :) Powiem Ci, że ja najwięcej się rozczarowałam po ludziach, którzy byli tak zwanymi "dobrymi znajomymi", po takich po których nawet umów nie podpisałam, bo po co, przecież wszystko będzie dobrze. A nie, guzik! Umowę trzeba spisać nawet z kuzynką i pobrać zaliczkę.

A no widzisz :( człek ufa...
Na szczęście ten chlebak i ten zestaw zielony udalo mi się sprzedać. To zostały mi jeszcze dwa zestawy-pomarańczowy i czerwony.
Chociaż tyle. A to robiłam kilka tygodni.

Obrazek Obrazek

A co jeszcze Ci zostało ? Może jakieś zdjęcia ?

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro maja 06, 2015 19:48 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Klaudus oj tak, ja dzisiaj tez cały dzień zasypiam, wczoraj było to samo 8O pogoda tak działa :ok: leje, brzydko i pochmurne :twisted: a wczoraj tak pięknie było :ok:
Klaudus może jakiś stan zapalny w żeby, dlatego bolało ? Albo faktycznie nie do końca struty, ja przesunelam wizytę z wczoraj na za tydzien tak odwlekam ta randkę z dentysta :strach:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Śro maja 06, 2015 22:11 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Kiedy jakieś nowe zdjecia ślicznych panienek ? :D
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

[poprzednia][następna]